Ortalama 750.000 TL'ye ilk araba önerisi

esady

80+
Reaksiyon skoru
5
Bütçe
750000
Fuzul'den eylül başında 600.000 teslim alacağım. Şuan kenarda 100k birikmişim var ve eylüle kadar fuzul ödemesi haricinde birikim yapmaya devam edeceğim. Bu nedenle düşük bir meblağ girmiştim zaten.

- İlk araba olacağı için aracı, kaput altını tanımam öğrenmem gerekiyor. İlk aşamada beni sanayiden olabildiğince uzak tutacak, parçası bol olsun.
- Ankara'da yaşadığım ve nişan, düğün arefesinde olduğum için ayağımı yerden kessin, A'dan B'ye gitmemi sağlasın düşüncesindeyim. Bu nedenle konfor, sürüş keyfi vs önceliğim değil.
- Mümkünse otomatik (manuel mi otomatik mi, nedeniyle yazarsanız sevinirim. Kararsızım önerilerinize açığım)
- Ne kadar yeni ve km'si de bir o kadar düşük olursa daha iyi olur tabi.

Bu şartlara uyan araç önerileriniz bekliyorum, şimdiden teşekkür ederim.
(Yazığınız araçların bildiğiniz artılarını, eksilerini, kroniklerini, 2. el piyasası hızlı mı vs gibi ek şeyleri de belirtirseniz çok sevinirim)

ben ilk arabamı 2 sene önce aldım hala aynı arabadayım aynı matıktaydım senle stepway 2020 model otomatik aldım tavsiye ederim

1.5dci clio

ben ilk arabamı 2 sene önce aldım hala aynı arabadayım aynı matıktaydım senle stepway 2020 model otomatik aldım tavsiye ederim
x-tronic şanzımandan memnun musunuz? Genelde sevilmeyen bir şansıman diye hatırlıyorum, öyle okumuştum sanki diye kalmış aklımda

Eğer debriyaj vites sizi rahatsız etmiyorsa makine mühendisi olarak ucuz dayanıklılık ve düşük tamir ücretlerinden dolayı manuel tavsiye ederim, otomatik ekstra fazls parça, ağırlık, parçalrın yanı sıra hasar durumlarında tamir masrafları çok yüksek olur.

x-tronic şanzımandan memnun musunuz? Genelde sevilmeyen bir şansıman diye hatırlıyorum, öyle okumuştum sanki diye kalmış aklımda
yani hocam aslında en büyük farkı vites geçişlerini hissttirmesi ama güzel yanı da bir sorun olduğunda manuel şansıman masrafı yapıyorsun

Fuzul'den eylül başında 600.000 teslim alacağım. Şuan kenarda 100k birikmişim var ve eylüle kadar fuzul ödemesi haricinde birikim yapmaya devam edeceğim. Bu nedenle düşük bir meblağ girmiştim zaten.

- İlk araba olacağı için aracı, kaput altını tanımam öğrenmem gerekiyor. İlk aşamada beni sanayiden olabildiğince uzak tutacak, parçası bol olsun.
- Ankara'da yaşadığım ve nişan, düğün arefesinde olduğum için ayağımı yerden kessin, A'dan B'ye gitmemi sağlasın düşüncesindeyim. Bu nedenle konfor, sürüş keyfi vs önceliğim değil.
- Mümkünse otomatik (manuel mi otomatik mi, nedeniyle yazarsanız sevinirim. Kararsızım önerilerinize açığım)

(Yazığınız araçların bildiğiniz artılarını, eksilerini, kroniklerini, 2. el piyasası hızlı mı vs gibi ek şeyleri de belirtirseniz çok sevinirim)
Bulabileceğiniz en temiz 1.4 egeayı almanızı öneririm. Piyasası hızlı. Şehir içi için performans ve yakıt olarak gayet iyidir. Yokuşlarda hafif bayılabilir.

Egea benim de ilk aklıma gelen araç. 1.4'leri içn yağ yakıyor, bayılıyor diyorlar. 1.6 MJ veya 1.6 e-torq arasında gidip geliyorum egea için.

Eğer debriyaj vites sizi rahatsız etmiyorsa makine mühendisi olarak ucuz dayanıklılık ve düşük tamir ücretlerinden dolayı manuel tavsiye ederim, otomatik ekstra fazls parça, ağırlık, parçalrın yanı sıra hasar durumlarında tamir masrafları çok yüksek olur.
Hocam dediğiniz gibi ne kadar çok ekstra parça eklenmesi o kadar masrafa müsait düçüncesindeyim ben de ancak bir otomatik-manuel ikileminde kaldım. Önerdiğiniz manuel araçlar var mıdır acaba belirttiğim bütçelerde?

eylüle daha çok var piyasa çok dalgalı erken yani

egea al geç kral parçası ustası çok ankarada düz biraz yorabilir nereler arası kullanacaksın bilmiyorum ama bulabildiğin en düşük km en yüksek modelli olanı al yağ yakma sorunu var 10k km’de 5lt civarı tüketiyor dünyanın sonu değil maalesef her arabada kronik sorunlar çıkıyor

Biraz zor ama temiz 1.3 dizel egea bulursan direk yapış
Bulamazsan 1.4 benzinlisini al geç kral

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,206,227
Üyeler
192,960
Son üye
mansion45
Geri