frostybite
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 639
VRM'leri daha iyi, 3.M2'nin hızı yarıya düşürülmüş değil, M2'lerin hepsinde soğutucu var ve de daha ucuzNeden ?
VRM'leri daha iyi, 3.M2'nin hızı yarıya düşürülmüş değil, M2'lerin hepsinde soğutucu var ve de daha ucuzNeden ?
Peki sen olsaydın ASUS b850 max gaming mi tercih ederdin ? Yoksa gaming b650 mi. (Senin önerdiklerinden soruyorum)Bunların arasından fiyatına tasarımına göre kendiniz seçin hepsi aynı işi görecek.
![]()
Asus Tuf Gaming B650-PLUS WIFI AMD B650 AM5 6400 DDR5 ATX Gaming Anakart (Tuf Gaming B650-PLUS WIFI)
Asus Tuf Gaming B650-PLUS WIFI AMD B650 AM5 6400 DDR5 ATX Gaming Anakart (Tuf Gaming B650-PLUS WIFI) ürününü idefix kalitesiyle satın almak için hemen tıklayın! Tüm Anakart ürünleri için idefix`i ziyaret edin.www.idefix.com
![]()
ASUS B850 MAX GAMING WIFI W AMD B850 AM5 DDR5 8000 DP HDMI 3x M2 USB3.2 WiFi 6E + BT AURA RGB 2.5Gbit LAN ATX 256GB’a kadar ram desteği, 8+2+1 Güç Aşa Fiyatları ve Modelleri - Pazarama
Asus B850 MAX GAMING WIFI W AMD B850 AM5 DDR5 8000 DP HDMI 3x M2 USB3.2 WiFi 6E + BT AURA RGB 2.5Gbit LAN ATX 256GB’a kadar ram desteği, 8+2+1 Güç Aşa ürününü kampanyalı fiyatlar ile satın al. Şimdi tıkla Asus B850 MAX GAMING WIFI W AMD B850 AM5 DDR5 8000 DP HDMI 3x M2 USB3.2 WiFi 6E + BT AURA...www.pazarama.com
Gigabyte B850 Eagle Wıfı 6e Ddr5 8200 Oc M.2 Am5 Atx Anakart 9m Fiyatları ve Özellikleri
Gigabyte B850 Eagle Wıfı 6e Ddr5 8200 Oc M.2 Am5 Atx Anakart 9m en iyi özellikleri ve gerçek kullanıcı yorumları uygun fiyatlarla n11'de. Kampanyalı ve uygun fiyatlarla satın al.www.n11.com
ASUS B650E MAX Gaming WiFi W Anakart Soket AMD AM5 (Ryzen 9000, DDR5 Bellek, PCIe 5.0, 3X M.2, WiFi 6E, BIOS Flashback, Aura Sync, CEC Tier II) : Amazon.com.tr: Bilgisayar
ASUS B650E MAX Gaming WiFi W Anakart Soket AMD AM5 (Ryzen 9000, DDR5 Bellek, PCIe 5.0, 3X M.2, WiFi 6E, BIOS Flashback, Aura Sync, CEC Tier II) : Amazon.com.tr: Bilgisayarwww.amazon.com.trASUS PRIME B850-PLUS WIFI AMD B850 AM5 DDR5 8000 DP HDMI 3x M2 USB3.2 WiFi 6E + BT AURA RGB 2.5Gbit LAN ATX 8+2+1 Güç Aşamaları, 1xGen5 M.2, Advanced AI PC-Ready : Amazon.com.tr: Bilgisayar
ASUS PRIME B850-PLUS WIFI AMD B850 AM5 DDR5 8000 DP HDMI 3x M2 USB3.2 WiFi 6E + BT AURA RGB 2.5Gbit LAN ATX 8+2+1 Güç Aşamaları, 1xGen5 M.2, Advanced AI PC-Ready : Amazon.com.tr: Bilgisayarwww.amazon.com.tr
VRM'leri daha iyi, 3.M2'nin hızı yarıya düşürülmüş değil, M2'lerin hepsinde soğutucu var ve de daha ucuz
VRM'leri daha iyi, 3.M2'nin hızı yarıya düşürülmüş değil, M2'lerin hepsinde soğutucu var ve de daha ucuz
Çift m2 slotu var dimi bunlardaVRM'leri daha iyi, 3.M2'nin hızı yarıya düşürülmüş değil, M2'lerin hepsinde soğutucu var ve de daha ucuz
B850 Max ' da da B650 Gaming AX'da da 3 m2 var. ama asusta 3.m2 gen4 ama hızı yarıya düşürülmüş kısaca gen3Peki sen olsaydın ASUS b850 max gaming mi tercih ederdin ? Yoksa gaming b650 mi. (Senin önerdiklerinden soruyorum)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Çift m2 slotu var dimi bunlarda
Neden yarıya düşürüyorlar ? Tam güçte sorun mu yaşanıyor ?B850 Max ' da da B650 Gaming AX'da da 3 m2 var. ama asusta 3.m2 gen4 ama hızı yarıya düşürülmüş kısaca gen3
M2'lerin olduğu slot x4'dür ve her chipsetin belli bir max kullanılabilir pcie hat sayısı vardır her bir m2 burdan 4 yol alır mesela ekran kartlarıda x16 olarak çalışır bazıları x8 olarak çalışır onlarda 16 yada 8 yol alır mesela.Neden yarıya düşürüyorlar ? Tam güçte sorun mu yaşanıyor ?
Ben 2 adet 1tb. m2 kullanacağım max. B850 max aldığımda 3. Ve 4. Slotu kullanmayacağım için sorun yaşamam o halde ? Doğru mu anladım hocam ?M2'lerin olduğu slot x4'dür ve her chipsetin belli bir max kullanılabilir pcie hat sayısı vardır her bir m2 burdan 4 yol alır mesela ekran kartlarıda x16 olarak çalışır bazıları x8 olarak çalışır onlarda 16 yada 8 yol alır mesela.
Alıntıyı görüntüle
1 ve 2. m2 çoğu zaman cpu üzerinden haberleşir herhangi bir paylaşım olmaz ama 3. ve 4. m2 girdiği zaman bunlar çoğu zaman chipset üzerinden haberleşiyor duruma bağlı paylaşımlı olabiliyor ve olduğu zaman ve x4 olduğu için pcie hat sayısı sınırını geçmesin diye bunu x2 yapıp sınırda kalıyorlar.
PCIe 4.0 x4 bildiğimiz Gen4 m2 oluyor
PCIe 4.0 x2 bildiğimiz Gen3 oluyor
Ekran kartı slotuda bazen paylaşıma giriyor ondada mesaela
PCIe 5.0 x16 bildiğin 5.0 Ekran kartı slotu
PCIe 5.0 x8 bildiğimiz PCIe 4.0 x16 ekran kartı slotu oluyor
tabi ekran kartlarında bu performansı etkileyen bir şey değil anca 3.0 x16 da performans kaybı oluyor oda 5090 da anca.
Fiyat performans skalası iyi olabilir fakat yazılım çöp olduktan sonra donanım bir işe yaramıyor. Çok fazla detay ayar istiyor hynix ramleri boot edebilmek için ona rağmen açamayan bir ton insan var. Kısacası herkes bu ayarları bilmez bilmek zorundada değil standart kullanıcı için eziyet colorful isterse bedava versinler. Sapphire'i ise ya asrock ya colorful üretiyor bios olarak colorfuldan güzel fakat eksik onu geçiyorum yılların markası asrock am5'te batırdı. Ben sistemimi henüz yeni bu işe başlayan bir ürüne emanet etmem.Bir haber değilim. Colorful yazılımsal tarafı muamma ama donanımsal açıdan güzel fiyat/performans skalası baya iyi. Sapphire yeni girdi evet ama gayet iyi yapıyorlar şuanlık. Çoğu sorun hep tomahawklarda çıkıyor hatta sorun yaşamama ihtimalin az o seride onun haricindeki serilerde ciddi sayıda sorun yaşayan görmedim msi da. Asus ve gigabyte en güvenilirler zaten bunları bizde biliyoruz ondan bir sürü seçenek var orda.
4.Slotu kullanamazsın yok zaten. Sorun yaşamazsın ama 3.slotu kullanmak istediğin zaman gen4 yerine gen3 al en azından.Ben 2 adet 1tb. m2 kullanacağım max. B850 max aldığımda 3. Ve 4. Slotu kullanmayacağım için sorun yaşamam o halde ? Doğru mu anladım hocam ?
Biraz şekillide olsun istiyorum o yüzdenM2'lerin olduğu slot x4'dür ve her chipsetin belli bir max kullanılabilir pcie hat sayısı vardır her bir m2 burdan 4 yol alır mesela ekran kartlarıda x16 olarak çalışır bazıları x8 olarak çalışır onlarda 16 yada 8 yol alır mesela.
Alıntıyı görüntüle
1 ve 2. m2 çoğu zaman cpu üzerinden haberleşir herhangi bir paylaşım olmaz ama 3. ve 4. m2 girdiği zaman bunlar çoğu zaman chipset üzerinden haberleşiyor çünkü cpu ile haberleşen yol hakkı bitmiş oluyor ve de üstüne duruma bağlı paylaşımlı olabiliyor ve olduğu zaman ve x4 olduğu için pcie hat sayısı sınırını geçmesin diye bunu x2 yapıp sınırda kalıyorlar.
PCIe 4.0 x4 bildiğimiz Gen4 m2 oluyor
PCIe 4.0 x2 bildiğimiz Gen3 oluyor
Ekran kartı slotuda bazen paylaşıma giriyor ondada mesaela
PCIe 5.0 x16 bildiğin 5.0 Ekran kartı slotu
PCIe 5.0 x8 bildiğimiz PCIe 4.0 x16 ekran kartı slotu oluyor
tabi ekran kartlarında bu performansı etkileyen bir şey değil anca 3.0 x16 da performans kaybı oluyor oda 5090 da anca.
Asrocka üretiyordu herhalde.Asrock çözdü diyorlar o sorunu aşırı voltaj veriyordu onuda güncelleme çözmüşler sanırım Bilmiyorum kullanmadım.Fiyat performans skalası iyi olabilir fakat yazılım çöp olduktan sonra donanım bir işe yaramıyor. Çok fazla detay ayar istiyor hynix ramleri boot edebilmek için ona rağmen açamayan bir ton insan var. Kısacası herkes bu ayarları bilmez bilmek zorundada değil standart kullanıcı için eziyet colorful isterse bedava versinler. Sapphire'i ise ya asrock ya colorful üretiyor bios olarak colorfuldan güzel fakat eksik onu geçiyorum yılların markası asrock am5'te batırdı. Ben sistemimi henüz yeni bu işe başlayan bir ürüne emanet etmem.
Tamamdır 3. Slotu açmak istediğimde gen 3 alacağım yazdım kenara4.Slotu kullanamazsın yok zaten. Sorun yaşamazsın ama 3.slotu kullanmak istediğin zaman gen4 yerine gen3 al en azından.
İki slotu kullanacağın için sorun yok. B850 max seçerdim sistem beyaz ise.Biraz şekillide olsun istiyorum o yüzden![]()