4K Parlak Ekran Oled Monitör tavsiyesi bekliyorum.

Taksit aşırı önemli değilse ben gen 4 asus alırdım. Taksit önemliyse msı 272urx 9 taksit alırdım. Bana sorarsan 9 taksit büyük avantaj o sebeple msi ilk tercihim olurdu 27'' seçenekler içerisinde. 32'' de bakarım diyorsan da fo32u2 alırdım 6 taksitle. Totalde asus ve msi aynı deneyimi sunacak sana ve bir fark hissetmeyeceksin, asus gen 4 panel kullanıyor ki bence dp2.1'e göre daha önemli bir artı bu o sebeple asusu bir tık öne koyardım ben fiyat ve taksitten bağımsız. 32'' fo32u2 asus ve msi'dan bır tık eksik ama farkedemezsin o özellikleri, deneyim olarak bambaşka bir deneyim 32'' o sebeple 27'' 32'' kararı da sana kalmış bir şey, ben sinematik 4k izlemeye bayılıyorum o sebeple 32'' tercih ederdim ki ettim de 27'' oledden 32''e geçtim pişman da olmadım. Çok kafana takma hoşuna gideni al hiçbiri pişman etmez, bence cebine en çok uyanı al. Paran kalırsa yanına da güzel bir ses sistemi diz oled + ses sistemi setupı çok üst seviyeye çıkarıyor.
Sorulan modellerin tamamı gen 4

MSI da ces te söyledi gen 4 kullandığını urx tanıtırken

Taksit önemli tabi ki hocam. Msı alırsam 6 taksit ile almayı düşünüyorum benim karta 9 taksit yok zaten. 32'ye bulaşmam. Asus gen4 kullanıyor demişsiniz ama MSI'da 4.nesil zaten diye biliyorum. Şu an Rog ile MSI arasında gidip geliyorum. Rog'a bulaşmayın eksikleri var diyenlerde oluyor ve servisinin çok da yardımcı olmadığını söylüyorlar. MSI en güvenilir liman gibi.
o zaman msi al geç ben gen 3 sanıyordum onu

Gen 4 modelleri sayayım

MSI
Mpg272urx
Mag272up x24
Mag321up x24
Mpg322ur x24

Asus

Pg27ucdm, xg27ucdmg ve pg32ucdm3

Gigabyte

MO27U2, mo32u24

Lenovo

27ud-10

Dell

AW2725Q

Alttakiler Gen 5 modeller

Asus

Pg34wcdn

MSI

MPG341CQR x36

Gigabyte

mo34wqc36

Bunlarda gen 5 panel.

Sorulan modellerin tamamı gen 4

MSI da ces te söyledi gen 4 kullandığını urx tanıtırken
Stokları kaçırmazsam MSI alacağım. Genelde bu tarz konularda şanssız olduğum için param iade edilene kadar ürün yok olur. Asus'a da yönelebilirim o durumda. Çok da bir fark olmaz diye tahmin ediyorum.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Gen 4 modelleri sayayım

MSI
Mpg272urx
Mag272up x24
Mag321up x24
Mpg322ur x24

Asus

Pg27ucdm, xg27ucdmg ve pg32ucdm3

Gigabyte

MO27U2, mo32u24

Lenovo

27ud-10

Dell

AW2725Q

Alttakiler Gen 5 modeller

Asus

Pg34wcdn

MSI

MPG341CQR x36

Gigabyte

mo34wqc36

Bunlarda gen 5 panel.
Elinize sağlık hocam. Gen5 bana fazla gelir 4'den devam şimdilik.

Stokları kaçırmazsam MSI alacağım. Genelde bu tarz konularda şanssız olduğum için param iade edilene kadar ürün yok olur. Asus'a da yönelebilirim o durumda. Çok da bir fark olmaz diye tahmin ediyorum.

Elinize sağlık hocam. Gen5 bana fazla gelir 4'den devam şimdilik.
Rica ederim. Numaralandırmaya dikkat et gen 3 alırsın yoksa. Mesela PG32UCDM3 gen 4, PG32UCDM gen 3 panel kullanıyor. Sondaki 3 aslında gen 4 kullandığını ve bu serinin 3.neslini (pg32ucdm, pg32ucdmr ve pg32ucdm3) ifade ediyor.

Mo32u gen 3 ama Mo32u24 gen 4 panel.

Şu modeller gen 4 olmakla birlikte yeni Quantum Black kaplamasına sahip.

Mo32u24
Pg32ucdm3
Mag321up x24
Mpg322ur x24

Ayrıca MSI mag321up x24 ve 322ur x24 de yeni HDR özelleştirme ayarı ve yakınlık sensörü gibi özellikler ekledi.

Bu kaplama çizilme direncini 2.5 kat artırır, mor tonu azaltır ve siyah derinliğini iyileştirir.

Dakika 4:38 yeni kaplama farkını görebilirsin.

BlackShield™ film, panelin sertliğini 2,5 kat artırarak önceki QD-OLED panellere kıyasla çizilmeye karşı dayanıklılığı artırır ve algılanan siyah seviyesini %40 oranında yükseltir.

Ek olarak eski modeller mesela şu an baktığın xg27ucdmg, mag272up x24, mo27u2 örnek verilebilir trueblack400 iken bu yeni PG32UCDM3, mag321up x24, mpg322ur x24 gibi modeller trueblack500 hdr sertifikasına sahip. Hem sdr, hem de HDR da daha parlak lar.

Son düzenleme:
Rica ederim. Numaralandırmaya dikkat et gen 3 alırsın yoksa. Mesela PG32UCDM3 gen 4, PG32UCDM gen 3 panel kullanıyor. Sondaki 3 aslında gen 4 kullandığını ve bu serinin 3.neslini (pg32ucdm, pg32ucdmr ve pg32ucdm3) ifade ediyor.

Mo32u gen 3 ama Mo32u24 gen 4 panel.

Şu modeller gen 4 olmakla birlikte yeni Quantum Black kaplamasına sahip.

Mo32u24
Pg32ucdm3
Mag321up x24
Mpg322ur x24

Ayrıca MSI mag321up x24 ve 322ur x24 de yeni HDR özelleştirme ayarı ve yakınlık sensörü gibi özellikler ekledi.

Bu kaplama çizilme direncini 2.5 kat artırır, mor tonu azaltır ve siyah derinliğini iyileştirir.

Dakika 4:38 yeni kaplama farkını görebilirsin.
Fark ciddiymiş. Zaten çoğunun açıklama kısmında ya da ürünün temsili fotoğrafında kaçıncı nesil olduğu yazıyor. XG27UCDMG sizce nasıldır hocam MSI 272URX ile renk kalitesi arasında bariz farklar var mı yoksa aynı panel olduğu için marka harici tamamen aynılar mı?

Ek olarak eski modeller mesela şu an baktığın xg27ucdmg, mag272up x24, mo27u2 örnek verilebilir trueblack400 iken bu yeni PG32UCDM, mag321up x24, mpg322ur x24 gibi modeller trueblack500 hdr sertifikasına sahip. Hem sdr, hem de HDR da daha parlak lar.
Bu yeni modellerde dediğiniz yenilikler çok hoş geliyor göze ama bir o kadar da cep yakıyorlar. Sizden bilgi almak haricinde pek bir şey yapamıyorum.

Fark ciddiymiş. Zaten çoğunun açıklama kısmında ya da ürünün temsili fotoğrafında kaçıncı nesil olduğu yazıyor. XG27UCDMG sizce nasıldır hocam MSI 272URX ile renk kalitesi arasında bariz farklar var mı yoksa aynı panel olduğu için marka harici tamamen aynılar mı?
%95 oranında aynı. Panel ve kaplama aynı zaten. Kalibrasyon, OSD menüsü, özellik ve tasarım harici aynılar. İkiside kalibrasyon ve özellik konusunda başarılı.

Kaplama dayanıklılığının artması ve siyah farkı bayağı fark ediliyor. QD oled scratch diye araştırsan reddit de tonla şikayet görebilirsin. Bu sorunu yeni kaplama çözüyor.

%95 oranında aynı. Panel ve kaplama aynı zaten. Kalibrasyon, OSD menüsü, özellik ve tasarım harici aynılar. İkiside kalibrasyon ve özellik konusunda başarılı.

Kaplama dayanıklılığının artması ve siyah farkı bayağı fark ediliyor. QD oled scratch diye araştırsan reddit de tonla şikayet görebilirsin. Bu sorunu yeni kaplama çözüyor.
Direk mahvediyormuş monitörü scratch meselesi. Kendi kendine oluşan bir şey mi yoksa bir darbe falan mı alması gerekiyor ekranın?

Bu yeni modellerde dediğiniz yenilikler çok hoş geliyor göze ama bir o kadar da cep yakıyorlar. Sizden bilgi almak haricinde pek bir şey yapamıyorum.
Bence bu bütçede LG C5 48'' tercih etmiştim. Gerek parlaklık, gerek büyüklüğü, gerek port zenginliği, gerek hoparlör vs olsun dolu bir modeldi. 40k 27'' monitöre vermek kötü ya en azından 32'' gen 4 bu fiyatta olsaydı iyiydi. Bir de yeni özelliklerde yok.

Direk mahvediyormuş monitörü scratch meselesi. Kendi kendine oluşan bir şey mi yoksa bir darbe falan mı alması gerekiyor ekranın?
Çok narin. Kendi kendine olmama ihtimali yok gibi sayılır. Hele mikrofiber bezle dokundur hemen çiziliyor. Tabii çok küçük olduğundan çoğu zaman fark etmiyorsun. Ama tükürük lekesi kaçınılmaz. %70 İpa tavsiye edilen. Woled kaplama sertliğinde daha iyi. Temizlemesi daha kolay böyle bir avantajı da var.

Eğer yerin varsa:

Bence Oled tv daha mantıklı. Bu modeli 41.400 TL almıştım şubat aynıydı sanırım.

Bence bu bütçede LG C5 48'' tercih etmiştim. Gerek parlaklık, gerek büyüklüğü, gerek port zenginliği, gerek hoparlör vs olsun dolu bir modeldi. 40k 27'' monitöre vermek kötü ya en azından 32'' gen 4 bu fiyatta olsaydı iyiydi. Bir de yeni özelliklerde yok.

Çok narin. Kendi kendine olmama ihtimali yok gibi sayılır. Hele mikrofiber bezle dokundur hemen çiziliyor. Tabii çok küçük olduğundan çoğu zaman fark etmiyorsun. Ama tükürük lekesi kaçınılmaz. %70 İpa tavsiye edilen. Woled kaplama sertliğinde daha iyi. Temizlemesi daha kolay böyle bir avantajı da var.
LG'nin akıllı TV'sini kurup da kullanabileceğim bir yer yok odamda. Olsa bile zaten ürünün stoğu yok. 32'' gen 4 modeller de zaten olmadığı için 27'' 4K'ya mahkumum.

Bu %70 ipa olayını bilmiyorum son 3 cümleyi anlayamadım maalesef. Ben direk düz mantık gitmek zorundayım hocam. Bu scratch olayına falan takılıp gidersem ne yapacağımı şaşırırım ben.

Oled Şart Değilse Bunu Al :D

Mesele Oled hocam zaten. :) 5k lazım değil bana

LG'nin akıllı TV'sini kurup da kullanabileceğim bir yer yok odamda. Olsa bile zaten ürünün stoğu yok. 32'' gen 4 modeller de zaten olmadığı için 27'' 4K'ya mahkumum.

Bu %70 ipa olayını bilmiyorum son 3 cümleyi anlayamadım maalesef. Ben direk düz mantık gitmek zorundayım hocam. Bu scratch olayına falan takılıp gidersem ne yapacağımı şaşırırım ben.
32'' gen 4 modeller var hacı nasıl yok saydım ya sana PG32UCDM3, MO32U24, MAG321UP X24 ve MPG322UR X24

Tabii şu an sadece Asus stokta ve uçuk fiyatı var.

%70 izopropil alkol ile temizlenmesi öneriliyor.

Bu da fena değil. Trueblack glossy 4k woled

Oled Şart Değilse Bunu Al :D

Öğh IPS

5k yı zor kaldırır sistem.

Geri