Çözüldü✓ Yatırımımı Bozup Bilgisayar mı alsam?

Sana bağlı bişey sana ekmek yedircek bi iş içinse pc alınır sonuçda blender,unrealengine diyorsun sırf eğlenmek için yapmıyorsan ciddi bi iş yürüteceksen yükseltmen iyi olur ama çokda sallamıcaksan sadece yenilemek içinse çok gerek yok işini görüyosa idare edilir yada ufak çapluı upgrade ler yapabilirsin işlemcini 5600 e yükseltebilirsin 2k fark verirsin ekran kartı alırsın bi 5 6k ya efendime dim 1 1.5k ya da bi psu alırsın işini görür bence ama dediğim gibi bu işden ekmek yiceksen yao ve belli bi tecrüben YOKSA unrialda blenderda bence şuanlık idare etmeye bak dediğim gibi ufak bi yükseltme yap bence
o işlere yöneliyorum,öğrenmeye çalışıyorum şimdilik bu pcda birşeyler yapıyorum da işte

100k dan biraz fazla yatırımım(Altın) var şuanlık bir yerde çalışmıyorum düzeltmem gereken bazı şeyler var pcrım ama 4 yıl filan oldu şu sıralar oyun,blender,unrealengine o tarz şeylerlerle uğraşıyorum neyse sizce yatırımı çekip pc almalımıyım sizce fikrinizi sormak istedim

Anakart: Asus EX-A320M-GAMING
işlemci : Amd Ryzen 5 Pro 3350g
ram: 2x8 kingston
ssd: 500gb kıoxıa
kasa: eski bir kasa
power: 250w
işe girince alırsın pcyi

Ram ve SSD fiyatlarının düşeceğini sanmıyorum.
valla belli olmaz yarın belki eski fiyata döner
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

onlar hobi amaçlı yapıyorumda 3d yazıcı da almayı düşünüyorum model filan işte ama yatırım işte bilemedim

oda doğru pc hafif donmaya filan başladı bir yandan

şuan değilde artınca filan

çinmiydi neydi yeni ram ve ekran kartı çıkarmışda piyasa düşer belki umudumuz o yönde
bence az daha dayanın am6 çıkarsa geçersiniz

valla belli olmaz yarın belki eski fiyata döner

bence az daha dayanın am6 çıkarsa geçersiniz
am6 2-3 yıla çıkar gibi :D pc zamanı dolarsa bakalır ya mecbur 4 yıl oldu çünkü

100k dan biraz fazla yatırımım(Altın) var şuanlık bir yerde çalışmıyorum düzeltmem gereken bazı şeyler var pcrım ama 4 yıl filan oldu şu sıralar oyun,blender,unrealengine o tarz şeylerlerle uğraşıyorum neyse sizce yatırımı çekip pc almalımıyım sizce fikrinizi sormak istedim

hocam bozmana gerek yok bencekı altın da zaten dustu bence bırazdaha yatırım yapıp ramlerınde dusmesını beklersen ekmegıne bal kaymak sürüp yemiş olursun

İşlemci 5600 3070-3080 veya 6700 xt-7800xt falan al bi psu çek devam et altın kalsın

hocam bozmana gerek yok bencekı altın da zaten dustu bence bırazdaha yatırım yapıp ramlerınde dusmesını beklersen ekmegıne bal kaymak sürüp yemiş olursun
şuan harcamam gereken bazı yerler hocam oralara harcıyorumda yapsam iyi olurda işte

İşlemci 5600 3070-3080 veya 6700 xt-7800xt falan al bi psu çek devam et altın kalsın
altından başka kaynağım yok diim hocam

PİYASA TAKİBİ YAPIYORUM ALTINI SATMAK MANTIKLI DEĞİL BENCE BİRAZ DAHA BEKLEYİN HEM RAM FİYATLARI DA Bİ NEBZE DÜŞEBİLİR

gerçekten ihtiyacın varsa ve sonucunda seni mutlu edecekse bozdurup al tabi, dünya ya 1 kere geliyorsun sonucta, ama kısa süreli bir hevesse altını bozma taksitli bir şekilde alabiliyorsan öyle al.

PİYASA TAKİBİ YAPIYORUM ALTINI SATMAK MANTIKLI DEĞİL BENCE BİRAZ DAHA BEKLEYİN HEM RAM FİYATLARI DA Bİ NEBZE DÜŞEBİLİR
hemen bozmayı filan düşünmüyorumda, piyasa filan düşer inş.

şuan harcamam gereken bazı yerler hocam oralara harcıyorumda yapsam iyi olurda işte

altından başka kaynağım yok diim hocam
Şu an aciliyet yoksa sıfır sistem almak para kaybı. Harcayacağına değecek sistem zaten neredeyse 100K e bunun için 2k monitör falan min 120 falan gerekir düşüğünede alırsın ama altını zarardan bozmaya değmez.

gerçekten ihtiyacın varsa ve sonucunda seni mutlu edecekse bozdurup al tabi, dünya ya 1 kere geliyorsun sonucta, ama kısa süreli bir hevesse altını bozma taksitli bir şekilde alabiliyorsan öyle al.
pc benim için kısa heves değilde taksitli işin şuan zor çalışmıyorumda birde

Şu an aciliyet yoksa sıfır sistem almak para kaybı. Harcayacağına değecek sistem zaten neredeyse 100K e bunun için 2k monitör falan min 120 falan gerekir düşüğünede alırsın ama altını zarardan bozmaya değmez.
2k şart gibi bişey ya öyle bir sisteme şuan var 1080p 144 hz

Geri