Termal macun birkaç saatte çatladı.

Cl1cst3R

80+
Reaksiyon skoru
0
Dostlar merhaba bugün öğleden sonra 1-2 gibi laptopumun işlemci ve ekran kartının termal macununu yeniledim.Sıcaklıkları kontrol ettim her şey okeydi maks 70-75 derecelere çıkıyorlardı.Fakat akşam saat 10 gibi oyuna girdiğimde bu sefe 95-97 dereceleri gördüm.Tuhaflık olduğunu düşünüp tekrar açtım ve termal macun çatlamış kurumuş gibiydi sadece birkaç saatte.İlk değişimde az sıktığımı düşünüp biraz daha fazla sıktım ilkine göre.Şu an sıcaklıklar tekrar düştü ama bu termal macun neden bu kadar hızlı çatladı acaba?Gerçekten az sıktığım için mi yoksa başka bir sebebi var mıdır lütfen bir bilginiz varsa söylerseniz mutlu olurum.Şimdiden teşekkürler. (kullandığım termal macun zalman zm-stc8)

pump out deniyor sanırım o macunu ince sürmen lazım her macun bir olmuyor.

pump out deniyor sanırım o macunu ince sürmen lazım her macun bir olmuyor.
hocam ince sürdüm ama yine aynısı oldu hatta bu sefer birkaç saat düşük sıcaklık olayı da olmadı.Bilgisayarcıya götürdüm termal pedler değişecek dedi stc8 yerine de mx4 sürelim dedi.Termal ped için 4mm dedi mantıklı mı bilmiyorum yapay zeka 4mm laptop termal pedi olmaz dedi

hocam ince sürdüm ama yine aynısı oldu hatta bu sefer birkaç saat düşük sıcaklık olayı da olmadı.Bilgisayarcıya götürdüm termal pedler değişecek dedi stc8 yerine de mx4 sürelim dedi.Termal ped için 4mm dedi mantıklı mı bilmiyorum yapay zeka 4mm laptop termal pedi olmaz dedi
termal macun yerine termal ped kullan hocam ptm7950 tarzında bir ürün lazım sana.

hangi markayı kullanıyorsun

valla laptop işi biraz tuhaf zalmanın bi 12 lik macunu var mx 4 bile pump out yapar ama o macun cok katıydı performansıda iyi 302 lira falandı elimde az bişi var. ekran kartı için ayırdım.pump out yapacagını hiç sanmıyorum. birde acaba diyorum vidaları cokmu sıkıyorsun. biraz gevşek deneseydin. padlar ne alaka anlamadım padları bozduysan degişebilir ama sanmam.

valla laptop işi biraz tuhaf zalmanın bi 12 lik macunu var mx 4 bile pump out yapar ama o macun cok katıydı performansıda iyi 302 lira falandı elimde az bişi var. ekran kartı için ayırdım.pump out yapacagını hiç sanmıyorum. birde acaba diyorum vidaları cokmu sıkıyorsun. biraz gevşek deneseydin. padlar ne alaka anlamadım padları bozduysan degişebilir ama sanmam.
Hocam bilgisayarciya götürdüm pedleri de değiştirdi termal macunu da yeniledi ama sicakliklar hala ayni dedi.Baska bir şeyde sıkıntı var dedi ben şimdilik alım abi dedim (4mm termal ped takmış acaba fazla kalın taktı da soğutucu bloğu tam oturmuyor mu?Kaç mm lazım g870 için?"

4mm kalın değil değil mi 1.2 1 1.5 falan olması gerekmiyor mu
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

O laptopta hangisi var bilmiyorum

4mm kalın değil değil mi 1.2 1 1.5 falan olması gerekmiyor mu
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

O laptopta hangisi var bilmiyorum
Hocam valla adam 4mm bu dedi 4mm taktı ben de laptoplarda genel 1-2mm diye biliyom laptopu açtı orda gösterdi sıcaklıkları falan da eve geldim laptop çalışmadı bi de şimdi geri gidicem desem mı abi bana 1-2mm tak diye

faz değişimli termal pad + alabilecek durumun varsa putty al

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,208,136
Üyeler
194,157
Son üye
unsall.e
Geri