16+12 GB DDR5 ram uyar mı

ErenTT0

80+
Reaksiyon skoru
0
Selamlar.

Laptopta 16 GB DDR5 4800 MHz tek slot RAM takılı.

12 GB ve 8 GB RAM'lara baktım, aynı fiyat. Sizce 12 GB almanın dezavantajı var mı? Bazı yerlerde uyumsuz tarzı okudum. ChatGPT falan da sorun olmaz dedi. Hangisi mantıklı sizce? 16+8 mi, 16+12 mi?

Selamlar.

12 GB ve 8 GB RAM'lara baktım, aynı fiyat. Sizce 12 GB almanın dezavantajı var mı? Bazı yerlerde uyumsuz tarzı okudum. ChatGPT falan da sorun olmaz dedi. Hangisi mantıklı sizce? 16+8 mi, 16+12 mi?
Mhz leri ve clleri aynıysa sorun olmaz

Selamlar.

8 veya 12 alman arasında fark yok. Her türlü aldığın değere kadar çift kanal çalışacak kalan son 4 gb tek kanal çalışacak. 12 alırsan 24 gb a kadar çift kanal olarak çalışır

Mhz cl ve bellek markası önemli.
Minimum bu şekilde kurtarırsın.
Zaten aldığın iki fsrklı ram her türlü %100 uyumlu çalışmaz ama en minimuma indirmek için mhz cl ve bellek üreticisine bak(hynix,samsung vb.)

Mhz cl ve bellek markası önemli.
Minimum bu şekilde kurtarırsın.
Zaten aldığın iki fsrklı ram her türlü %100 uyumlu çalışmaz ama en minimuma indirmek için mhz cl ve bellek üreticisine bak(hynix,samsung vb.)
Alıcagım marka bilgissayardaki marka ile aynı değil. Pcdeki hynix sanırım alıcağım ise ramaxel. Ama cl ve mhz aynı

her türlü birbirinden farklı iki tane ram takmış olacaksın. bu kadar kafaya takıyorsan direk 16 al

Ben eski laptopum icin arastirirken biraz bilgi sahibi oldum. Mhz leri bile farkli olsa dusuk olan mhzde sabitliyormus sistem. Yani dusuk olan mhz de iki raminde calisacaktir. Ancak oyunlarda takilma olma ihtimali de olabiliyor. O durumu yasamamak icin eski rami satip ayni marka model cift ram takilmasini tavsiye edenlerde var. Ama iste her yorumada inanmamak lazim. Cunku sifir sistem alip ayni marka ramde de oyunda takilma yasayanlarda olabiliyor. Deneyim yasayanlar mesaj atsa daha iyi olur agzi olan konusmasa guzel olur

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,205,947
Üyeler
192,840
Son üye
Kingg
Geri