I5-2500K & 1050 Ti Sistemde "Dııııt" Sesiyle Donma ve Disk Sorunları

Zyvei

80+
Reaksiyon skoru
11
Selamlar arkadaşlar,
Sistemimde çözemediğim, artık beni psikolojik olarak yoran bir donma sorunu var. Bilgisayarı kullanırken veya oyuna girdiğimde bir anda ekran gidiyor, hoparlörden "dııııııııt" diye bir ses geliyor ve ben kasadan reset atana kadar öylece kalıyor. Hiçbir işlem yapamıyorum.
Sistem Özelliklerim:
İşlemci: Intel Core i5-2500K
Anakart: ASUS Z68
Ekran Kartı: NVIDIA GTX 1050 Ti
RAM: 16 GB
Depolama: 2 adet HDD kullanıyorum.
Disklerin Durumu:
HDD'lerden birinde kablo sorunları var, diğerinde ise Sentinel'de görünen 2 adet bozuk sektör ve 1 adet zayıf sektör mevcut. Ama ilginçtir ki genel sağlıkları %90'ın üzerinde ve performansları %100 görünüyor. Oyunlarda (hepsinde genel olarak) sıcaklıklar aşırı artmamasına rağmen bu donma ve ses hatasını alıyorum.
Sorum şu:
Elimde eski laptoptan çıkma, şu an kardeşimin kasasında takılı bir Apacer AS340 120GB SSD var. Değerleri şöyle:
Sağlık: %64 | Performans: %100
Durum: Bozuk/zayıf sektör yok, veri hatası yok, TRIM etkin.
Kardeşim bu SSD'yi benim sisteme taktığında mavi ekran verdiği için "bu bozuk" diyor ama içinde eski bir Windows kuruluydu. Ben sıfırdan temiz bir Windows 10 kursam bu donma, kilitlenme ve "dıııt" sesiyle kalma sorunundan kurtulur muyum? İşletim sistemi yükünü bu SSD'ye verip HDD'leri sadece depo olarak kullansam sistem rahatlar mı? Yoksa bu dert %100 PSU'dan mı kaynaklıdır?
SSD fiyatları çok uçtuğu için bu %64'lük disk benim kurtarıcım olabilir mi? Tecrübeli arkadaşların yorumlarını bekliyorum.

Bütün cpu-ram oc'ları sıfırla, kısacası bios sıfırla 1-2 gün öyle kullan bak bakalım sorun devam edecekmi onu önce bir elemek lazım. Birde ssd alman lazım her türlü, ucuzundan hallet windows kur birde sürekli oynadığın 1-2 oyunu alabilecek boyutta olsun, 250gb iş görür, 120 çok az.

Birde üzülerek söylüyorum bu devirde hdd'den oyun oyanmıyor, sürekli hata verir pc normal. 20 yıllık oyunlar bile kasıyor artık hdd'lerde. Ssd alırsan tabii ki rahatlarsın.

Son düzenleme:
İşlemcide kararsızlık olabilir bende de aynı sorun vardi Windows mavi ekran veriyordu Ssd anlık kayboluyordu işlemci arızalı çıktı

Hddler sıkıntı onları çıkar ssdye win10 kur bir de öyle dene
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

İşlemcide kararsızlık olabilir bende de aynı sorun vardi Windows mavi ekran veriyordu Ssd anlık kayboluyordu işlemci arızalı çıktı
İşlemcinin bozulması çok zor %1 belki

Bende öyle biliyordum ama aynı olayı bende yaşadım mavi ekran verip dııııt sesi geliyordu sistem reset atınca biraz kullanıyorduk yine aynı şey oluyordu işlemci arızalı çıktı bunda da aynı sorun var

Bende öyle biliyordum ama aynı olayı bende yaşadım mavi ekran verip dııııt sesi geliyordu sistem reset atınca biraz kullanıyorduk yine aynı şey oluyordu işlemci arızalı çıktı bunda da aynı sorun var
Bu sorun yazılımdan da , diskten de , ramden de , psu dan da olabilir işlemcide olma olasılığı lihteştaynın dünya fethi yapması kadar düşük bir ihtimal

işlemci taraflı bir sorun görmedim ama psu ve hdd biraz daha şüphe duyuyorum gibi

Ssd laptoptan çıkma hâla iş yapar mı bir sorun olur mu performans full sağlık 64 değerler mükemmel hdd gibi bozuk sektörler bulunmuyor hdd bütün yükü alınca daha da rahatlar diye düşünüyorum

işlemci taraflı bir sorun görmedim ama psu ve hdd biraz daha şüphe duyuyorum gibi

Ssd laptoptan çıkma hâla iş yapar mı bir sorun olur mu performans full sağlık 64 değerler mükemmel hdd gibi bozuk sektörler bulunmuyor hdd bütün yükü alınca daha da rahatlar diye düşünüyorum
Ssd öyle kolayca bozulacak bir şey değil aynısını ben kullanıyorum 5 senedir yüzde 95te sağlığı

Ssd öyle kolayca bozulacak bir şey değil aynısını ben kullanıyorum 5 senedir yüzde 95te sağlığı
O zaman ssd'ye temiz bir win 10 format atıp 500 gb temiz bir hdd takayım sağlık performans full diğer 320 gb oyunlarımın olduğu hdd biçimlendirmeden ek olarak test edeyim birdaha temiz bir kurulum yaptıktan sonra

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,216,090
Üyeler
196,891
Son üye
caesar142
Geri