Yardım Pc Açılırken, Restart Ve Ya Uyku Modundan Sonra Ram Işığı Anlık Yanıp Sönüyor

Reav

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,072
Öncelikle sorun son bir kaç haftadır başladı ve arada nadiren düzeliyor problem bilgisayarım açılırken uyku moduna girdiğinde ekran kapandığında veya restart attığımda oluyor ancak son saydığım restart ekran kapanması uyku modu hariç sadece baştan açarken bu yanıp sönmeyi 3 4 dakika yspıp öyle boot ediyor ki buna bağlı bazen ekran kartının driverı bozuluyor ddu ile baştan indirmek zorunda kalıyorum nasıl çözebilitim

bu sorunu bende yaşıyordum ramler fazla overclock (XMP dahil) edildiyse olabiliyor anakartın ve işlemcinin desteklediği mhz hızlarına bakın ona göre ayarlayın zaten öyle ise ramlari çıkarıp altını peçete havlu ile nazikcene temizleyip takın derim

bu sorunu bende yaşıyordum ramler fazla overclock (XMP dahil) edildiyse olabiliyor anakartın ve işlemcinin desteklediği mhz hızlarına bakın ona göre ayarlayın zaten öyle ise ramlari çıkarıp altını peçete havlu ile nazikcene temizleyip takın derim
Zaten hali hazırda xmp vesaire kapalı kullanıyorum cbp bile kapalı sorunun ekran kartından olabileceğini düşünüyorum ama asla çözemedim ram silmeyi deneyeceğim

iGPU var ise onu deneyin amd ekran kartları özellikle 5000 6000 serisi ram konusunda aşırı titiz bende katılıyorum ekran kartı sorun olabilir bende bu durumu cok yaşadım. son çare olarak ekran kartınızı kalıcı değiştirebilirsiniz bu amd kartlar ram markasına vs pek bakmıyor her türlü hata veriyor

Geri