Ram Yüzünden Dar Boğaz mı Yaşıyorum

Reaksiyon skoru
3
Bugün oyun oynarken aşırı takılmalar yaşadım. Olay günlüğüne baktığımda nvlddmkm hatası olduğunu gördüm. Daha sonra gpu z de. Bostayken ve render yaparken baktığımda Bus Interface Load yüksek olduğunu gördüm. Ozellikle bostayken ekran kartında yük yokken yuzde 70 lere anlık çıktığını da gördüm.
İşlemci ryzen 5 7500f
Ekran kartı msi rtx5070
Anakart msi pro b840m
Ram Crucial Pro 16 GB 6400 MHz CL38
Oyunlarda da anlık takılmalar yaşıyorum. Aşırı sinir bozucu.
Ne yapmam lazım.

Ekler

• 59616.webp
    59616.webp
    349.6 KB · Hit: 19
  • 59606.webp
    59606.webp
    249 KB · Hit: 21
Bugün oyun oynarken aşırı takılmalar yaşadım. Olay günlüğüne baktığımda nvlddmkm hatası olduğunu gördüm. Daha sonra gpu z de. Bostayken ve render yaparken baktığımda Bus Interface Load yüksek olduğunu gördüm. Ozellikle bostayken ekran kartında yük yokken yuzde 70 lere anlık çıktığını da gördüm.
İşlemci ryzen 5 7500f
Ekran kartı msi rtx5070
Anakart msi pro b840m
Ram Crucial Pro 16 GB 6400 MHz CL38
Oyunlarda da anlık takılmalar yaşıyorum. Aşırı sinir bozucu.
Ne yapmam lazım.
Güç kaynağı nedir

Bitfenix mh100 750w 80+ bronze kasa psu
Çok bilgim yok ama belki PSU'dan yapma ihtimali olabilir hocam. Ama zannımca %90 driver kaynaklı DDU ile temizleyip temiz kurulum yapın ekran kartı driverlarını.

Darboğaz doğru tabir olmaz bu sorun için. Ekran kartını yuvasını gevşek takarsan x16 ise x8'e düşer, x8 ise de x4'e düşer. Onu bir GPU-Z'den kontrol et. EXPO ayarları stabil değilse o da takılmaya yol açabilir kapatıp belleklerini de oyunda test et. Çipset sürücülerini kurduğundan da emin ol.

Çok bilgim yok ama belki PSU'dan yapma ihtimali olabilir hocam. Ama zannımca %90 driver kaynaklı DDU ile temizleyip temiz kurulum yapın ekran kartı driverlarını.
Öyle yapacağım yarın. Voltaj ve watt değerleri normal çıkıyor. En olmadı en baştan kurulum yapacağım.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Darboğaz doğru tabir olmaz bu sorun için. Ekran kartını yuvasını gevşek takarsan x16 ise x8'e düşer, x8 ise de x4'e düşer. Onu bir GPU-Z'den kontrol et. EXPO ayarları stabil değilse o da takılmaya yol açabilir kapatıp belleklerini de oyunda test et. Çipset sürücülerini kurduğundan da emin ol.
Ekran kartı yuvasını ve güç kablosunu kontrol ettim defalarca. Rami expo yaptım ama tek slot. Acaba tek slot olduğu için de oluyor olabilir mi. Veri akışında sanki sıkıntı oluyor sandım. En başta kurulum yaparken msi otomatik verdiği sürücü kurulumunu yapmıştım. Onuda kontrol edeyim.

Öyle yapacağım yarın. Voltaj ve watt değerleri normal çıkıyor. En olmadı en baştan kurulum yapacağım.

Ekran kartı yuvasını ve güç kablosunu kontrol ettim defalarca. Rami expo yaptım ama tek slot. Acaba tek slot olduğu için de oluyor olabilir mi. Veri akışında sanki sıkıntı oluyor sandım. En başta kurulum yaparken msi otomatik verdiği sürücü kurulumunu yapmıştım. Onuda kontrol edeyim.
Takılma yapmaz tek slot olması. GPU-z görselini atar mısın?

Bu arada anakart üreticilerinin programları da bu sorunlara yol açabiliyor.

Takılma yapmaz tek slot olması. GPU-z görselini atar mısın?

Bu arada anakart üreticilerinin programları da bu sorunlara yol açabiliyor.
Gpu z görüntüleri bunlar suan. Tekrar dan çalıştırdım.

Ekler

• 59619.webp
    59619.webp
    914.8 KB · Hit: 14
  • 20260515_023024.webp
    20260515_023024.webp
    558.8 KB · Hit: 17
  • 20260515_023011.webp
    20260515_023011.webp
    523.6 KB · Hit: 12
Sorunu net anlayabilmek için takılan oyun açıkken msi afterburner ile değerlere oynarken bakmak gerek. İşlemci ve ekran kartı yüzde kaç kullanılıyor? ısı değerleri ne? Ram kullanımı sınırda mı vs. vs. bu şekilde yorum yapmak sonuca götürmez.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,218,635
Üyeler
197,517
Son üye
efe o
Geri