valorant, cs2, rainbow, fortnite, f1, ea fc gibi oyunlar oynuyorum 45-50k civarına pc önerebilir misiniz şimdiden teşekkür ederim.
Kendi rehberimden alıntı yapayım buyur.1. sistemimiz f/p odaklı :
ana kart : Sapphire pulse A620AM
işlemci : AMD Ryzen 5 7500F/7600
işlemci soğutucu : Dark Freezer X123 Duo
ekran kartı : Sapphire Pulse Radeon RX 9060 XT 16GB
ekran kartı2 : Zotac RTX 5060 TI Gaming Twin Edge
ram : Patriot Viper Venom 16 GB 6000MHz CL30
ssd : Western Digital Green SN3000
kasa : Vento VG16AL
psu : High Power Element BR HP1-M750BR-H12S
25.04.2026 tarihinde bu sistem 9060xt ile 50-55k arası tutuyor parça kalitesi gayet iyi eksik veya kötü olan bir parça yok ancak fiyat gayet iyi. 5060 ti ile 60-65k arası tutuyor. Direkt fiyat vermememin sebebi her gün bir şeyler inip çıkıyor ben ise aylık olarak fiyatları güncelleyeceğim çünkü diğer türlü bütün günümü vermem gerekir.
Ana kart hariç her şeyi alabilirsin ana kartı da asus b650m-r veya m-k alabilirsin.İnsanların sırf marka olmasından dolayı belirli parçalara haddinden fazla para verdiğini düşünüyorum o yüzden böyle bir konu açma gereği duydum ve canım sıkıldı xd. İlk önce anakartlardan başlıyoruz. Parçaların linklerini elimden geldikçe epeyi kullanarak atacağım çünkü detaylı bilgi var almak isteyenler sadece benim sözüme güvenip değil bir de inceleyerek alsın. Konuyu elimden geldikçe güncel tutmaya çalışacağım eleştiri ve parça önerisi yapmaktan kaçınmayın önerilerinizi bekliyorum.
Konuya destek olanlar/yapanlar :
@jombo
@K1dot
![]()
...
- jombo
- Cevaplar: 155
- Forum: Kullanıcı İncelemeleri ve Rehberleri
Kendi rehberimden alıntı yapayım buyur.