Sistem Toplama Tavsiyeleri ve İndirim Stratejileri

Reaksiyon skoru
10
Bütçe
350.000
bu sistemi topladım kendim her şey üst seviye hepsi birbirine uyumlu iyi güzel ama sizce indirim falan yakalamaya çalışayım mı yoksa direkt alayım mı veya değişmesi gereken bir şey varmı yokmu öneriniz varmı ( bir üründen 5 adet alternatif var ise sadece 1 tanesi alınacak )

Ekler

• 1000252877.webp
    1000252877.webp
    107.8 KB · Hit: 83
  • 1000252878.webp
    1000252878.webp
    129.5 KB · Hit: 83
  • 1000252879.webp
    1000252879.webp
    144.4 KB · Hit: 82
bu sistemi topladım kendim her şey üst seviye hepsi birbirine uyumlu iyi güzel ama sizce indirim falan yakalamaya çalışayım mı yoksa direkt alayım mı veya değişmesi gereken bir şey varmı yokmu öneriniz varmı ( bir üründen 5 adet alternatif var ise sadece 1 tanesi alınacak )
kral ram parasına 2.el 9070xtli 0 sistem diziliyor kafayı mı yediniz para cidden bu kadar varmı bizim millette

mesela esporcu değilken şu mousepad bana çok çok gereksiz geliyor tamam cam olsun iyi olur ama 8 10k verilmez

mesela esporcu değilken şu mousepad bana çok çok gereksiz geliyor tamam cam olsun iyi olur ama 8 10k verilmez ya da ekran kartı alınırken görünüşe değilde soğutması ve chip performansı en optimize olan modellere yönelin
sistem oyun+iş+program+editörlük+estetiklik amaçlı tek amacı oyun olsa 100k ya alırım herşeyi zaten ve bir kere alınacak bir şey 4-5 sene değişmem maximum küçük parçaları değişirim

Son düzenleme:
Hocam 25-30k arası 9800x3D ?
68k ya 64 ram ??????
9100 Pro 2 TB 26k????
Güç kaynağı 23k ?????????????????????
Hocam israf edecek paran mı var bunlar nedir nerenin fiyatları böyle
9800x3D = 21k
64 gb 6000 Mhz CL30 rgbli ram 40k hadi marka istiyosun 46k
9100 pro 2 tb = 20k
En kral güç kaynağı A+ Tier 11k
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Güç kaynağında OLED ekranı napacaksın ?

İşlemci: https://www.akakce.com/islemci/en-u...-sekiz-cekirdek-4-7-ghz-fiyati,812013733.html
Ram:
1- https://www.hepsiburada.com/thull-a...fmpah5v_1fmqteof&adj_campaign=akakce&v=1.74.4
2- https://www.akakce.com/ram/en-ucuz-...-32-kf564c32bbeak2-64tr-fiyati,772354006.html
3- https://www.akakce.com/ram/en-ucuz-...f560c30bbeak2-64tr-ddr5-fiyati,931281674.html
4- https://www.akakce.com/ram/en-ucuz-...-ax5u6000c3032g-dclarbk-fiyati,321012502.html
SSD: https://www.akakce.com/ssd/en-ucuz-...ci-express-5-0-2-tb-m-2-fiyati,983826204.html
A+ Tier Güç kaynağı:

DİPNOT: Bu kadar aşırı bütçen var ve 5080'li sistem topluyorsun buda şaşırtıcı. OLED ekranlı güç kaynağı alacağına Crosshair serisi anakart alacağına yine A+ kalite anakart alıp kalan tüm bütçeyle 5090 ASTRAL alıyosun hocam. Sencede bir yerlerde hata yapmıyomusun? Cam mousepad nedir 1 tane esporcu görmedim kullanan. Sadece bizim gold elo valorant oyuncuları kullanıyor ne hikmetse.

Sadece üstte attığım bileşenleri kendi seçtiklerinle değiştirince 45k tasarruf etmiş oluyorsun kaliteden 0 ödün vererek. Anakartı işin içine dahil etsek 25k daha ekle. 70k Eder. 5080 Astrale 70k ekleyince 5090 ALABİLİYORSUN.

Son düzenleme:
Benim de param var kardesim de bu paraya 9800x3d ve 5080 almam ya 9950x3d 5090 al bir once de kalanini ne istersen al yani yine bir sekilde estetik durur cok fazla secenek var diger parcalar acisindan.

Benim de param var kardesim de bu paraya 9800x3d ve 5080 almam ya 9950x3d 5090 al bir once de kalanini ne istersen al yani yine bir sekilde estetik durur cok fazla secenek var diger parcalar acisindan.
Valla hocam estetik bir sistem istenebilir ama 15 16k klavye seçimi , OLED ekranlı güç kaynağı falan şu sistemde acayip gereksiz şeyler var. Genelde satın aldıktan sonra lan bunu niye aldım oluyolar. 15k lık bir klavye ne yapıyor olabilir kendi mi oynuyo tek tuşla ace falan mı atıyor nedir

sistem oyun+iş+program+editörlük+estetiklik amaçlı tek amacı oyun olsa 100k ya alırım herşeyi zaten ve bir kere alınacak bir şey 4-5 sene değişmem maximum küçük parçaları değişirim
Hocam bence sen en iyisi şöyle yap monitörünü mouse klavyeni kulaklığını masanı sandalyeni vs. çevre birimlerininin hepsini seç kasaya ne kadar kalıyorsa bize söyle en verimli şekilde toplayalım.

Valla hocam estetik bir sistem istenebilir ama 15 16k klavye seçimi , OLED ekranlı güç kaynağı falan şu sistemde acayip gereksiz şeyler var. Genelde satın aldıktan sonra lan bunu niye aldım oluyolar. 15k lık bir klavye ne yapıyor olabilir kendi mi oynuyo tek tuşla ace falan mı atıyor nedir

Hocam bence sen en iyisi şöyle yap monitörünü mouse klavyeni kulaklığını masanı sandalyeni vs. çevre birimlerininin hepsini seç kasaya ne kadar kalıyorsa bize söyle en verimli şekilde toplayalım.

300-400 binlik bir limit var ama her şey dahilinde aksesuar masa sandalye küçük büyük tüm her şey e zaten sistem kendi başına 300 ediyor hadi bir kaç şeyi değiştirdik ve indirim yakaladık minimum 265k sadece siteme böyle bir durum olursa da çevre birimlerine vs daha fazla girebilirim

300-400 binlik bir limit var ama her şey dahilinde aksesuar masa sandalye küçük büyük tüm her şey e zaten sistem kendi başına 300 ediyor hadi bir kaç şeyi değiştirdik ve indirim yakaladık minimum 265k sadece siteme böyle bir durum olursa da çevre birimlerine vs daha fazla girebilirim
Hocam eğer 5090 kullanırsan 300 eder ama 5080 kullanıp parçaları da biraz daha mantıklı seçersek 160 170 hadi olsun 200e tüm sistem tamamlanır.

5080 senin işini görüyorsa ona göre bir sistem toplayabiliriz.

Hocam eğer 5090 kullanırsan 300 eder ama 5080 kullanıp parçaları da biraz daha mantıklı seçersek 160 170 hadi olsun 200e tüm sistem tamamlanır.

x870e cros a eş değer bir anakart ramler psu ve 5090 tamam fanlar da asiahorse olucak muhtemelen işlemci 9850x3d olabilir kasa da 900dx olucak ucuz bi kasa 10k sistem içindeki her şey tamam sıvı soğutucu da tryx veya rog olur şuan kasa tamam bu parçaları en ucuzunu veya indirimlisi varmı bi bak sana zahmet ben bakıyorum da indirim hiç biryerde yok diğer çevre birimlerini kendim hallederim klavyenin 15k olması görünüşü yüzünden çok beğendiğim bir tasarımı var gravastarın veya wl nin ve driver destekleri kendi özellikleri güzel beğeniyorum mouse de viper olabilir daha garanti olmak için mouse pad cam aşırı hevesim yok speed kullanmjyorum poron alırım hibrit bir şey ama alınacaksa da güzel bir şey olsun yani ucuza kaçıp dandikk bir şey dizmek istemem her şey birbirine uyumlu güçte olsa iyidir

yani tamam dehşet pahalıya kaçmaya gerek yok eğer oluyorsa daha indirimlisine kaçabiliriz beni çok uzun süre kurtarsın yeterli bir kere yüksek sistem alırım ilerde satıp oarça değişirim

x870e cros a eş değer bir anakart ramler psu ve 5090 tamam fanlar da asiahorse olucak muhtemelen işlemci 9850x3d olabilir kasa da 900dx olucak ucuz bi kasa 10k sistem içindeki her şey tamam sıvı soğutucu da tryx veya rog olur şuan kasa tamam bu parçaları en ucuzunu veya indirimlisi varmı bi bak sana zahmet ben bakıyorum da indirim hiç biryerde yok diğer çevre birimlerini kendim hallederim klavyenin 15k olması görünüşü yüzünden çok beğendiğim bir tasarımı var gravastarın veya wl nin ve driver destekleri kendi özellikleri güzel beğeniyorum mouse de viper olabilir daha garanti olmak için mouse pad cam aşırı hevesim yok speed kullanmjyorum poron alırım hibrit bir şey ama alınacaksa da güzel bir şey olsun yani ucuza kaçıp dandikk bir şey dizmek istemem her şey birbirine uyumlu güçte olsa iyidir

yani tamam dehşet pahalıya kaçmaya gerek yok eğer oluyorsa daha indirimlisine kaçabiliriz beni çok uzun süre kurtarsın yeterli bir kere yüksek sistem alırım ilerde satıp oarça değişirim
Hocam gravastar hoşuna gittiyse şu ekran kartını da bir incele belki beğenirsin. https://www.gravastar.com.tr/yeston...t-16g-gddr6-mercury-ekran-karti-rx9070xt-16gb

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,206,242
Üyeler
192,969
Son üye
Buğrahan arslan
Geri