Yardım Oled Monitöre Geçmeye Değer mi ?

Brysf

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,267
4 aydır Aoc Q27G4ZR 2k 240hz monitör kullanıyorum ama kasa kalitesi inanılmaz kötü monitöre dokunmasam bile gıcırtı yapıyor durduğu yerde. hazır monitör değişiyorken olede geçmeye değer mi diye düşünüyorum yine 2k 240hz olacak şekilde aklımdaki modeller şunlar sizce olede geçilir mi yanma sorunundan korkuyorum görev çubuğunu gizleyin yoksa iz kalabilir diyorlar böyle sorunları garanti kapsayacak mı ?

Samsung Odyssey OLED G6 LS27DG612SUXUF 27" 0.03MS 240Hz Qhd HDR10+ Gaming Monitör

Gıgabyte MO27Q28G Woled 2k Qhd 280Hz 0.03MS, Freesync Premium Pro,g-Sync Compatible,displayhdr True Black 500, Gaming Monitor

Dell Alienware AW2725D 27 2560X1440 Qhd 280Hz 0.03 Ms HDMI Dp Type-C True Black 400 Qd-Oled Gaming Monitör

MSI 26.5 MAG 273QP QD-OLED X24 2560x1440 (WQHD) 16:9 FLAT QD-OLED 240HZ 0.03MS FREESYNC PREMIUM PRO GAMING MONITOR

Kullanıyor musunuz düşük parlaklıkta günlük maksimum 4 saat kullanıp oynuyorum farklı oyunlar oynuyorum sürekli yanma olur mu
Yanma durumunun oluşmaması için markanın belirlediği bakım olaylarını düzgünce yaparsanız 3 yıl yanma garantisi oluyor zaten.

Kullanıyor musunuz düşük parlaklıkta günlük maksimum 4 saat kullanıp oynuyorum farklı oyunlar oynuyorum sürekli yanma olur mu
yanma dediğin olay sabit bir görüntüyü çok uzun süre tutarsan oluşuyo eğer oyun oynuyosan sıkıntı yaratmaz ama boş arkaplanı çok uzun süre açık bırakma

Evet kullanıyorum fo32u2 4k 240hz. Yanma testlerini ful parlaklıkta hiç kapatmadan kullanarak yapıyorlar o sebeple bize göre testler değil. Ben de oyunlarda %20 masaüstünde %5 parlaklıkta kullanıyorum günde 3-4 saat. Baya bir araştırdım oledin yanması için organik bileşenlerinin basit tabirle eskimesi gerekiyor. Ve bu eskimeye sebep olan ana sebep "parlaklık" çünkü bileşenin "ısısını" korkunç artırıyor. Ben de test ettim kendi monitörümde, %100 parlaklıkta 30 dk kullanınca %5 e göre en az 30 derece sıcaklık farkı oluyor korkunç ısınıyor %100 parlaklıkta oledler. Bazıları ışıl ışıl odada %100 de kullanıyor onlar yanmayı dert edebilir ama sen ben gibi kullanıcıların yanmayı düşünmesine bile gerek yok 10 sene belki daha fazla kullanırsın monitörü, bu raddede zaten başka parçaları cortlar monitörün. İçim rahat etsin diyorsan monitörün arkasındaki metal plakaya bir fan tak 300 devirde sürekli dönsün buz gibi kullanırsın monitörü, yaklaşık %15 daha soğuk çalışır öyle. Kartın destekliyorsa da 4k al. Panel bakımı denen şeyi de manuel yapmakla uğraşma otomatik iyi yapan cihazları al, gigabyte bu konuda çok iyi.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,209,492
Üyeler
195,020
Son üye
Acarella
Geri