baktığınız model aslında black white switch dediği switchlerin karakteristik özelliği manyetik switchlerdeki gibi lineer olması. Bu klavyede switch açısından size manyetik deneyimini sunar. Günümüzdeki mekaniklerin çoğu lineer switch çıkıyor artık. Tactile switchler azınlık duruma düşecek.
Manyetik klavyelerde kablosuz özelliği pek bulunmaz. Kablosuz isterseniz seçenekleriniz bir elin parmak sayısına düşecektir. Sebebi manyetikte maksimum hız, min gecikme hedefi olmasıdır. O yüzden %90 ı kabloludur.
Düşük bütçeli çözüm olarak gaming.gen kendi ürettirdiği ve beast e-sporun çinde ürettirdiği modelleri önerebilirim.
GameRaider K1 HE Grey, Hall Effect sensörlü manyetik switch’leriyle fark yaratan bir performans deneyimi sunar.
www.gaming.gen.tr
Bu klavyeler membrandan geçişte iyi hissettirecektir şüphesiz. Fakat manyetik klavyelerin tr piyasasında satılanlarının %90 ı çin menşeili ürünlerdir. Gamepower, gaming.gen, beast e-spor, meyer gaming, wraith, ulugames, rampage gibi firmaların çindeki farklı fabrika kataloglarından parça seçip ürettirdiği üstünde belki de hiç arge yapmadığı ürünlerdir. Bu ürünlerde yazılımsal vs sıkıntılar yaşayabilirisiniz. Her ne kadar leş gibi hizmet verselerde muhatabınız tr'de olur.
Yukarıda bir arkadaş atk rs7 air önermiş. Fiyatına göre belki de en tercih edilebilir modellerden birisidir. Atk'da da yazılım sorunu vs yaşayabilirsinizi lakin bu tüm markalarda mümkün, Atk en azından arge yapıyor. Kendi parçalarını tasarlıyor ve yeri geliyor ürettiriyor. Wooting, Atk, Akko, Nuphy, Vgn vs gibi firmalara girince klavyeler min. 5k dan kapıyı açar. Yani üstteki white-label etiket yapıştır geç sistemiyle çalışan Türk firmalara göre sorun yaşama şansınız bir tık azdır.
Oyun çok oynamıyorsanız veya oynuyor ama e-spor seviyesinde rekabetçi oyun atmıyorsanız, 1k polling rate sizin için yeterli olur. Keychron klavyeler hem yapı kalitesi, hem yazılım açısından kusursuza yakındır. Ama bu fiyatı verdikten sonra 8k olsun isterim diyene de saygımız sonsuzdur.
Klavye modellerini ve fiyatlarını keşfedin! Mekanik, membran ve kablosuz seçeneklerle ergonomik, dayanıklı ve performanslı yazma deneyimi sizi bekliyor.
www.gaming.gen.tr
Mchose'nin modelleri de mevcut.
Olağanüstü 0,01 mm hassasiyete sahip JET75, her tuş vuruşunun kusursuz bir duyarlılıkla yakalanmasını sağlar
www.gaming.gen.tr
Benim size tavsiyem manyetik veya mekanik klavye pazarına ilk kez gireceğiniz için f/p bir ürün deneyimlemeniz yönünde. Yani yukarıdaki Türk markalardan seçip satın alım yapabilirsiniz. Zaten kullandıktan sonra farklı ihtiyaçlarınız ortaya çıkarsa bir sonraki klavyenizde güçlü bir modele yatırım yapabilirsiniz. Bende mad68 klavyemi 2600 liraya almıştım deneyimledim memnun kaldım. Şimdi %75lik alüminyum kasalı istediğim switchleri olan farklı bir modele geçiş yapacağım.