❌İndirim Bitti! Thermalright Am5 İşlemci Güçlendirme Kiti + Tf7 Termal Macun - 499₺ 🔥🔥 İndirim120

Reaksiyon skoru
31
n11 üzerinde indirim120 kupon koduyla tekrar 499 TL'ye düşüyor. Faydalanamayan arkadaşlar düşünebilir.
Yanında gelen Thermalright TF7 termal macun kaliteli, yoğun ve MX4'ten daha iyi performans veriyor. MX6'ya yakın.
Bu kalitedeki sadece termal macunların 300-400TL bandında olduğu düşünüldüğünde tercih edilebilir diye düşünüyorum.

Ürün linki: Thermalright AM5 - n11.com
Kupon Kodu: indirim120

Geçen indirimdeki paylaştığım konuda sıcaklık düşüşüne ekstra katkısı olmadığı tartışıldı.
İşlemci çevresine termal macun bulaşını engellemesi ve fiyatıyla düşünülebilir.

IMG_0967.webp
1.webp

Son düzenleme:
dağıtımda benimki geçen almıştık Uşaktan geliyor firma uşakta sanırım

Yine bir sürü soru gelecek. Peşinen bilinmesi gerekenler;

Sıvı soğutucun varsa AM5'de güçlendirme kiti neredeyse hiçbir işe yaramaz. Çünkü pompa ve boru ağırlığı işlemciye çok hafif bir baskı yapıyor.
Kule tipi hava soğutmalar ağır olduğu için işlemciye daha yüksek basınç uygulanıyor. Homojen dağıtıldığı için 2-3 derece fark oluyor ve hava soğutucunun tüm yükü sokete binmek yerine güçlendirme kitine homojen olarak dağılıyor.

Alınır mı? Kule tipi ağır bir hava soğutucun varsa uzun vadede kesinlikle bir ihtiyaç. Anakart CPU soketini yamulmaya karşı korumuş olursun. Pahalı anakartlar için önemli.

Der8auer'in gelişmiş testlerine göre işlemci, güçlendirme kitiyle birlikte soket pinlerine daha doğrusal baskı yaptığı için voltaj sızıntısı minimuma inip voltaj kararlılığı artmış. Daha kararlı overclock performansı gözlemlenmiş.

Alınır mı diye soracak arkadaşlara;

TF7 Termal Macun şu an 330-340 TL'ye satılıyor. Yeterli bi neden bence.

Yine bir sürü soru gelecek. Peşinen bilinmesi gerekenler;

Sıvı soğutucun varsa AM5'de güçlendirme kiti neredeyse hiçbir işe yaramaz. Çünkü pompa ve boru ağırlığı işlemciye çok hafif bir baskı yapıyor.
Kule tipi hava soğutmalar ağır olduğu için işlemciye daha yüksek basınç uygulanıyor. Homojen dağıtıldığı için 2-3 derece fark oluyor ve hava soğutucunun tüm yükü sokete binmek yerine güçlendirme kitine homojen olarak dağılıyor.

Alınır mı? Kule tipi ağır bir hava soğutucun varsa uzun vadede kesinlikle bir ihtiyaç. Anakart CPU soketini yamulmaya karşı korumuş olursun. Pahalı anakartlar için önemli.

Der8auer'in gelişmiş testlerine göre işlemci, güçlendirme kitiyle birlikte soket pinlerine daha doğrusal baskı yaptığı için voltaj sızıntısı minimuma inip voltaj kararlılığı artmış. Daha kararlı overclock performansı gözlemlenmiş.
AM5 tarafında hava soğutucu da olsa hiç bir halta yaramıyor.

Bu güçlendirme kitlerinin asıl farkı intel de yaşanıyor onda bile 14600K ve Phantom Spirit ile ortalama 4 derece düşüş oldu gerisini düşünün.

AM5 tarafında hava soğutucu da olsa hiç bir halta yaramıyor.

Bu güçlendirme kitlerinin asıl farkı intel de yaşanıyor onda bile 14600K ve Phantom Spirit ile ortalama 4 derece düşüş oldu gerisini düşünün.
9700X ile üst seviye kule tipi soğutma ile kullanıyorum. Güçlendirme kitinden sonra net 3 derece düşüş oldu. İşe yaramadığını size kim söylemişse yanlış bilgilendirmiş. Forumda 2-3 derece düşüş yaşamış birçok kişi var ayrıca am5 kitiyle.

9700X ile üst seviye kule tipi soğutma ile kullanıyorum. Güçlendirme kitinden sonra net 3 derece düşüş oldu. İşe yaramadığını size kim söylemişse yanlış bilgilendirmiş. Forumda 2-3 derece düşüş yaşamış birçok kişi var ayrıca am5 kitiyle.
AMD tarafında bir halta yaramıyor hocam İntel tarafında veli nimet sadece.

AMD tarafında bir halta yaramıyor hocam İntel tarafında veli nimet sadece.
İşe yaramadığını nereden biliyorsun? Hangi kaynağa dayanarak? Forumda biri size demiş işe yaramıyor diye herkesin ağzında var bir pelesenk "işe yaramıyor" diye. Yarıyor işte denedik test ettik. Hadi bizi geç Der8auer, Igorlabs ve gamer nexus test etmiş bu kiti onlar da mı yalan söylüyor?

İşe yaramadığını nereden biliyorsun? Hangi kaynağa dayanarak? Forumda biri size demiş işe yaramıyor diye herkesin ağzında var bir pelesenk "işe yaramıyor" diye. Yarıyor işte denedik test ettik. Hadi bizi geç Der8auer test etmiş bu kiti o da mı yalan söylüyor?
Kullanıyorum çünkü :D Bana inanmazsın sen şimdi. Yalancı falanız. Direkt büyük kanallardan video atayım.
51325.webp
51327.webp

İşte o 2-3 derece düşüşün sebebi içinden çıkan TF7. Eski macunun ile denesen bir fark olmadığını görürdün.

Kullanıyorum çünkü :D Bana inanmazsın sen şimdi. Yalancı falanız. Direkt büyük kanallardan video atayım.
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

Başka birisi test etmiş ve 2 derece fark elde etmiş videoya bakabilirsiniz. Ayrıca Der8auer'de 2 derece fark gözlemlemiş. Ben 3 derece fark gözlemledim en yüksek çekirdek sıcaklığını baz alarak. Demek ki tek referans sizin test sonuçlarınız değilmiş.

Ayrıca işin içinde işlemci soketi yamulması ve voltaj kararlılığı var. Contact frame bunların üstesinden gelirken "işe yaramıyor" demek çok saçma. Bu işi yapan kişilere saygısızlık. Thermalright ürünü üretmiş, adamlar işe yaradığına dair 15 sayfa makale paylaşmış biri çıkıp diyor ki "işe yaramıyor" :)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

İşte o 2-3 derece düşüşün sebebi içinden çıkan TF7. Eski macunun ile denesen bir fark olmadığını görürdün.
Arctix MX-7 ile denedim bir saat içerisinde iki ayrı test yaptım sırf ne kadar fark ediyor diye. Yani MX-7'den iki kere kullanmış oldum. TF7 kullanmıyorum performansından memnun değilim.

Koskoca Thermalright, Der8auer, Igorlabs ve gamer nexus yalan söylüyor evet beyler hikaye bu kadar :) Şu makaleyi bari okuyun da adamların emeğine işe yaramıyor deyip saygısızlık etmeyin.

Son düzenleme:
Aldık bakalım bitane. Yeni sıvı soğutucuyu takmadan bunuda takarım

Geri