R5 7600 İçin Curve Optimizer -50 Değer İyi mi? Anlayanlar Yardımcı Olabilirler mi?

ÖNCE DEDİĞİMİ YAP. Stabil mi ona bakalım.
hocam testte herhangi bir sorun yasamadim -50 mi kalsın -30 mu
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bak söylüyorum -50 curve optimizerda çalışacak işlemciyi amd bile üretemez. Yav bu işlemciye resmen 2 gıdım voltajla maks frekans ver demek gibi bişey. -50 yüke girince bildiğim kadarıyla 0.85 voltaj alsın gibi bişey. Ekran kartı için bile aşırı düşük bi değer (ki ekran kartı gpu mimarisinden ötürü işlemciden düşük voltajda çalışabilen bi yapıda ama 0.85 bile gpu için düşükse) işlemciyi düşünemiyorum
peki r24 testinde nasıl 850 puan aldı bu şekilde? dün saatlerce pubg oynadım herhangi bir donma kasma mavi ekran olmadı? anlamıyorum

hocam testte herhangi bir sorun yasamadim -50 mi kalsın -30 mu

peki r24 testinde nasıl 850 puan aldı bu şekilde? dün saatlerce pubg oynadım herhangi bir donma kasma mavi ekran olmadı? anlamıyorum
-50 kalsın prime 95 cokmediyse hiç bişe de çökmez o işlemci 😅

Manyak oc yer o işlemci öyle Vibe aldım 🤣

e neden bu kadar imkansiz dediğinizi anlamadim biostan da kontrol ettim -50 değerinde çalışıyor her şey

Normalde O kadar kaliteli silikon çıkmaz da ondan. ÇOOK NADİR.
Böyle nadir durumda ki işlemcinin değeri nedir ekstra ne gibi OC yapılır ? Mesela 7600 demiş hangi işlemci seviyesinde performans alınır
Yapay zeka -30 da çalışınca -50 ye göre daha fazla fps verir diyor ?

benim asıl amacım fps alabilmek bu durumda nasıl olmalı ayarlar? şu an 5350 mhz ve -50 de

Böyle nadir durumda ki işlemcinin değeri nedir ekstra ne gibi OC yapılır ? Mesela 7600 demiş hangi işlemci seviyesinde performans alınır
Yapay zeka -30 da çalışınca -50 ye göre daha fazla fps verir diyor ?
Salla yapay zekayı ikisi de aynı fps verir. Çoklu testlerde renderde -50 daha hızlı olur fazla skor verir.
-50 de daha az ısınır.

FAZLA FPS İÇİN PBO AÇABİLİRSİN +200 MHz verip.

Yada manuel oc a yönelmen gerek daha daha da fazla FPS için.

hocam doğru yapıyorum değil mi? kontrol eder misiniz herhangi bir puan vesaire yokmuş böyle bekliyorum bu test bitmiyor mu?
1779438978815.webp

hocam çökmüyor ama yine de sıkıntı olur mu işlemcim ölür mü zamanla? yoksa bu yaptığım öyle zararlı bir şey değil mi

hocam çökmüyor ama yine de sıkıntı olur mu işlemcim ölür mü zamanla? yoksa bu yaptığım öyle zararlı bir şey değil mi
silikon şansın varmış ben yinede 50de tutmazdım

Kardeşim hayattaki şansının büyük bir kısmını kullanmışsın. Waferın en ortasındaki silikon sana denk gelmiş galiba.

benim asıl amacım fps alabilmek bu durumda nasıl olmalı ayarlar? şu an 5350 mhz ve -50 de
Core Cycler testi de yapmalısın. Şu anki haliyle tam yük altında kapanmaması, işlemcinin %100 kararlı olduğunu göstermez. OCCT indirip aşağıdaki gibi ayar yapıp testi başlat. Bu test çekirdekleri teker teker sırayla test edecek. Tüm çekirdekler test edildiğinde 1 Cycle (Döngü) olmuş oluyor. İlk 3 döngüde hiç hata almayıp 4. döngüde hata aldığım bile oldu. Dolayısıyla bu testi ne kadar çok yaparsan işlemcinin kararlı olduğundan o kadar emin olursun.

Ben de şu anda 7800X3D için testler yapıyorum. Prime95 ve Cinebench R23'ü sorunsuz tamamlayan Curve Optimizer ayarları bu OCCT testinde milyonlarca hata veriyor. Bu hatalar da işlemcinin kararsız çalıştığı anlamına geliyor. Şu anda 7800X3D için Gold Core -30, Silver Core -35, diğer çekirdekler -43 şeklinde değerler girdim ve hiçbir testte sorun yaşamadım. 7800X3D işlemci için Curve Optimizer pek sevmez, -20'den fazlasını biraz zor görür derler ama bana baya iyi bir silikon geldi sanırım. :kizginpeepo:

1779440270550.webp

1779440287670.webp

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,216,066
Üyeler
196,883
Son üye
Emir202033
Geri