Kendisi veya Bir Yakını Psikoloğa Yada Psikiyatriye Gidenler Varmı?

XPegasusL

80+
Reaksiyon skoru
15
Merhabalar arkadaşlar sivasta yaşıyorum bundan 3sene evvel çekirdek ailemizde babamı kaybettim o zaman 18 yaşındaydım benden küçük kız kardeşimde var annemle birlikte babamdan sonraki bu süreç ve kardeşimle benim eğitim durumumuzdaki belirsizlikler bizi psilikojik olarak zor süreçlere soktu belki kendim delirmedim o psikolojiden birazda olsa çıktım ama küçük kız kardeşim bu kadar kolay atlatamadı maalesef 2 yıldır sürekli öfke nöbetleri geçiriyor olur olmadık şeylere siniirleniyor kavga çıkarıyor iletişimimiz aynı evin içinde koptu resmen biz yokmuşuz gibi yaşıyor.Ve artık onu tanıyamıyorum bu işin psikolojik bir problem olduğuna karar verdim kardeşim artık normal davranmıyor acilen bir yardım eli istiyor bence bu durumda en iyi yol psikoloğa gitmek diye düşünüyorum 3 sene önce gitmeliydik belkide ,pskiyatriye gitsek bile nedense psikiyatrinin verdiği ilaçların eğer sinirsel bir problemi yoksa psikolojiye iyi geleceğini düşünmüyorum belkide bana öyle geliyordur.Bu durumda sizden yardım istiyorum Ne yapmalıyım? İnternetten yorumları iyi olan psikoloğu bulup gitmekten başka iyi bir psikolog nasıl bulabilirim? Daha önce kendisi veya bir yakını bu tarz psikolojik problemler yaşayıp psikoloğa psikiyatriye gidenler oldumu? İyileşenler oldumu?Problemleri çözüm buldumu? Merak ediyorum lütfen yardım edin!

Şimdi ilk önce ikisinin arasındaki farkı anlamak gerekiyor.

Psikolog = Psikoloji lisanslı insanlardır ve hastalarını psikoterapi yoluyla tedavi etmeye çalışır.

Psikiyatrist = Bunlar tıp doktorlarıdır ve psikoterapi yanında ilaç tedavisi de uygulayabilirler.

Benim annem zamanında ikisine de gitti, 40 gün önce babamı kaybettik yine psikiyatriste gitti. Ama senin kardeşinden farklı olarak sadece uyuyamıyordu. Ona bir ilaç verdi ve geceleri mışıl mışıl uyuyor. Denemekte fayda var, bence en kısa zamanda Psikiyatrist randevusu alın, durumu anlatın. Eğer kardeşin anlatamayacak gibiyse annen girsin devreye falan.

Valla ben de gitmeyi düşünüyordum ama gidenlerin daha kötü olduğunu görünce vazgeçtim. Kendi kendimi ibret alarak tedavi ettim diyebilirim. Hiçbir şeyde mana aramayınca insan iyileşiyor. Bence sen de denemelisin. Sevgiler <3

Merhaba üniversite yıllarında bir arkadaş çevresiyle kalıyorduk evlerimiz birbirine yakındı. Yaz geldiğinde termodinamik 2 dersinden hepimiz geçmiştik yalnızca 1 arkadaş bütünleme sınavına kaldı 1 ay daha ev kirası ödemek durumunda ve tek başına 1 ay boyunca hazırlanma gibi durumlara geldi. Neyse sonunda o da geçti fakat seneye üniversite başladığında arkadaşta panik atak başladığını gördük . Bütünlemelere tek başına kalıp ev kirası vb ödediği için çocukta bu hal oluşmuş. Hastaneye gittiğinde direkt ilaçlı tedaviyle çözmeye çalışıyor durumu ama Uşak'ta güzel bir psikolog bularak sohbet ile bunun üstesinden geldi. Aynı şekilde uzman çavuş bir abimizde psikologla mentalini düzeltti çok iyi geldiğini söyledi. Yani demem o ki önceliğin tavsiye edilmiş bir psikolog olsun. İlaçlı tedavi gerekirse zaten işin ehli insan yönlendirme yapar.

psikiyatr + psikolog olarak destek alabilirsin ikisinede gitmen iyidir bunu ikisinede bildirirsen iyi olur
devlet hastanesinde psikiyatr cok iyi takip etmeyebilir

Merhabalar arkadaşlar sivasta yaşıyorum bundan 3sene evvel çekirdek ailemizde babamı kaybettim o zaman 18 yaşındaydım benden küçük kız kardeşimde var annemle birlikte babamdan sonraki bu süreç ve kardeşimle benim eğitim durumumuzdaki belirsizlikler bizi psilikojik olarak zor süreçlere soktu belki kendim delirmedim o psikolojiden birazda olsa çıktım ama küçük kız kardeşim bu kadar kolay atlatamadı maalesef 2 yıldır sürekli öfke nöbetleri geçiriyor olur olmadık şeylere siniirleniyor kavga çıkarıyor iletişimimiz aynı evin içinde koptu resmen biz yokmuşuz gibi yaşıyor.Ve artık onu tanıyamıyorum bu işin psikolojik bir problem olduğuna karar verdim kardeşim artık normal davranmıyor acilen bir yardım eli istiyor bence bu durumda en iyi yol psikoloğa gitmek diye düşünüyorum 3 sene önce gitmeliydik belkide ,pskiyatriye gitsek bile nedense psikiyatrinin verdiği ilaçların eğer sinirsel bir problemi yoksa psikolojiye iyi geleceğini düşünmüyorum belkide bana öyle geliyordur.Bu durumda sizden yardım istiyorum Ne yapmalıyım? İnternetten yorumları iyi olan psikoloğu bulup gitmekten başka iyi bir psikolog nasıl bulabilirim? Daha önce kendisi veya bir yakını bu tarz psikolojik problemler yaşayıp psikoloğa psikiyatriye gidenler oldumu? İyileşenler oldumu?Problemleri çözüm buldumu? Merak ediyorum lütfen yardım edin!
Bilinç altı temizliği yapan kişiler oluyor. Sivasta varmıdır bilmem ama telefon üzerinden yapanlar da var. Ben kendim birine yönlendirmem ama arayarak birilerini bulabilirsiniz. Psikiyatriye vs gitmenizi önermem. 2 seansta çözülebilecek bir şey için ilaç kullanmaya gerek yok

Gittim ikiside bişeye yaramıyor kendini sen düzeltebilirsin sadece, ama denemekte fayda var tabii

Şimdi ilk önce ikisinin arasındaki farkı anlamak gerekiyor.

Psikolog = Psikoloji lisanslı insanlardır ve hastalarını psikoterapi yoluyla tedavi etmeye çalışır.

Psikiyatrist = Bunlar tıp doktorlarıdır ve psikoterapi yanında ilaç tedavisi de uygulayabilirler.

Benim annem zamanında ikisine de gitti, 40 gün önce babamı kaybettik yine psikiyatriste gitti. Ama senin kardeşinden farklı olarak sadece uyuyamıyordu. Ona bir ilaç verdi ve geceleri mışıl mışıl uyuyor. Denemekte fayda var, bence en kısa zamanda Psikiyatrist randevusu alın, durumu anlatın. Eğer kardeşin anlatamayacak gibiyse annen girsin devreye falan.
Maalesef devlet hastanesi yetersiz kaliyor. 15 dakika birak muayeneyi derdini anlatamazsin. Bu yuzden ozel psikolog veya psikiyatri ye gidebilirsin. Birisi oturur dinler seni digeri daha derine iner hastalik dedikleri varsa ilac vs yazabilir. Tabi geneldr iyi doktorlar hangisine gitmen gerektigini soyler.

Maalesef devlet hastanesi yetersiz kaliyor. 15 dakika birak muayeneyi derdini anlatamazsin. Bu yuzden ozel psikolog veya psikiyatri ye gidebilirsin. Birisi oturur dinler seni digeri daha derine iner hastalik dedikleri varsa ilac vs yazabilir. Tabi geneldr iyi doktorlar hangisine gitmen gerektigini soyler.

Devlet hastanesine Psikoloğa gitsin demiyorum zaten. Psikiyatriste gidip, derdini anlatıp ilacını alacak.

Kardeşine psikatri lazım öncelikle. Önce psikologa görünmesi lazım ilaçlı tedavi gerekirse kendisi yönlendirme yapacak psikatriye.
Adınıza üzüldüm geçmiş olsun ancak belirtmek isterim ilaç tedavisi harika bir çözüm değildir sadece süreci şahsı adına kolaylaştırır ama kişinin bu destekle düzelmesi şart.
Şöyle söyleyeyim tanıdığım birisinin durumu iyiye gitmesine rağmen bile ilacının dozunu arttırıyorlardı ki bu halde bırakması da zorlaşıyor bünyeden ötürü ve bu devlette yaşandı. Yani gideceğiniz doktor dürüst ve iyi biri olmalı.

Geri