🔥İndirim AOC Q27G42XNE 2k 180hz Monitör 7.999 TL TL

Hocam bu g65b nin 32 inçlik modeli var ya sence o nasıldır? 32 inçte 2k üzer mi? Sanırım 24 inçte full hd ppi değerleriyle aynı değere sahip oluyor dolayısıyla bence pek üzmez ve kontrast oranı sanırım 27 inç modelidnen fazlaydı. Sence 32 inçliği alınır mı?
Aşağı yukarı 1080p ayarında keskinliğe sahip oluyor. Eğer 32'' isteniyorsa tercih edilebilir. Ama fiyatı pahalıydı yanlıs hatırlamıyorsam 4k parasına satılıyor olması lazım.

Aşağı yukarı 1080p ayarında keskinliğe sahip oluyor. Eğer 32'' isteniyorsa tercih edilebilir. Ama fiyatı pahalıydı yanlıs hatırlamıyorsam 4k parasına satılıyor olması lazım.
27 inç olan 14k, 32 inç olan da 15k hocam çok bir fark yok. Gerçi bu seviyelere de çıkılınca insan indirim bekleyip olede kaymak istiyor ama işte yazıların keskin olmaması, benim gözümü yorması veya temizlemesi sıkıntı olması (kalıcı lekeler falan oluyor sanırım) korkutuyor.

27 inç olan 14k, 32 inç olan da 15k hocam çok bir fark yok. Gerçi bu seviyelere de çıkılınca insan indirim bekleyip olede kaymak istiyor ama işte yazıların keskin olmaması, benim gözümü yorması veya temizlemesi sıkıntı olması (kalıcı lekeler falan oluyor sanırım) korkutuyor.
Yazıların keskin olmaması eğer sürekli bir şeyler okumuyorsanız sorun teşkil etmiyor. Göz yorgunluğu ayarlarla alakalı olabilir. Srgb içeriği geniş gamut modunda izleyince göz yorgunluğu yapıyor ben de. Temizlikte mat modellerde daha kolay ve OLED'in kirlisi bile tercih edilir zaten ekrana ışık vurmazsa çoğu zaman görmüyorsun. Karanlıkta belli olmuyor zaten. 15k bütçesi olan 19-20k ya cıkmalı bence.

Asus Vg27aq5a almıştım cw ve ips glow rahatsız ettiği için iade etmiştim. aoc q27g42xne aldım bugün. Asus’a göre daha iyi geldi özellikle siyahlarda.

Asus Vg27aq5a almıştım cw ve ips glow rahatsız ettiği için iade etmiştim. aoc q27g42xne aldım bugün. Asus’a göre daha iyi geldi özellikle siyahlarda.
IPS ile VA'yı zaten o kıyasta hata olur. Tabi kullandığınız IPS ucuz ise IPS glow çok olacaktır. Ben ucuz IPS panelden pahalı IPS panele geçince 2,3 Kat IPS glow farketti. Siyahta VA, diğer renklerde IPS. Biraz tercih meselesi amaç kontrast ve ips glow ise VA panel doğru seçim.

IPS ile VA'yı zaten o kıyasta hata olur. Tabi kullandığınız IPS ucuz ise IPS glow çok olacaktır. Ben ucuz IPS panelden pahalı IPS panele geçince 2,3 Kat IPS glow farketti. Siyahta VA, diğer renklerde IPS. Biraz tercih meselesi amaç kontrast ve ips glow ise VA panel doğru seçim.
Pahalı ips dediğiniz 15k vardır diye düşünüyorum. Benim aldığım ips 11k idi düşük fiyat sayılmaz. Bu fiyatına göre güzel performans sergiliyor. Ama aoc’u çok kullanma fırsatım olmadı kurdum bıraktım. Biraz deneyimlemem lazım. Sarmazsa oled’e geçeceğim.

Son düzenleme:
Pahalı ips dediğiniz 15k vardır diye düşünüyorum. Benim aldığım ipc 11k idi düşük fiyat sayılmaz. Bu fiyatına göre güzel performans sergiliyor. Ama aoc’u çok kullanma fırsatım olmadı kurdum bıraktım. Biraz deneyimlemem lazım. Sarmazsa oled’e geçeceğim.
Hangi ips kullandiniz, ben aoc'u kullandım. IPS'e göre siyah başarımı çok iyi, renkleri ise biraz soluk geldi.

Daha iyi zaten doğru olanı yapmışsın

Kontrast, en önemli hususlardan biri olup görüntü kalitesinde başı çeken öncelikli kriterlerden biridir.

Ips Glowa (görünüyor) normal veya iyi diyerek kişi kendini kandırır (iyi değil), doğru seçimi yapmışsın. Kendin tecrübe ettin gördün görüntü kalitesine önem veriyorsan buna takılırsın.

Ips Glow ve Kontrast ayrıca diğer renklerin görünümünü de etkiler sanılanın yanılananın aksine sadece siyahları değil.

Son düzenleme:
Arkadaşın aldığı IPS monitör (vg27aq5a) H27t22c den daha iyi ve pahalı.

Buda iyi IPS değil ama KTC zaten 6500TL'lik monitör :D 7'den fazla vermem ben ona o fiyat bandında güzel ondan bi zahmet iyi olsun :)
Senin iyi IPS monitör dediğin hangisi oluyor? Ben bunu rehberimde öneriyorum iyi olarak. Bu monitörün renk gamutu ktc den iyi, parlaklık ve kontrast oranı da benzer. Glow için şu videoya ve görsele bakabilirsin. Oxide tft BOE panel kullanıyor muhtemelen, vg27aql5a Oxide BOE paneldi çünkü. Kullanıcı yorumlarına da hakimim önerdiğim den biliyorum. Rakiplerine göre en az glow şikayeti olan model bu.
10818.webp

Son düzenleme:
Senin iyi IPS monitör dediğin hangisi oluyor? Ben bunu rehberimde öneriyorum iyi olarak.
Ben kağıt üstü şeylere çok dikkate almıyorum, monitörde gözle görmek gerektiğini düşünüyorum. Mesela acer'in iyi panelli laptopu vardı bende 2k 500 nit vs. asusun ucuz 1080p 250nit paneli daha güzel renk veriyordu. 4K varya konuştuğumuz onda KTC ile IPS Glow farkı çok var. Tabikide VA değil fakat IPS'e göre kullandığım en az glow'lusu. Aoc'la kıyasla ikisinide kullandın dersen AOC VA :D Tabikide siyahı daha iyi.

Ben kağıt üstü şeylere çok dikkate almıyorum, monitörde gözle görmek gerektiğini düşünüyorum. Mesela acer'in iyi panelli laptopu vardı bende 2k 500 nit vs. asusun ucuz 1080p 250nit paneli daha güzel renk veriyordu. 4K varya konuştuğumuz onda KTC ile IPS Glow farkı çok var. Tabikide VA değil fakat IPS'e göre kullandığım en az glow'lusu. Aoc'la kıyasla ikisinide kullandın dersen AOC VA :D Tabikide siyahı daha iyi.
Kağıtüstü bilgi vermiyoruz zaten. Konuda bahsedilen tuf modelin rog dan daha iyi görüntü vermesinin bir sebebi var. Daha iyi renk, kontrast ölçülerine sahip olması ve daha kaliteli bir panel kullanması.

Vg27aq5a iyi bir IPS zaten kullanıcı dönütlerine göre glow açısından başarılı. Ayrıca bunun rog versiyonu ile kıyası var attığım görsellere bakabilirsin. Edge Lit IPS monitörün iyi bir VA dan daha iyi görüntü sunma ihtimali yok. Seni renkleri tatmin etmemiş orası ayrı ama beklentin farklıydı demek ki. Sen gündüz performansına ağırlıklı olarak bakıyorsun ben ikisine de dikkat ediyorum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,206,189
Üyeler
192,944
Son üye
Tyronless
Geri