Doğan Alp
80+
- Reaksiyon skoru
- 30
Selam dostlar öncelikle başlıkta yazdığı gibi internetimde sık sık kopma yaşıyorum. Yaklaşık olarak 3 yıldır 50 megabit paket olan telekom firmasının paketini kullanıyorum. Öncelikle bundan 3 yıl önce bir modemim vardı bu modemi kullandığım dönemlerde 44 Megabit download 14 megabit upload alıyordum. Zaten adresim en fazla 45 megabit download alıyor. 2 yıl boyunca bir defa olsun kopma yaşamadım. 44/14 olmak üzere internetimi kullandım. Ancak fırtınalı bir günde evimin yakınına bir şimşek düştü ve modem yandı. Yeni modem aldım. O modemi yaklaşık olarak 1 yıldır kullanıyorum son 1 yıldır ne yaparsam yapayım internetim düzelmiyor. 1 yıl içinde 3 kez arıza kaydı oluşturdum ve bana verdikleri cevap şuydu, evime 44 megabit internet gelemediği altyapı desteklemediğini ve bu paketi 24 megabite düşürmemi söylediler. Ancak anlamadığım şey şu, bu fırtına öncesi 2 yıl kesintisiz 44/14 internetimi kullandım. Son 1 yıldır modemi günde en az 4 kez resliyorum. Yoksa kullanamıyorum. 2-3 saatte bir internet gidiyor. Resleyince geliyor. Modemimde arıza olmadığını söylediler. Ancak evime gelen hat yetersizmiş. Buna anlam veremedim. Ve şuanda 44 megabiti sadece 2 saat kullanabiliyorum. Sonra reslemem gerekiyor. Ve 14.4 olan upload verim 7.6 geliyor max. Onuda kısıtlamışlar. Bunu nasıl çözeceğim. Lütfen yardım edin. 24 Megabir bize yetmeyecek. 5 kişilik bir aileyiz ve zaten 44 anca yetiyordu.