Yardım OLED Monitör Alırken Nelere Dikkat Etmeli?

kurtulz

80+
Reaksiyon skoru
0
Merhabalar, bir süredir OLED monitörler hakkında araştırma yapıyorum, alınabilecek en güncel ve uzun ömürlü olacak ürünü satın almak adına bilgi birikimi edinmeye çabalıyorum. Araştırmalarım sonucu git gide bataklığa batmış gibi hissetmekten kendimi alamadım zira konu OLED monitörler olduğunda ekranın mat veyahut parlak olması bile tartışma konusuymuş. Kaldı ki bunun display port sürümünün güncel olması kısmı var... Kısacası OLED monitörleri birinci elden deneyim etme şansı olmuş abilerim, ablalarım ya da kardeşlerim varsa deneyimlerini ve önerilerini bizlerle paylaşabilirlerse güzel bir bilgi birikimi oluşturulabilir. (Forum olaylarına pek hakim değilim, yanlışım varsa uyarırsanız sevinirim şimdiden teşekkürler :))

Ben G6 360hz aldım bir şeye dikkat etmeden ama bence kullandığın ortama göre parlak veya mat ekran tercihi yap. Benim kullandığım ortamda güneş ışığı oluyor genelde o yüzden mat ekran aldım ki ekranda parlaklık olmasın oyun oynarken video vb. izlerken

Ben G6 360hz aldım bir şeye dikkat etmeden ama bence kullandığın ortama göre parlak veya mat ekran tercihi yap. Benim kullandığım ortamda güneş ışığı oluyor genelde o yüzden mat ekran aldım ki ekranda parlaklık olmasın oyun oynarken video vb. izlerken
mat ekran biraz daha pürüzlü gibi gösteriyor OLED'in renk patlamasını tam olarak göstermiyor gibi şeyler okudum da o yüzden tereddüt ettim

PWM değerine bak monitörü almadan. Gözü çok yoruyor çünkü bazı OLED'ler.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

mat ekran biraz daha pürüzlü gibi gösteriyor OLED'in renk patlamasını tam olarak göstermiyor gibi şeyler okudum da o yüzden tereddüt ettim
Parlak OLED daha iyi görünür göze. Ortamına güneş ışığı vurmuyorsa parlak al bence.

###
LÜTFEN HESABIMI VE TÜM VERİLERİMİ SİLİN. BU KANUNEN HAKKIM
###

Son düzenleme:
Windows çubuğu hep sabit mi? Öyle olsa sakıntı çıkarir mi
Benm hep sabit hiç bir sorunum yok. Pixel yenileme var ayrıca g6'da 2-3 günde bir pixel yenileme yapıyorum

O yüzden dedim güneş ışığı yansıyacak bir ışık falan yoksa parlak ekran al.
Güneş ışığı yada etrafta parlayan ışıklar olacaksa mat ekran al

PWM değerine bak monitörü almadan. Gözü çok yoruyor çünkü bazı OLED'ler.

Parlak OLED daha iyi görünür göze. Ortamına güneş ışığı vurmuyorsa parlak al bence.
Genel sosyal medya kullanımı ve oyun açısından hangi panel sizce daha iyidir? Yazıların okunurluğu konusu sanırsam çözülmüş 4k çözünürlükte.

###
LÜTFEN HESABIMI VE TÜM VERİLERİMİ SİLİN. BU KANUNEN HAKKIM
###

Son düzenleme:
bunu ben de duydum ama yok ekranın başında olmadımı kapansın yok sabit şeyler hep haraket etsin ekran kapanıp açılsın falan o kadar para verilen ekranda konfor ararken stres olmak garip geliyor, bu yüzden oledleri fazla yanaşmıyorum.
gerçekten de dediğiniz gibi OLED ekran başından bile oldukça kırılgan hissettiren bir teknoloji ancak sunduğu şeyler heyecanlandırmaya yetiyor da artıyor bile

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,205,475
Üyeler
192,730
Son üye
Zeyx001
Geri