CPU Stres Testi Sonuçlarım

Ryzen 5 5600x işlemcim var ve stok fan yerine thermalright burst assassin 120 se marka bir kule tipi soğutucu aldım mx-6 termal macunda aldım bugün montajını yaptım sıcaklıklar nasıl termal macun katıydı x şeklinde sürdüm ama yayılıp yayılmadığını bilmiyorum katı olduğu için acaba işlemcimin üzerini tam kapatmadımı diye düşünüyorum yorum yaparmısınız sıcaklık fazlamı
hocam pbo açık kalmış olabilir biostan-fanlar sessiz modda olabilir-macun taşmış olabilir

Uygulaman gereken şekilde uygulamaşsın zaten. İşlemci ısısı fan hızı, oda sıcaklığı, kasa tipi ve fan sayısına göre de değişiklik gösterir. Isılarda tehlikeli bir şey yok. Cinebench R23 indir ve multi çekirdek testi yap beni ekleyeyerek SS paylaş. Değişip değişmemesi gerektiğini söylerim sana. Durduk yere kurcalama.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

hocam pbo açık kalmış olabilir biostan-fanlar sessiz modda olabilir-macun taşmış olabilir
ryzen masterdan pbo advanced açık ondan mı

Ekler

• Ekran görüntüsü 2026-04-18 210941.webp
    Ekran görüntüsü 2026-04-18 210941.webp
    152.6 KB · Hit: 17

ryzen masterdan pbo advanced açık ondan mı
e bi zahmet hocam oto oc oluyor o onun yerine 4.7ghz 1.180v dene biostan eğer r23de kapanırsa 1.195 dene

Aynı işlemciyi aynı soğutucu ile kullandım 80 ni gördüğümü hatırlamıyorum.
Ama bu bir sorun değil kasan ne kaç tane fan var var bunlarda önemli yukarıdaki arkadaşın dediği gibi.
Kasam: https://www.hepsiburada.com/dark-gu...chguardian-p-HBV00000L4ECM?magaza=Hepsiburada
4 fanım var

e bi zahmet hocam oto oc oluyor o onun yerine 4.7ghz 1.180v dene biostan eğer r23de kapanırsa 1.195 dene
bunu yaparsam işlemciye zarar verme ihtimalim var mı

Kasam: https://www.hepsiburada.com/dark-gu...chguardian-p-HBV00000L4ECM?magaza=Hepsiburada
4 fanım var

bunu yaparsam işlemciye zarar verme ihtimalim var mı
sen asıl şuan işlemciye zarar veriyosun pbo bazen abartı oc ile sistemde karasızlıklara sebep oluyor sistemi yoruyor-manuel oc+uv ile işlemci her daim düşük voltaj ve yüksek frekansta çalıştığından daha uzun ömürlü ve zararsız oluyor occt testinde bak bakayım kaç v tüketiyor işlemcin (muhtemelen 1.35v falandır min)

sen asıl şuan işlemciye zarar veriyosun pbo bazen abartı oc ile sistemde karasızlıklara sebep oluyor sistemi yoruyor-manuel oc+uv ile işlemci her daim düşük voltaj ve yüksek frekansta çalıştığından daha uzun ömürlü ve zararsız oluyor occt testinde bak bakayım kaç v tüketiyor işlemcin (muhtemelen 1.35v falandır min)

Kral bios 1.55 üstü kabul etmiyor

Geri