Ekran Kartımda Bir Sorun Var Galiba

Yokerman

80+
Reaksiyon skoru
0
Arkadaşlar cs2 oynarken, googleda gezerken anlık tam siyah olmayan ekran geliyor ama bilgisayar bağlantıyı koparmadan sadece görüntü ve ses gidiyor. Ancak fan rgb ışıklandırmalar sorunsuz çalışıyor. Bu sorun sık sık olmaya başladı. Bende internet araştırmalarım sonucu occt uygulamasında vram testi yapmaya karar verdim. Yüzde 80 90 100 yapsam bile 1. saniyesinde vram crashed hatası veriyor bir keresinde 100 de çalıştırırken direkt green screen yedim. Şu an windowsta gezerken ekranımda pikselleşme hataları çıktı ve görüntü direkt dondu. Sorun tam olarak yazılımmı yoksa donanımmı anlayamadım bu süreçte bilgisi olan daha önce bu sorunları yaşamış olan arkadaşlardan fikir ve öneri bekliyorum. Şu an ne yapmalıyım?

Ekler

• WhatsApp Image 2026-05-14 at 19.39.15.webp
    WhatsApp Image 2026-05-14 at 19.39.15.webp
    138.3 KB · Hit: 28
  • WhatsApp Image 2026-05-14 at 19.45.22.webp
    WhatsApp Image 2026-05-14 at 19.45.22.webp
    328.4 KB · Hit: 28
Güç kaynağı dandikse normal. 9070 XT'yi düzgün çalıştırabilmek için en az 850W+ 80+ Gold A tier PSU lazım

Arkadaşlar cs2 oynarken, googleda gezerken anlık tam siyah olmayan ekran geliyor ama bilgisayar bağlantıyı koparmadan sadece görüntü ve ses gidiyor. Ancak fan rgb ışıklandırmalar sorunsuz çalışıyor. Bu sorun sık sık olmaya başladı. Bende internet araştırmalarım sonucu occt uygulamasında vram testi yapmaya karar verdim. Yüzde 80 90 100 yapsam bile 1. saniyesinde vram crashed hatası veriyor bir keresinde 100 de çalıştırırken direkt green screen yedim. Şu an windowsta gezerken ekranımda pikselleşme hataları çıktı ve görüntü direkt dondu. Sorun tam olarak yazılımmı yoksa donanımmı anlayamadım bu süreçte bilgisi olan daha önce bu sorunları yaşamış olan arkadaşlardan fikir ve öneri bekliyorum. Şu an ne yapmalıyım?
yazılımla ilgili olduğun oluyor değiştirdiğiniz ayarları defaulta çekin deneyin

5-6 ay oldu. Şimdi başıma geldi bu olay. Garanti kapsamı altında olur mu? Ben fiziksel hiçbir şey yapmadım kartla ilgili.
Garanti kapsamında olması lazım, önce kartın firması ile iletişime geçin mesela asus ise asus ile iletişime geçip sorunu belirtin, oradan bir şey çıkmazsa satın aldığınız firma ile iletişime geçin.

850 watt a tiere falan gerek yok abartmayalım o kadar. Sürücüleri temiz kurulum ile dene bir de belki yazılımsaldır, ayrıca memtestvulkan öneririm.

OCCT ile "Power" testi de yapar mısın?
Power testi 2-3 dk yaptım onda bir şey olmadı. Hata vs. vermedi.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

850 watt a tiere falan gerek yok abartmayalım o kadar. Sürücüleri temiz kurulum ile dene bir de belki yazılımsaldır, ayrıca memtestvulkan öneririm.
Memtestvulkanı kurdum şuan 5 dklık testini yapıyorum eğer crash görmezsem ekran kartı sorunsuzdur dimi?

Power testi 2-3 dk yaptım onda bir şey olmadı. Hata vs. vermedi.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Memtestvulkanı kurdum şuan 5 dklık testini yapıyorum eğer crash görmezsem ekran kartı sorunsuzdur dimi?
Emin olmak için 40 45 dakika yapıver, sıcaklıkları artsın kartın.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,216,045
Üyeler
196,879
Son üye
jeagereren
Geri