🔥İndirim Gigabyte X870 EAGLE WIFI7 10.400 TL 🆓🆓🆓🆓

Hocam x870 rezil bir seridir benim gözümde. Özellikleri daha güzel olsa dahi b650 - b850 - b650m - b850m daha tercih edilebilir geliyor.

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

şu anakart bi ara 11k ya düşmüştü. Herkes almıştı . Daha uzun süre böyle f/p bi indirim gelmez heralde.
Benimde pek içime sinmedi almayacağım sanırım. İnternette de m2 slot yeri çok eleştirilmiş aynı marka 2 ssd bağlamış adam pcye x870 eagle de m2 gpu ile dip dibe diye hep 10 derece daha sıcak diyor doğrusu yanlışını bilmem ama bu yorum bile bi kuşku yaratıyor istemsizce

Benimde pek içime sinmedi almayacağım sanırım. İnternette de m2 slot yeri çok eleştirilmiş aynı marka 2 ssd bağlamış adam pcye x870 eagle de m2 gpu ile dip dibe diye hep 10 derece daha sıcak diyor doğrusu yanlışını bilmem ama bu yorum bile bi kuşku yaratıyor istemsizce
hocam diyorum ya benim gözümde seri direk kronik. Çok çok makul bi fiyat olmadığı sürece kendime almam. Ama bazıları seviyor. O yüzden forumlarda sakın almayın demek yerine almayın diyorum. Kendi fikrimi de çok dayatmış gibi olmamak için.

b850 cipsetlerde de 9800x3d cpu yakanlar varmis, anakart alindiginda ilk is bios guncelleme olursa daha iyi.

HB indiriminden Msi x870e edge ti mobo aldim. Sistemde simdilik 3 SSD var, onceki sistemdeki 2 tanesini elektrik gorup hafiza kayiplari olusmasin diye taktim. Daha sonra sadece 2 tane 4TBlik 990 Proyla devam edecegim..

M1 Slotta 4TB 990 Pro var, beklenildigi gibi hizlari hatta az ustunu verdi, heatsinksiz model ama anakartin kendi heatsinkiyle sicaklik degerleri baya iyi oldu, 30' idle, 44' load gibi daha testlere devam ederim.

M2 slotta 2TB 970 Evo Plus var, biraz isinmasiyla bilinen ssd. Ilk 4.slota taktim 3500 okuma 2200 kusur yazma verdi win11de, ya bir bug var win11de ya da biostan ek ayar cekmek gerekecekti. Birkac ayarla denedim olmadi fazla ugrasmadan M2 slota taktim bu sefer 1700 kusurlere dustu okuma yazma :D Biostan M2-2 x4 ayari cektim haliyle usb 4.0 hizinin dusmus olmasi lazim ama ssd kendini buldu okuma yazma 3500lere firladi. Wear level %100, 990 Prodaki gibi. Firmwareler guncel. Samsung magician testte 45-46lari gordu max. 4. slotta 50' maxdi.

Anakartin her ssd slotu heatsinkli.

Satada 850 Evo tutuyorum daha sonra cikaracagim, sorun yok. Wear level %98 10 senelik vardir sanirim, Samsung ssdleri bu yuzden seviyorum.

Corsair Dominator Titaniumu anakart sorunsuz tanidi, xmpyi aktif ettim.

Cinebench, 3D Mark testlerde anormallik gormedim simdilik. Birkac oyuna da baktim (Pragmata, Cyberpunk vs.) sorun yok.

Bunlari niye yazdim, anakart alirken kullanacaginiz ssdleri ve diger sistem parcalarini da hesaba katin. Absurt fiyatlara cikmanin ne geregi var ne de daha ucuz diye tamamen iskelet veya tasarim hatali, bios guncellemesi az veya sorunlu anakart modellerini almaya.

Bu arada linkteki anakartin m2, m3 slotlari heatsinksiz. Gunumuz gpularinin kapladigi yer bazinda min. 2 slot, bunu da dikkate alin.

Tek ssd slotu size yetecekse onun da heatsinkli olmasini tercih edin eger ssd kendinden heatsinkli degilse. Gen5 ssdler daha cok isiniyor, heatsinksiz model kullaniyorsaniz anakarta takacaginiz slotta da heatsink olsun.

Dipnot: Boot suresi eski Intel sistemime gore daha uzun geldi, guncel AMD boardlarda boyleymis, biostan memory ayari cekilince sure dusuyormus fakat bsod riski varmis, henuz denemedim.

4. slotta ssd yazma hizi dususu anakartin pcbsi uzerindeki guc beslemesi olarak kullanilan pcie slotuna kablo takmadigimdan da olabilr

Son düzenleme:
Tüm m2 lere soğutucu genelde daha premium kartlarda oluyor. Bunun sadece adı X870 yoksa sıradan bir B850 benim gözümde.
Orta segment serilerinde olması lazım gigabyte ın x870 adlandırması kafa karıştırıcı

9800x3d için fiyat performans bir anakart önerin olur mu
Hocam fiyat bandı ney mesajları okumadım (ekran kartı, ram, ssd falan yazdıysan bilmiyom yani) da mesela şu da olur. https://www.hepsiburada.com/msi-mb-...0mhz-oc-ddr5-am5-atx-anakart-p-HBCV00007S9KO8
Ama şu da olur. https://www.akakce.com/anakart/en-u...amd-am5-ddr5-micro-atx-fiyati,1188312280.html

Yani sizin bütçe belirleyip parçalarınıza en uygun anakartı seçmeniz lazım. Benim için bunlar fiyatı bandındaki iyi anakartlar. Ben tercih ederim. Ancak şahsi fikrimdir. Hayırlı geceler.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,205,846
Üyeler
192,816
Son üye
enesars
Geri