🔥İndirim Raijintek Cratos 850w 80+ Gold Full Moduler Güç Kaynağı 5499 Tl

Evet onu bi kaç kişiden daha duydum. Bostayken yapıyormuş ama hiç video kayıt falan olmadığından ciddiye almamıştım.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Seviyorum bu adamı ya çok güzel konuşuyor sağolsun
Ya isterseniz video ceker atarım malı mı kotuleme gibi bi niyetim yok kendi malumu niye kotuluyim o kadar para saymısım ona dkkdkd

Bende bunu düşünüyodum hep bilen cevaplayabilirmi mesela 650 700w yeten sisteme 1000 w psu sessizlik konusunda nasıl olur
Evet mantık o 600w psu ya 500w çeken bir sistem kurarsan %90 yükte çalışır bu yüzden de daha sesli çalışır ama gider 1000w çekersen %50 de çalışır sessiz çalışır.

Fanın bir anda ful hızda dönüp sonra yavaşlaması sorunu var evet. Bende sistem 9070xt-9700x-Raijintek cratos 850w olacak şekilde. Fan 3-4 dk de bir tam hız dönmeye başlayıp 2 dk dönüp yavaş yavaş yavaşlayıp duruyorlar.3-4 dk sonra tekrar aynı döngü oluyor. Sebebi iç komponentler belli bir ısıya gelene kadar fanlar çalışmıyor fan yazılımı biraz saçma olmuş yavaş yavaş hızlanacak şekilde yapsalar daha sessiz olurmmuş. Ben sorunu dışına da 14cm fan takıp 300 devirde sabit çevirerek çözdüm. psu'nun fanı bu sefer 5-6 dk de bir devreye giriyor ve yarı hızda dönüyor bu sebeple ses hiç duymuyorum. 7 aydır böyle kullanıyorum.

Ekler

• psu fan .webp
    psu fan .webp
    51.6 KB · Hit: 44
Fanın bir anda ful hızda dönüp sonra yavaşlaması sorunu var evet. Bende sistem 9070xt-9700x-Raijintek cratos 850w olacak şekilde. Fan 3-4 dk de bir tam hız dönmeye başlayıp 2 dk dönüp yavaş yavaş yavaşlayıp duruyorlar.3-4 dk sonra tekrar aynı döngü oluyor. Sebebi iç komponentler belli bir ısıya gelene kadar fanlar çalışmıyor fan yazılımı biraz saçma olmuş yavaş yavaş hızlanacak şekilde yapsalar daha sessiz olurmmuş. Ben sorunu dışına da 14cm fan takıp 300 devirde sabit çevirerek çözdüm. psu'nun fanı bu sefer 5-6 dk de bir devreye giriyor ve yarı hızda dönüyor bu sebeple ses hiç duymuyorum. 7 aydır böyle kullanıyorum.
beni yanlış anlamayın da o ses çekilir mi ya

O yüzden hep söylüyorum bir PSU da en önemli dikkat edilmesi gereken yer fan diye. Zaten belli bir seviye üstü PSU ların hepsi kaliteli yani crotos 850, rmx850, c850, rog850, core reactor 850 diye uzar gider hepsinin iç yapısı aşırı kaliteli birbirini aratmaz o yüzden PSU alırken fana dikkat etmek gerek

daha az yükte çalışınca daha sessiz olmaz mı ?
Dediğin doğru ama bu 2 aynı model arasında 1000w ile 850w arasında farkeder farklı markaların üretim kalitesi de farklı oluyor. Mesela paylaşılan bu model de Cybenetics Lambda sertifikası var denilmiş yani kendini kanıtlamış, belirli standartları sağlamış. Fan kalitesi burada en önemli faktör, sessiz fanlar pahalı olduğu için fiyatı direkt olarak etkiliyor.

iki psu da sorunsuz diye geçiyor ama böyle bilinmeyen sorunlar da çıkabiliyor fan sesi gibi (yukarıda yazmış kullanan arkadaş). o yüzden kullanıcı yorumu okumak önemli, teknik veri ötesinde deneyim işi fan sesi vb. konular
edit: bilinmeyen bir sorun değilmiş :)

Son düzenleme:
1000w enermax geldi şimdide hadi bakalım çık çıkabilirsen işin içinden

beni yanlış anlamayın da o ses çekilir mi ya
Öyle uçak sesi gibii değil normali bile hafif bir ses. Eğer çok hassassan sistemin boşta sıfır sesse farkediliyor yoksa araya kaynar gider. Ben hassasım baya ama rahatsız değilim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,216,025
Üyeler
196,872
Son üye
nitroboost
Geri