İnceleme Ey Flydigi Apex 5 Elite Sen Nesin Be Abi ? -Amatör İnceleme -

sezerbey98

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
818
Ürün sadece Wraith ile alınabiliyor o da sınırlı stokla tükenebiliyor. Normal fiyat 7999 TL ama ZGR koduyla 7750 TL civarına geliyor. QNB Kazananlar Kulübünde İnternette %10 hakkınızı kullanırsanız 500 TL düşüyor 7250 TL oluyor bilginize.

Öncelikle bu kol bir kolun gelebileceği tepe noktadır o yüzden fiyatı absürt bulmayın. Bu fiyata sadece Razer Wolverine V3 Pro gelir hatta o bir tık daha pahalı ama bundaki özellikler onda yok.

MALZEME KALİTESİ

Ürün elinize aldığınız anda Premium kalitesini hissettiriyor. Üst şeffaf kapak sökülebilir mıknatıslı kaliteli bir malzemeden yapılmış eğer Çinde olsanız özelleştirecek plakalar alırdınız ama TRde bu yok maalesef. Analogların hissiyatı ve malzeme kalitesi , DPADler , ekranın kalitesi , tutamaçlar ve makrolar hepsi kaliteli. Aslında bu konuda yoruma gerek yok. G7 Pro , ZD Ultimate ve bu kol gibi tepe kollarda malzemeye takılmayın. Kalitesiz olmuyorlar. Kavranan yerler son derece kaliteli tırtıklı malzeme içerirken üst alt pedallar full tırtıklı kaliteli malzeme

ANALOGLAR

Analoglar hall effect ama birçok TMR'dan daha kaliteli. Forceflex Halleffect kullanılıyor hem kaliteli hem de kuvveti ayarlanabilir. Mesela gizli üçgen plakasını koldan çıkarıp analogların yanındaki vidaya benzer kısmı döndürerek analogları bir tüy kadar yumuşak veya beton gibi sertleştirebilirsiniz. Ayrıca analog ve çubuklar sökülebiliyor. Farzedin ki koptu patladı imkansız ama oldu . Yenisini takın
🙂
Gecikme yok. 1ms gecikmeyi algılamak için kedi gözlü olmalısınız. Kablosuz ve kablolu 1000Hz yenileme hızına sahip.

GYRO

Mevcut ama denemedim. 6 yönlü.

DPAD

Sökülebilir tam istediğim tarzda 8 yönlü tasarlanmış. Artı olanların çapraz kısımları boşluğa gelir genelde . Ama bu tarz yuvarlak DPADlerde özellikle Mortal Kombat gibi oyunları DPAD ile oynuyorsanız şart. İsterseniz sökülüp farklı dpad takabilirsiniz ama ekstra almalısınız. Ayrıca DPAD tasarımı meşhur ZD kollarınınki gibi

XYAB

Mekanik ve içe göçme ihtimali yok. Son derece kaliteli ve şık duruyor. Malzemesi de kaliteli . Basarken o tokluğu da mekanik hissiyatı yaşıyorsunuz.

EKRAN

Hem kolun ayarlamasını hem de istediğiniz GIF / JPG resimleri koyabiliyorsunuz. Ben Ellie'nin pozunu koydum ama Aziz Yıldırım başkan olursa Fener logosu koyacam keyfinize göre değiştirin.

TİTREŞİM

Gelelim kolun en baba özelliğine. Titreşim çok güçlü ve haptic. Normal bir titreşime göre çok güçlü ve detaylı ama Dualsense seviyesinde bir zemin hissi elbette yok. Piyasada titreşim konusunda 1 Dualsense 2 ZD Ultimate ise 3 budur bence. Triggerlarda güçlü bir titreşim var Xbox Elite kolları halt yemiş aynı zamanda kolun her yerine yayılacak kadar detaylı güçlü titreşim var. Bakın trigger titreşimi diyorum ADAPTIVE değil. Ona sonra değineceğim. Bu analogların titreşimi impulse trigger dediğimiz Xbox ile ünlenen olay.

ADAPTIVE TRIGGERLAR

İşte bu kolu en özel yapan şey de bu. Dualsense + Xbox Elite + Direksiyon birleşimi diye düşünün. Kol resmen hem bozulmayan hall effect trigger içeriyor hem de adaptive trigger. Playstation gelip şu firmadan ders çıkarması lazım. Ayrıca PC'de kablosuz bir şekilde adaptive trigger çalıştırabiliyorsunuz rahatça üstelik Dualsense'ten daha kolay daha uyumlu hatta daha geniş kütüphaneye sahip. Mesela ben Assetto Corsa Competizione gibi alakasız bir oyunda açtım Dualsense nedir Adaptive Trigger nedir bilmeyen oyunda bu kol adaptive çalıştırıyor çünkü Flydigi boş durmamış adapte etmiş
😃
Zemine göre pedalların titreyip direnç uygulaması zaten video kaydına da aldım tek kelimeyle harika. Ayrıca Silent Hill 2 ile denedim onda da çalışıyor. Hem direksiyon hem dualsense hem de impulse triggerınızı tek seferde hallediyor arkadaşlar. Bu özellik sadece Flydigi Apex 5 ile geliyor. Vader 5 Pro veya ZD Ultimate bunu desteklemiyor veya Dualsense bu seviyede uyumlu değil PCde . Ha şunun altını çizeyim. Elbette PS5'teki Dualsense'in tetikler bu koldan bir tık önde zaten mucidi kendileri ama bu kol da onun %90ı ve PC ile daha geniş çaplısı diyebiliriz.

ÖZELLEŞTİRİLEBİLİRLİK

Ne gözü bozan ne şarjı tüketecek ne de Polosmart gibi hissettirecek bir ışıklandırma yok. Tamamen kaliteli dizayn edilmiş altta ışıklandırma bulunuyor . Solda yazı yazılabilir veya default olarak Flydigi yazısıyla gelen plaka var haznesine koyunca RGB yanıyor. RGB modları da gayet güzel ve Steelseries kadar kaliteli ledlere sahip. Ekran dediğim gibi hem sizin kol ayarınıız yapabildiğiniz hem de gif/jpg resim koyulabilen müthiş bir ekran var. Bu da bu kola özel. Bir diğer özelleştirilebilir olay ise yine söylediğim gibi üst faceplate'i maalsef Türkiyede zor.

YAZILIM

Yazılım şimdiye kadar ki en iyi gamepad yazılımı mevcut. Analogu kare veya yuvarlak ölü bölge ayarlamasından triggerın dijital mesafe ayarlamasına kadar tonla özellik var. Tek tıkla adaptive trigger ayarlamaktan led ekran özelleştirmesine kadar çok çeşitli çok hızlı ve çok modern arayüzle sizi karşılıyor.

MAKRO

2 sökülebilir 4 veya 6 sayamadım yerleşik makro var. Ben sökülebilir makrolara LB RB atadım mesela.

ERGONOMİ

Bu kadar üst düzey donanım elbette rakiplerinden bir tık ağır hissettiriyor. Mesela Cyclone 2 çok hafif tüy gibiyken bu kol ondan 50 gram kadar ağır hissettiriyor. Uzun süreli kullanımda yormaz ağrı yapmaz ama tüy kadar hafif hissettirip kendini unutturmaz. Ayrıca minik eliniz varsa hafif zorlayabilir daha çok orta-büyük eller için bence.

BATARYA

1500 mah . Daha fazla söze gerek yok
😃

SONUÇ : Alınır mı ? derseniz elbette alınır. Max kalite max özellik ve bana kalırsa rakiplerinden (Dualsense Edge , Wolverine V3 Pro , ZD Ultimate ) ya daha ucuz yada aynı fiyata. Zaten bu kol bir kolla rakip veya kıyaslama bile kabul etmez çünkü bu şuan için full özelliğe sahip tek kol. Mesela Adaptive trigger hangi kolda yazılımsal olarak var ? Dualsense mi ? Hayır Dualsense çoğu oyunda çalışmıyor bile veya kablolu çalışıyor maalesef oyun kütüphanesi PCde dar ama bu kol hem baya baya geniş hem de Flydiginin sürekli güncellediği kütüphaneye sahip. Bazı oyunlar dualsense değil flydiginin yaptığı adaptive trigger içeriyor. O yüzden bir şeyin maksimumunu 7750 TL'ye alabilene kesin öneririm. Hedefi adaptive trigger olmasın , ekran olmasın , özelleştirmesi bir tık eksik olsun ne kaybederim diyenlere ZD Ultimate öneririm 6300 TL'ye düşüyor. Eğer amacınız sade olsun Xbox Elite'in bozulmayan hali olsun ise Flydigi Vader 5 Pro alın geçin.

SORUSU OLANLAR BUYURSUN

Ayrıca bu ürünü bilmemi sağlayan @Diavelin ve Özgür Eroğlu (YT Kanalı) sağolsun. Hayal ettiğim kolu ikisinin önerileriyle keşfettim

Ekler

• WhatsApp Image 2026-05-19 at 18.40.49 (5).webp
    WhatsApp Image 2026-05-19 at 18.40.49 (5).webp
    291.3 KB · Hit: 74
  • WhatsApp Image 2026-05-19 at 18.40.49 (3).webp
    WhatsApp Image 2026-05-19 at 18.40.49 (3).webp
    267.1 KB · Hit: 74
  • WhatsApp Image 2026-05-19 at 18.40.49 (4).webp
    WhatsApp Image 2026-05-19 at 18.40.49 (4).webp
    227.9 KB · Hit: 72
  • WhatsApp Image 2026-05-19 at 18.40.49 (2).webp
    WhatsApp Image 2026-05-19 at 18.40.49 (2).webp
    109.4 KB · Hit: 78
  • WhatsApp Image 2026-05-19 at 18.40.49 (1).webp
    WhatsApp Image 2026-05-19 at 18.40.49 (1).webp
    83.1 KB · Hit: 78
  • WhatsApp Image 2026-05-19 at 18.40.49.webp
    WhatsApp Image 2026-05-19 at 18.40.49.webp
    113.8 KB · Hit: 78
Güzel bir inceleme olmuş, eline sağlık.

Güzel bir inceleme olmuş, eline sağlık.

Teşekkürler hep merak ettiğim koldu bol bol inceleme görmek istiyordum bari almayı düşünenlere ben inceleyeyim istedim.

• Beğen
Reaksiyonlar: Ursa
8000 TL ne olursa olsun çok para bir gamepad için. Wraith zaten pahalı satıyor bu kolu. AliExpress'te 4800 TL'ye satılıyor kol. Adamlar neredeyse %100 kâr koymuş ürüne, kolu üreten şirket bu kadar kazanmıyor. İnceleme güzel olmuş ama eline sağlık hocam.

Güzel inceleme, bu kolu ben de almak istiyorum. Arkadaşım önümüzdeki aylarda İtalya'ya gidecek. İtalya'da ucuza nasıl alınabilir?

8000 TL ne olursa olsun çok para bir gamepad için. Wraith zaten pahalı satıyor bu kolu. AliExpress'te 4800 TL'ye satılıyor kol. Adamlar neredeyse %100 kâr koymuş ürüne, kolu üreten şirket bu kadar kazanmıyor. İnceleme güzel olmuş ama eline sağlık hocam.

Hocam bu kol amazonda 5300 TL gibi bir şey. Peki getirebiliyor musun ? Yok. Wraith gibi getirebiliyorsan alırsın o paraya ama getiremiyorsan Wraith'in gümrükle , satın alımıyla , güvencesiyle uğraşıp sana sadece 2 güne yollayıp üstüne 3000 TL alması gayet doğal. %20 zaten kdv gidiyor adamlar napsın 500 tl uğruna mı getirsin ? O zaman sen git uğraş hocam aliexpress yollamaz ama belirteyim :) yollayan tek mağaza var pembesini yolluyor o da 9000 TLydi en son
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Güzel inceleme, bu kolu ben de almak istiyorum. Arkadaşım önümüzdeki aylarda İtalya'ya gidecek. İtalya'da ucuza nasıl alınabilir?

O konuda maalesef bilgim yok. Aliexpress bizdeki gibi değilse aliexpressten italyaya sipariş verilebilir onun haricinde bizdeki durum varsa bu kolu almak imkansız Wraith gibi firma olmadıkça

Hocam bu kol amazonda 5300 TL gibi bir şey. Peki getirebiliyor musun ? Yok. Wraith gibi getirebiliyorsan alırsın o paraya ama getiremiyorsan Wraith'in gümrükle , satın alımıyla , güvencesiyle uğraşıp sana sadece 2 güne yollayıp üstüne 3000 TL alması gayet doğal. %20 zaten kdv gidiyor adamlar napsın 500 tl uğruna mı getirsin ? O zaman sen git uğraş hocam aliexpress yollamaz ama belirteyim :) yollayan tek mağaza var pembesini yolluyor o da 9000 TLydi en son

O konuda maalesef bilgim yok. Aliexpress bizdeki gibi değilse aliexpressten italyaya sipariş verilebilir onun haricinde bizdeki durum varsa bu kolu almak imkansız Wraith gibi firma olmadıkça
Hocam, kusura bakmayın ama bu oldukça mantıksız bir argüman. Şöyle düşünün: Başkası bunu 4800 TL'ye satarken bile kâr ediyor. Wraith gibi firmalar bu ürünleri toptan çektiği için geliş maliyetleri muhtemelen 3000 TL'dir, hatta belki daha bile altındadır. 3 bin liraya mâl edilen bir ürünün tüketiciye 8 bin TL'ye satılması kesinlikle etik değil; benim asıl isyanım bu fırsatçılığa. Yurt dışı alışverişine bu kısıtlamaları getiren ben değilim sonuçta, neden ceremesini biz çekiyoruz? Eskiden Shein üzerinden 240W, 2 metrelik Ugreen kabloyu sadece 60 liraya alabiliyordum. Şu an aynı kablo Türkiye'de en az 400 lira, aradaki uçurumu siz düşünün. Keşke o yasaklar hiç gelmeseydi de bu fahiş fiyatlara mahkum edilmeseydik.

Hocam, kusura bakmayın ama bu oldukça mantıksız bir argüman. Şöyle düşünün: Başkası bunu 4800 TL'ye satarken bile kâr ediyor. Wraith gibi firmalar bu ürünleri toptan çektiği için geliş maliyetleri muhtemelen 3000 TL'dir, hatta belki daha bile altındadır. 3 bin liraya mâl edilen bir ürünün tüketiciye 8 bin TL'ye satılması kesinlikle etik değil; benim asıl isyanım bu fırsatçılığa. Yurt dışı alışverişine bu kısıtlamaları getiren ben değilim sonuçta, neden ceremesini biz çekiyoruz? Eskiden Shein üzerinden 240W, 2 metrelik Ugreen kabloyu sadece 60 liraya alabiliyordum. Şu an aynı kablo Türkiye'de en az 400 lira, aradaki uçurumu siz düşünün. Keşke o yasaklar hiç gelmeseydi de bu fahiş fiyatlara mahkum edilmeseydik.

Kupon ile 7750 TL desek çünkü bu ürünü ZGR kuponu veya farklı kuponlar direkt 7750ye düşürüyor. %20 KDV illa kesiliyor yani adamlar 6200 TL'ye bu ürünü satıyor aslında. Aradaki 1200 TL fark ise reklam , gümrük işlemleri , kargosu , olası bozuk çıkmasında doğacak iadeler , şirket giderleri dersek adamlar diyor ki sen 5000 TL verme biz bu üründen 1200 TL kazanç sağlayıp senin yerine her şeyi yapıp sana ulaştıracağız diyor.

Ona bakarsan hocam iphone 120.000e satılıyor ama asıl fiyatı 60000 TL'ye tekabül ediyor ? Almasın kimse

Ayrıca Aliexpress 9000e satıyor bu kolu , Wraith 7750ye satıyor. Aliexpress Türkiyeye getirirken en az 9000 TL istiyor o da pembe olan versiyonu. Gümrük + KDV yükselmeseydi Wraith de el atmazdı bu işe . Wraith bence iyi iş çıkarmış 5000lik üründen 1200 kar ediyor

Kupon ile 7750 TL desek çünkü bu ürünü ZGR kuponu veya farklı kuponlar direkt 7750ye düşürüyor. %20 KDV illa kesiliyor yani adamlar 6200 TL'ye bu ürünü satıyor aslında. Aradaki 1200 TL fark ise reklam , gümrük işlemleri , kargosu , olası bozuk çıkmasında doğacak iadeler , şirket giderleri dersek adamlar diyor ki sen 5000 TL verme biz bu üründen 1200 TL kazanç sağlayıp senin yerine her şeyi yapıp sana ulaştıracağız diyor.

Ona bakarsan hocam iphone 120.000e satılıyor ama asıl fiyatı 60000 TL'ye tekabül ediyor ? Almasın kimse
1. iPhone Kıyaslaması Elma ile Armudu Toplamaktır Telefondaki fiyat uçurumu satıcının kârından değil, doğrudan vergi yükünden kaynaklanıyor. Akıllı telefonlarda KDV'nin yanında devasa bir ÖTV, TRT Payı ve Kültür Bakanlığı fonu var; yani vergi oranı %100'leri buluyor. Orada fiyatı şişiren devlet, satıcı değil. Bu üründeki durum ise tamamen farklı, o yüzden bu örnek üzerinden argüman üretmek baştan çöküyor.

2. %60'ın Üzerinde Devasa Bir Kâr Marjı Var İlk paragraftaki "Ürün 5000 TL, 1200 TL de masraf/kâr koyup 6200'e satıyorlar, sana hizmet ediyorlar" hesabı tamamen perakende illüzyonu.

Bu firmalar ürünü senin benim gibi Aliexpress'ten veya Amazon'dan tekli perakende fiyatıyla (5000 TL'ye) almıyor. Binlerce adetlik konteyner bazlı alımlarda bu ürünün fabrika çıkış/toptan maliyeti taş çatlasın 3000-3500 TL bandındadır. Dolayısıyla aradaki fark masum bir "1200 TL hizmet bedeli" değil. Senin hesabınla bile baksak, maliyetin üzerine koydukları kâr marjı %60'ın çok üzerinde.

3.
"Senin Yerine Her Şeyi Yapıyoruz" Pazarlama Kılıfı Gümrük, kargo ve reklam masraflarını tek bir ürün üzerinden bireysel alıcıymış gibi hesaplamak ticari gerçekliğe aykırı. Toplu ithalatta birim başına düşen lojistik ve gümrük maliyeti komik rakamlara iner. Olası iade riskleri vs. zaten bu %60'lık devasa kâr marjının içine baştan gömülmüş durumda. Ortada "sen yorulma biz halledelim" diyen bir amme hizmeti yok; kılıfına uydurulmuş, Türkiye piyasasının alım gücünü sonuna kadar sömüren yüksek kârlı bir ticaret var.

• Beğen
Reaksiyonlar: Vaga
1. iPhone Kıyaslaması Elma ile Armudu Toplamaktır Telefondaki fiyat uçurumu satıcının kârından değil, doğrudan vergi yükünden kaynaklanıyor. Akıllı telefonlarda KDV'nin yanında devasa bir ÖTV, TRT Payı ve Kültür Bakanlığı fonu var; yani vergi oranı %100'leri buluyor. Orada fiyatı şişiren devlet, satıcı değil. Bu üründeki durum ise tamamen farklı, o yüzden bu örnek üzerinden argüman üretmek baştan çöküyor.

2. %60'ın Üzerinde Devasa Bir Kâr Marjı Var İlk paragraftaki "Ürün 5000 TL, 1200 TL de masraf/kâr koyup 6200'e satıyorlar, sana hizmet ediyorlar" hesabı tamamen perakende illüzyonu.

Bu firmalar ürünü senin benim gibi Aliexpress'ten veya Amazon'dan tekli perakende fiyatıyla (5000 TL'ye) almıyor. Binlerce adetlik konteyner bazlı alımlarda bu ürünün fabrika çıkış/toptan maliyeti taş çatlasın 3000-3500 TL bandındadır. Dolayısıyla aradaki fark masum bir "1200 TL hizmet bedeli" değil. Senin hesabınla bile baksak, maliyetin üzerine koydukları kâr marjı %60'ın çok üzerinde.

3.
"Senin Yerine Her Şeyi Yapıyoruz" Pazarlama Kılıfı Gümrük, kargo ve reklam masraflarını tek bir ürün üzerinden bireysel alıcıymış gibi hesaplamak ticari gerçekliğe aykırı. Toplu ithalatta birim başına düşen lojistik ve gümrük maliyeti komik rakamlara iner. Olası iade riskleri vs. zaten bu %60'lık devasa kâr marjının içine baştan gömülmüş durumda. Ortada "sen yorulma biz halledelim" diyen bir amme hizmeti yok; kılıfına uydurulmuş, Türkiye piyasasının alım gücünü sonuna kadar sömüren yüksek kârlı bir ticaret var.

Hocam ekonominin ve ticaretin nasıl b0ktan olduğunun farkındayım ama sonuç olarak ben bir bireyim ben bu ürünü 4800e 5000e nasıl alacam yolunu söyler misin ? Ayrıca o zaman dışarıda döner tavuk et yemeyelim 30 liraya mal edip 300e satıyorlar onlar %1000 koyuyor karı . Aliexpress için yollar kapandı bitti biz artık hiçbir şey alamıyoruz. Yollayan aliexpress ise Wraith'ten daha yükseğe satıyor 22 Temmuz gönderim diyor. Başka getiren yerler 15-20K fiyat koymuş dalga geçiyor. Wraith'e mecbur kalmadan nasıl alıcam ? Ben şuan baktığım zaman 5000e G7 Pro bile alamıyorum bana göre 6000e G7 Pro almak yerine buna 7750 verir geçerim 1750 TL benim 1 günde çıkaracağım paradır.

O yüzden 7750 TL'nin lafını ancak başka alternatifler varsa yapılır yoksa Türkiye içinde mecbur fiyat kıyaslaması yaparak alışveriş yapacağız elimiz kolumuz bağlı

Hocam ekonominin ve ticaretin nasıl b0ktan olduğunun farkındayım ama sonuç olarak ben bir bireyim ben bu ürünü 4800e 5000e nasıl alacam yolunu söyler misin ? Ayrıca o zaman dışarıda döner tavuk et yemeyelim 30 liraya mal edip 300e satıyorlar onlar %1000 koyuyor karı . Aliexpress için yollar kapandı bitti biz artık hiçbir şey alamıyoruz. Yollayan aliexpress ise Wraith'ten daha yükseğe satıyor 22 Temmuz gönderim diyor. Başka getiren yerler 15-20K fiyat koymuş dalga geçiyor. Wraith'e mecbur kalmadan nasıl alıcam ? Ben şuan baktığım zaman 5000e G7 Pro bile alamıyorum bana göre 6000e G7 Pro almak yerine buna 7750 verir geçerim 1750 TL benim 1 günde çıkaracağım paradır.

O yüzden 7750 TL'nin lafını ancak başka alternatifler varsa yapılır yoksa Türkiye içinde mecbur fiyat kıyaslaması yaparak alışveriş yapacağız elimiz kolumuz bağlı
Alternatif olmaması acayip sinir bozucu işte, haklısınız o konuda hocam. Ben de tetik titreşimli güzel bir gamepad arıyorum da bu bütçemi ciddi aşıyor. 3400'e Thunderobot G80 alıp geçeceğim muhtemelen, tetik titreşimi idare eder herhalde beni.

• Beğen
Reaksiyonlar: Vaga
@Diavelin @sezerbey98 hocam bunlar size ücretsiz mi geliyor tanıtım amaçlı

Ah keşke ben sıradan adamım normal aldım :D sadece bu ürünü araştırırken çok inceleme aradım ama yeterli gelmiyordu bari benim de almak isteyenlere katkım olsun dedim. Bilerek her aldığımı incelerim ilerde alacaklar görsün fikir oluşsun diye.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,216,025
Üyeler
196,872
Son üye
nitroboost
Geri