RTX5080-Ryzen7 9700X İçin PSU Önerisi Lazım?

Sorunsuz ve sessiz olması tek kriterim. Max 8 e kadar çıkabilirim
En sessiz olanı budur muhtemelen A+ Tier 850w 5080 için yeterli oluyor zaten alan herkes UV yaptığı için rahatlıkla yeter. https://www.akakce.com/power-supply...p-9020270-eu-gen5-850-w-fiyati,778907158.html

Bu A tier buda sessizdir https://www.akakce.com/power-supply/en-ucuz-msi-mpg-a850gs-gen5-1-850-w-fiyati,1313791944.html
1000w olsun dersen buda A tier https://www.akakce.com/power-supply...-1000ba3-gen5-1-1000-w-fiyati,1307883876.html

E hocam aynı fiyattakar zaten almışken 1000W alayım o zaman daha iyi değil mi?
UV yapmadan da 5080 i rahatlıkla besler değil mi ilk attığınız corsair olan

E hocam aynı fiyattakar zaten almışken 1000W alayım o zaman daha iyi değil mi?
UV yapmadan da 5080 i rahatlıkla besler değil mi ilk attığınız corsair olan
Beslemeye besler de UV güç kısma olmuyor hocam tam olarak. Şöyle açıklayayım 5080 350W civarı güç çekiyorken atıyorum oyunda 200 fps alıyorsunuz. %5 10 kadar UV yaptığınızda 300w çekiyor ama yine 200 fps veya 195-200 arası fps veriyor 50w daha az güç çekerek haliyle daha az ısınıyor daha sessiz çalışıyor. Silikon şansı dedikleri şeyi duymuşsunuzdur belki aldığınız ekran kartının silikon kalitesi yüksekse (tamamen şans bu durum) 50w daha az güç çekip 200 fps değerini yine alıyorsunuz. Bunu sizin deneye deneye bulmanız lazım stok ayarlarda şu fps gücünü şu kadar kıstım şu fps. FPS in fazla düştüğü durumlarda daha az gücünü kısacaksınız ve kendinize göre bir sweet spot bulacaksınız. Ama 20w bile az çekse kar kardır mutlaka yapın. 5000 Serisi ve rx 9000 serisi çok verimli çalışıyor bu konularda.

Beslemeye besler de UV güç kısma olmuyor hocam tam olarak. Şöyle açıklayayım 5080 350W civarı güç çekiyorken atıyorum oyunda 200 fps alıyorsunuz. %5 10 kadar UV yaptığınızda 300w çekiyor ama yine 200 fps veya 195-200 arası fps veriyor 50w daha az güç çekerek haliyle daha az ısınıyor daha sessiz çalışıyor. Silikon şansı dedikleri şeyi duymuşsunuzdur belki aldığınız ekran kartının silikon kalitesi yüksekse (tamamen şans bu durum) 50w daha az güç çekip 200 fps değerini yine alıyorsunuz. Bunu sizin deneye deneye bulmanız lazım stok ayarlarda şu fps gücünü şu kadar kıstım şu fps. FPS in fazla düştüğü durumlarda daha az gücünü kısacaksınız ve kendinize göre bir sweet spot bulacaksınız. Ama 20w bile az çekse kar kardır mutlaka yapın. 5000 Serisi ve rx 9000 serisi çok verimli çalışıyor bu konularda.
Bilmiyordum haklısınız hocam öğrenir yaparım.

MSI olanı aldım hocam sağ olun. Corsairde taksit seçeneği yoktu ondan bunu tercih ettim.

Sorunsuz ve sessiz olması tek kriterim. Max 8 e kadar çıkabilirim

Dostum 500 lira daha ekliyorsun bunu alıyorsun ve sonra bana dua ediyorsun. Piyasada alıp alabileceğin en sessiz, en sorunsuz, en kaliteli ömürlük PSU lardan biri. Çoğu PSU da çeşit çeşit sorunlar var kiminde ciddi CW sıkıntıları (MSI MPG serisi), kiminin fanı gürültülü yada 0db modu yok, kiminin yapı kalitesi yetersiz ama RMx serisi neredeyse kusursuz bir model. Zaten 850W olup da A+ alabilen çok fazla PSU yok piyasada.

Dostum 500 lira daha ekliyorsun bunu alıyorsun ve sonra bana dua ediyorsun. Piyasada alıp alabileceğin en sessiz, en sorunsuz, en kaliteli ömürlük PSU lardan biri. Çoğu PSU da çeşit çeşit sorunlar var kiminde ciddi CW sıkıntıları (MSI MPG serisi), kiminin fanı gürültülü yada 0db modu yok, kiminin yapı kalitesi yetersiz ama RMx serisi neredeyse kusursuz bir model. Zaten 850W olup da A+ alabilen çok fazla PSU yok piyasada.
Bunu alacaktım da taksit seçeneği yoktu adam akıllı. Dedim msi alayım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,206,983
Üyeler
193,214
Son üye
Fırsatburda
Geri