7800x3d Soğutma Önerisi

Legil

80+
Reaksiyon skoru
1
Bütçe
5000
Şuan kullandığım AMD Wraith Prism yeterli gelmiyor bütçem 5 bin tl yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler. kasam 240mm sıvı soğutma destekliyor ayrıca

hocam wraith prism 7500F'de bile zorlanıyor zaten 7800x3d'ye takmak bi tık fantezi olmuş da soğutucu olarak 5700'e falan çıkabilirseniz ve sıvı soğutma olsun illa falan diyosanız arctic freezer 3 360 alabilirsiniz yok ucuz olsun kafam rahat olsun sıvıya da gerek yok derseniz aşağı yukarı her çift kule çift fan soğutucu (en giriş seviye olanlar değil tabi) yeterli olur

Çift kule fan önerileriniz nelerdir hocam

Çift kule fan önerileriniz nelerdir hocam
Bende bu var hocam gayet memnunum performans videolarını falan izleyebilirsiniz illa kule tipi olacak derseniz. Ama belirtiğiniz 5k bütçede bence gerekirse indirim kovalayın yada 500 600 gibi bir şey artırıp sıvı soğutma alın.

100 küsür fark var zaten almışken ekranlı alabilir daha iyi olur. Benim kasaya sığmaz diye almamıştım zamanında.
9800x3d işlemci ile kullanıyorum, boşta 42-43, oyunlarda 62-63 derece arası geziniyor. Sıvıya o kadar para vermeye gerek yok bence. Havada hem kafan rahat oluyor, pompa derdi sızdırma derdi arıza derdi yok. Çoğu giriş ve orta seviye 360 sıvı soğutucudan iyi performans veriyor çift kule 120 lik hava soğutucular.

9800x3d işlemci ile kullanıyorum, boşta 42-43, oyunlarda 62-63 derece arası geziniyor. Sıvıya o kadar para vermeye gerek yok bence. Havada hem kafan rahat oluyor, pompa derdi sızdırma derdi arıza derdi yok. Çoğu giriş ve orta seviye 360 sıvı soğutucudan iyi performans veriyor çift kule 120 lik hava soğutucular.
Aynen öyle hocam bende burda konu açarak öneriler üzerine almıştım bu modeli gayet iyi soğuk tutuyor.

Şuan kullandığım AMD Wraith Prism yeterli gelmiyor bütçem 5 bin tl yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler. kasam 240mm sıvı soğutma destekliyor ayrıca
Bu arada 7800x3d gibi ısınma seviyesi çok olan güçlü bir işlemciyi stok soğutucu sayılacak bir soğutucuya emanet etmen akılsızlık olmuş kusura bakma. İnşallah işlemci zarar görmemiştir. Zarar görmediyse şanslısın.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

https://www.gaming.gen.tr/urun/6287...ava-sogutucu-2-yil-birebir-degisim-garantili/
veya
Aynısı kanka betaplus satıcıydı benim attığımda gaminggen aynı olmuyor mu betaplus la beraber aynı çatı altındalar diye biliyorum.

7800x3d daha çok ısınıyor bu arada. 9000 serisinde v-cache alta alındığından daha az ısınıyor. yanlış anlaşılma olmasın belki biliyosunuzdur zaten gerçi

Bu arada 7800x3d gibi ısınma seviyesi çok olan güçlü bir işlemciyi stok soğutucu sayılacak bir soğutucuya emanet etmen akılsızlık olmuş kusura bakma. İnşallah işlemci zarar görmemiştir. Zarar görmediyse şanslısın.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Aynısı kanka betaplus satıcıydı benim attığımda gaminggen aynı olmuyor mu betaplus la beraber aynı çatı altındalar diye biliyorum.
aynısı, hangisi daha ucuz falan bakmadım.

7800x3d daha çok ısınıyor bu arada. 9000 serisinde v-cache alta alındığından daha az ısınıyor. yanlış anlaşılma olmasın belki biliyosunuzdur zaten gerçi
Aynen öyle, evet biliyorum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,216,262
Üyeler
196,922
Son üye
the_mind.gg
Geri