İşlemci-Ekran Kartı Tavsiyesi

ayreX

80+
Reaksiyon skoru
3
Arkadaşlar
güncel setupım şu şekilde.
İşlemci : Ryzen 5 3500x
Anakart : MSI B450M A Pro Max
Ram : Hyperx , 1x16 RGB
Ekran kartı : Asus Gtx 1050ti gaming oc
SSD: Kioxia nvme ssd g3 1 tb
Power: 650 watt
Kasa: Markasını bilmiyorum ama çok büyük değil.
Ana kartım da 2 slot ram girişi var ama rampage marka kule tipi soğutucum ilk slotun üstünü tamamiyle kapatmış diye tek slot ram kullanıyorum. Genel vermem gereken bilgiler bu şekilde.
Sizce ryzen 5 5600x alıp ilerliyen dönemlerle de 4060 veya 4060ti alarak upgrade yapmam mantıklı mı? İlk etapta direk 5600x alıp kullanabilir miyim. Amacım cs2 oynamak çok ağır oyunlar oynamıyorum.

Ekler

• image.webp
    image.webp
    625.8 KB · Hit: 32
Hocam önce o işlemci soğutucusunu bi düzeltin...

Arkadaşlar
Ana kartım da 2 slot ram girişi var ama rampage marka kule tipi soğutucum ilk slotun üstünü tamamiyle kapatmış diye tek slot ram kullanıyorum. Genel vermem gereken bilgiler bu şekilde.
Sizce ryzen 5 5600x alıp ilerliyen dönemlerle de 4060 veya 4060ti alarak upgrade yapmam mantıklı mı? İlk etapta direk 5600x alıp kullanabilir miyim. Amacım cs2 oynamak çok ağır oyunlar oynamıyorum.
5600x'e gerek yok 5600 al yanınada 2060 falan yeterli olur sadece cs2 oynuyosan.

Hocam önce o işlemci soğutucusunu bi düzeltin...
ne önerirsiniz acaba ? Yeni akvaryum dış kasa sıvı soğutma gibi bir yüke girmeye gerek var mı sizce ?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

5600x'e gerek yok 5600 al yanınada 2060 falan yeterli olur sadece cs2 oynuyosan.
Almışken daha yüksek ve güncel almak daha sağlıklı olmaz mı sizce ? 5600 ile 5600x arasında ciddi bir fiyat farkı yoktu galiba

ne önerirsiniz acaba ? Yeni akvaryum dış kasa sıvı soğutma gibi bir yüke girmeye gerek var mı sizce ?
Hocam soğutucu yanlış montajlanmış onu diyorum. Fanın ekran kartına ya da kasanın üstüne değil kasanın önündeki fanlara dönük olması lazım.

1777238172345.webp

Arkadaşlar
Soğutucuyu neden ters taktın ki doğru monte edilse asla ram slotunu kapatmaz o soğutucu zaten ufak bir şey. Gerçi asıl önemli soru onu nasıl öyle monte edebildin ben uğraşsam yine öyle takamam o soğutucuyu 😅

Bir de ilk işlemci değil ekran kartını güncelle asıl sorun o.

Almışken daha yüksek ve güncel almak daha sağlıklı olmaz mı sizce ? 5600 ile 5600x arasında ciddi bir fiyat farkı yoktu galiba
Çok az performans farkı var ama 1000 tl civarı bir fiyat farkı olması lazım kesinlikle vermeyin. Cs oynayacağınız için ram ve soğutucunuz aynı şekil kalsın. Sistemi böyle bir deneyin FPS ten memnun kalmazsanız ekran kartı güncellemesine gidin.

Hocam soğutucu yanlış montajlanmış onu diyorum. Fanın ekran kartına ya da kasanın üstüne değil kasanın önündeki fanlara dönük olması lazım.

Alıntıyı görüntüle
Yaklaşık 5-6 senedir böyle kullanıyorum dereceler de hep normal seyrediyordu hocam. Diğer şekil girmiyor kasaya zaten. Şuan yanlış mı acaba ? image.webp

dogru söylüyor arkadaki fana çevir sıcak havayı tahliye etsin bütçene göre 5600 işini görür arada 10 fps falan oynar erhalde düz 5600 al

Sıcaklığı direk ekran kartına mı veriyo ben mi yanlış görüyorum

Hocam soğutucu ters değil diye biliyorum. Klipslerde bu şekilde oturuyor zaten altında ki demirlerde bu şekilde giriyor. Çokta küçük bir soğutucu değil. Rampage yazısı da böyle düz oluyor ki yazı önemli değil de böyle oturuyor klipsler. Dik koysam kasaya girmez üstten sığmaz zaten.

Hocam soğutucu ters değil diye biliyorum. Klipslerde bu şekilde oturuyor zaten altında ki demirlerde bu şekilde giriyor. Çokta küçük bir soğutucu değil. Rampage yazısı da böyle düz oluyor ki yazı önemli değil de böyle oturuyor klipsler. Dik koysam kasaya girmez üstten sığmaz zaten.
Neyse hocam sıcaklıklarda bir problem yoksa devam. Yapacağın ilk şey 5600 almak X versiyonuna gerek yok. Şuanki işlemcinden %25 30 daha fazla performans verecek. Eğer fpsten memnun kalmazsan Ekran kartını da güncellersin.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,206,382
Üyeler
193,019
Son üye
ESTR-139
Geri