🔥İndirim MLD M600 1TB NVMe M.2 SSD 7000/6400MB 🔥5.550₺

Dram'i yokmuş arkadaşlar bilgilendireyim.

Dram ne oluyor ?
DRAM’li SSD: ekstra bellek (cache) vardırDaha hızlı ve stabil çalışır (özellikle büyük dosya kopyalama, oyun, profesyonel işler)Uzun süreli yazma performansı daha düşmez Genelde daha pahalıdır
DRAM’siz SSD (DRAM-less): Ayrı cache çipi yoktur Daha ucuzdur Günlük kullanımda fark az hissedilir ama uzun yazmalarda hız düşebilir Bunun yerine bazen sistem RAM’ini kullanır (HMB – Host Memory Buffer)

Dram ne oluyor ?
Çok basit bir örnekle anlatayim sana.

Diyelim ki bir şirketin var. Şirketi bir SSD, odaları ise veri depolanan alanlar (NAND) gibi düşün. Sana bir dosya lazım olduğunda, eğer elinde bir rehber (DRAM) yoksa, tüm odaları tek tek gezip personele sorman gerekir. Bu hem zaman kaybettirir (düşük hız) hem de koridorlarda sürekli koşturduğun için SSD'yi eskitir, ömrüden çalar (düşük ömür).

DRAM ise o şirketin girişindeki, neyin nerede olduğunu bilen elemandır. Elinde hangi dosyanın hangi odada, hangi rafın kaçıncı sırasında olduğuna dair anlık bir liste tutar. Sen dosyayı istediğin an '3 numaralı oda, 5. raf' der ve saniyeler içinde işini halletmeni sağlar. Ayrıca yeni gelen dosyaları da kapıda karşılayıp gruplayarak içeri gönderir, böylece içeride karmaşa çıkmaz.

Son düzenleme:

Diyelim ki bir şirketin var. şirketi bir SSD, odaları ise veri depolanan alanlar (NAND) gibi düşün. Sana bir dosya lazım olduğunda, eğer elinde bir rehber (DRAM) yoksa, tüm odaları tek tek gezip personele sorman gerekir. Bu hem zaman kaybettirir (düşük hız) hem de koridorlarda sürekli koşturduğun için SSD'yi eskitir, ömrüden çalar (düşük ömür).

DRAM ise o şirketin girişindeki, neyin nerede olduğunu bilen elemandır. Elinde hangi dosyanın hangi odada, hangi rafın kaçıncı sırasında olduğuna dair anlık bir liste tutar. Sen dosyayı istediğin an '3 numaralı oda, 5. raf' der ve saniyeler içinde işini halletmeni sağlar. Ayrıca yeni gelen dosyaları da kapıda karşılayıp gruplayarak içeri gönderir, böylece içeride karmaşa çıkmaz.
Hocam bunu yapay zeka kullanmadan anlattıysan seni tebrik ediyorum 😅 Daha iyi anlatılamazdı 👏
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Mld'ler vadettikleri okuma yazma hızlarını vermiyorlar diye biliyorum göz önünde bulundursun alacak arkadaşlar
Vadettiği değerleri vermesine gerek yok geçen indirimdeki msi spatium m450 de bu fiyatlara yakındı ve neredeyse pcie 3.0 hızı veriyordu fiyatları aynı olmasına rağmen mld m600 5000-6000 mb hızları çok rahat verecektir. Çok fazla kayıp olmayacağına emin olabilirsiniz.

Diyelim ki bir şirketin var. şirketi bir SSD, odaları ise veri depolanan alanlar (NAND) gibi düşün. Sana bir dosya lazım olduğunda, eğer elinde bir rehber (DRAM) yoksa, tüm odaları tek tek gezip personele sorman gerekir. Bu hem zaman kaybettirir (düşük hız) hem de koridorlarda sürekli koşturduğun için SSD'yi eskitir, ömrüden çalar (düşük ömür).

Keşke üniversite 3 te mat 3 dersini de böyle anlatan hocam olsaydı.

Hocam bunu yapay zeka kullanmadan anlattıysan seni tebrik ediyorum 😅 Daha iyi anlatılamazdı 👏
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Vadettiği değerleri vermesine gerek yok geçen indirimdeki msi spatium m450 de bu fiyatlara yakındı ve neredeyse pcie 3.0 hızı veriyordu fiyatları aynı olmasına rağmen mld m600 5000-6000 mb hızları çok rahat verecektir. Çok fazla kayıp olmayacağına emin olabilirsiniz.
Hocam %90 ben yazdım. Ai'ya sadece kontrol et dedim %10'luk kısmı değiştirdi. Onun da sebebi dün beni çok üzen ve bana ciddi anlamda baya koyan bir uyarı almam oldu :( yanlış bilgilendirmeden dolayı. Yazdığım cümlenin 1 kelimesi yanlıştı diye tahmin ediyorum cümlenin kalanı full doğruydu. Ai sorma sebebim o artık tetikte cevap veriyorum.

Mld'ler vadettikleri okuma yazma hızlarını vermiyorlar diye biliyorum göz önünde bulundursun alacak arkadaşlar
Kc 3000 ve exceria pro arasında 70gb dı galiba dosya kopyaladım ortalaması 3500mb/s di high end olarak bakarsak yine de vadettikleri hızları görmüyordu konudaki günlük kullanım oyun sistem vs her türlü iş görür bence bakmayın dram var mı yok mu asıl bakacağınız kronik sorunu var mı

Son düzenleme:
Çok iyi fiyat

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,207,942
Üyeler
193,956
Son üye
JustCallMeKeçi
Geri