Advocate
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 603
Hayır hocam 16:9 lazım değil. Yarış simulasyonlarında kullanacağım için 34" gibi Wide monitör lazım. Max bütçe de 40k üstü çıkmıyor.32'' yetiyor muydu sana?
Hayır hocam 16:9 lazım değil. Yarış simulasyonlarında kullanacağım için 34" gibi Wide monitör lazım. Max bütçe de 40k üstü çıkmıyor.32'' yetiyor muydu sana?
Hmm o zaman yapacak bir şey yok. Mat kaplamalı lg woled veya glossy 2.nesil ultrawide qd oled haricinde seçenek yok. Seçenek olarak bulunsun.Hayır hocam 16:9 lazım değil. Yarış simulasyonlarında kullanacağım için 34" gibi Wide monitör lazım. Max bütçe de 40k üstü çıkmıyor.
Hocam benim odam tüm gün güneş alıyor o yüzden glossy bana gelmez mecbur mat alacağım zaten. Bu LG için sizinle konuşmuştuk Technopat'ta. 2. nesil ama MLA'sı vardı. Parlaklık olarak tatmin eder diye düşünüyorum. Yalnızca burn-in konusunda ne kadar dayanıklı olur onu kestiremiyorum. Woled'ler QD'ye göre bir tık daha dayanıklı diye okudum sanki.Hmm o zaman yapacak bir şey yok. Mat kaplamalı lg woled veya glossy 2.nesil ultrawide qd oled haricinde seçenek yok.
Evet MLA model. Kağıtüstünde woled beyaz ışık, qd oled mavi ışık ürettiği den woled daha dayanıklı deniyor. 2.nesil Qd oled 4 katmanlı, 3.nesil woled 3 katmanlı. Kullanıcı yorumlarına göre qd oled daha güvenilir. Woled monitörlerde yanma ve bozulma şikayeti çok gördüm. Bence optimize etmekte önemli. 2 ve 3.nesil woled de dayanıklılık geliştirmesi yok. En azından ben varsa da bilmiyorum. 2.nesil qd oled ilk nesilden 2 kat daha dayanıklı.Hocam benim odam tüm gün güneş alıyor o yüzden glossy bana gelmez mecbur mat alacağım zaten. Bu LG için sizinle konuşmuştuk Technopat'ta. 2. nesil ama MLA'sı vardı. Parlaklık olarak tatmin eder diye düşünüyorum. Yalnızca burn-in konusunda ne kadar dayanıklı olur onu kestiremiyorum. Woled'ler QD'ye göre bir tık daha dayanıklı diye okudum sanki.
5. Nesil 34" QD modelleri bekleyeyim desem 1. Nesil Oledler dahi 40k olmuş. 5. Nesil 280 hz modeller 55k civarında gelir.Evet MLA model. Kağıtüstünde woled beyaz ışık, qd oled mavi ışık ürettiği den woled daha dayanıklı deniyor. 2.nesil Qd oled 4 katmanlı, 3.nesil woled 3 katmanlı. Kullanıcı yorumlarına göre qd oled daha güvenilir. Woled monitörlerde yanma ve bozulma şikayeti çok gördüm. Bence optimize etmekte önemli. 2 ve 3.nesil woled de dayanıklılık geliştirmesi yok. En azından ben varsa da bilmiyorum. 2.nesil qd oled ilk nesilden 2 kat daha dayanıklı.
100k dan satarım5. Nesil 34" QD modelleri bekleyeyim desem 1. Nesil Oledler dahi 40k olmuş. 5. Nesil 280 hz modeller 55k civarında gelir.
Siz LG TV'yi satmayı düşünmüyor musunuz![]()
Siz masabaşında kullanmıyorsunuz sanırım o yüzden 48" yormuyordur ben masada kullacağım için curved olmayan 48" boyun fıtığı eder beni100k dan satarımşakası bir yana satmayı düşünmüyorum 40k bandında hdr da daha parlak bir oled göremedim. Evet hdr parlaklığı mükemmel değil ama monitörlerden iyi. Ayrıca büyük ekran keyfi bambaşka. Satarsam loş küçük oled monitörlere kalırım.
Dell 1.nesil değil bu arada 2.nesil panel kullanıyor.
Masabaşı kullanmıyorum o yüzden sıkıntı yok.Siz masabaşında kullanmıyorsunuz sanırım o yüzden 48" yormuyordur ben masada kullacağım için curved olmayan 48" boyun fıtığı eder beni![]()
hocam 4k gen 5 monitörler ne zaman gelir tahmini 50-55kya alabilir miyiz gen 4-27 inçler 40k ise ben beklemeye devam100k dan satarımşakası bir yana satmayı düşünmüyorum 40k bandında hdr da daha parlak bir oled göremedim. Evet hdr parlaklığı mükemmel değil ama monitörlerden iyi. Ayrıca büyük ekran keyfi bambaşka. Satarsam loş küçük oled monitörlere kalırım.
Dell 1.nesil değil bu arada 2.nesil panel kullanıyor.
Seneye muhtemelen 5k 27'', 2k 24'' ve ultrawide çıkıcak. Gen 5 4k seneye gelmeme ihtimali var. 2028 kalabilir yani. Şu an dikey rgb piksel düzeni ve 1300nit hdr parlaklığı hariç tüm özellikler yeni kaplama, tandem panel ve trueblack500 PG32UCDM3 gibi yeni modellerde mevcut. Gen 5 hdr da 1000 nit yerine 1300nit daha yüksek tepe parlaklığı ve Windows ile uyumlu dikey Rgb düzeni ile geliyor. Eğer yeni rgb düzeni şart değilse senin için 4k 32'' yeni modellerin 50-60k seviyesine inmesini bekle. Onları alırsın. Yoksa epey beklemen gerekecek gibi gözüküyor.hocam 4k gen 5 monitörler ne zaman gelir tahmini 50-55kya alabilir miyiz gen 4-27 inçler 40k ise ben beklemeye devam
bir de g6yı umarım elimden rahat çıkarabilirim
rgb düzeni yazı okunurluğunu bayağı yükseltiyordu değil mi başka artısı var mı aslında çok işime yarar 9070 xt 5k kaldırır mıSeneye muhtemelen 5k 27'', 2k 24'' ve ultrawide çıkıcak. Gen 5 4k seneye gelmeme ihtimali var. 2028 kalabilir yani. Şu an dikey rgb piksel düzeni ve 1300nit hdr parlaklığı hariç tüm özellikler yeni kaplama, tandem panel ve trueblack500 PG32UCDM3 gibi yeni modellerde mevcut. Gen 5 hdr da 1000 nit yerine 1300nit daha yüksek tepe parlaklığı ve Windows ile uyumlu dikey Rgb düzeni ile geliyor. Eğer yeni rgb düzeni şart değilse senin için 4k 32'' yeni modellerin 50-60k seviyesine inmesini bekle. Onları alırsın. Yoksa epey beklemen gerekecek gibi gözüküyor.
Yani MO32U24, MPG 322UR X24, PG32UCDM3 veya MAG321UP X24 stoklara uygun fiyattan girmesini bekle. Gen 5 bekleme bence bu modeller alınabilir 4k da metin netliği iyi zaten.
Ekrandaki genel bozulmaları düzeltir mesela hud göstergelerini vs ama bunun sonu yok yani şu an alınabilir seviyeye geldiler. Fiyat pahalı düşmesi lazım. Rgb düzeni istiyorsan Woled pg27ucwm çıkacak seneye muhtemelen onu alırsın 4k 27'' 240hz ve Dual mode var. Ama bence seneye en iyisi neyse onu çek gitsin artık oledler oturdu sayılır seneye tam geçme zamanı bence. Gen 5 çıktığında gen 6 tanıtılacak bu sefer onu beklemek isteyeceksin. Bunun sonu yok yani.rgb düzeni yazı okunurluğunu bayağı yükseltiyordu değil mi başka artısı var mı aslında çok işime yarar hem beklemek için vaktim var
g6yı biraz daha bilgim olsaydı da mat 2k almak yerine glossy 4k alsam değişmeyi düşünmezdim gen 6yı pek umursamam yaniEkrandaki genel bozulmaları düzeltir mesela hud göstergelerini vs ama bunun sonu yok yani şu an alınabilir seviyeye geldiler. Fiyat pahalı düşmesi lazım. Rgb düzeni istiyorsan Woled pg27ucwm çıkacak seneye muhtemelen onu alırsın 4k 27'' 240hz ve Dual mode var. Ama bence seneye en iyisi neyse onu çek gitsin artık oledler oturdu sayılır seneye tam geçme zamanı bence. Gen 5 çıktığında gen 6 tanıtılacak bu sefer onu beklemek isteyeceksin. Bunun sonu yok yani.