Çözüldü✓ Sıvı Soğutucu Mu Kule Tipi Fan mı? ve Öneri

Reaksiyon skoru
0
Herkese Merhabalar,

Mevcut kasam için bir soğutucu ürünü almak istiyorum. Hangi tip soğutucu alacağıma karar veremedim.
Sıvı soğutucu mu almalıyım yoksa kule tipi fan mı almalıyım? Sıvı soğutucu olur ise kaç mm almalıyım? Ayrıca şu ürünü alsan yeterli olur şeklinde fiyat performans ürün önerileri de verebilirseniz çok memnun olurum. Sessiz çalışan bir ürünü daha çok tercih ederim. Fiyat bütçem max 3-4k arası. (Kule tipi fan olursa bu fiyatlara çıkmamak daha iyi olur)

Şimdiden ilginize teşekkür ederim.

Bilgisayar Parçalarım:
İşlemci: AMD Ryzen 5 5600x
Anakart: MSI A520M-A Pro DDR4 4600Mhz (OC)
Ekran Kartı: MSI GeForce RTX 4060 Ventus 2x Black 8gb OC GDDR6 128Bit DLSS 3
Ram: Lexar Thor 8gb (2x) DDR4 3200Mhz CL18 1.35Pc
M2 SSD: WD Blue 500gb SN580 Gen4 Nvme 4000mb/3600mb
Kasa: XIGMATEK Gaming X Odin 4x120mm ARGB Fanlı 650W 80PLUS MidT ATX

Son düzenleme:
Bu yeterli. Pazarama'dan bakın kupon veriyor site ₺700 falan denk gelebilir.

Anakartın giriş seviyesi olduğundan, alacağın sıvı soğutucu kasa soğutmasına bir etki etmeyecektir. Bu da VRM ısınmasına ve stuttere yol açabilir. Tabii ana önerme sebebim bu değil. Kule tipleri hem uygun fiyatlı hem de sıvı soğutmaya göre daha uzun ömürlü. Sıvı soğutmalarda 3-4 yıl sonra garanti sorun oluşuyor. Kule tipinde en fazla fan bozulur değiştirirsin.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ha illa üst seviye bir şey istiyorsanız Phantom Spirit 120'lerden istediğinizi alabilirsiniz. TT tarafında en dolusu bu.

Görsellik önemli değilse düz Phantom'u ₺2000 satıyorlar direkt alın geçin. Peerless'de 6 bunda 7 boru var. Ayrıca belirteyim bu fiyatlara alacağınız sıvı soğutucular çok da iyi olmayacaktır. Phantom Spirit'in göstergeli olanlarının fan tarafında da bazı iyileştirmeleri var. Kıyaslayıp karar verin. Veya sistemi uzun süre kullanacaksanız, ilk attığım tek fanlı 5600X için gayet yeterli.

• Beğen
Reaksiyonlar: dnzz
müqqq

Son düzenleme:
Bugün elime ulaştı.
Sistemim şöyle :
DeepCool CH510 Mesh Digital 650W 80+ Tempered Glass ARGB USB 3.0 ATX Mid Tower Kasa
Ryzen 5 5600
Asus Prime A520M-E 4600mhz(OC) M.2 AM4 mATX Anakart
İlk iki görsel stok fan takılı iken yapılan cinebench testi ve sıcaklık değerleri
3. görsel Thermalright Phantom Spirit 120 SE TL-C12B V2 120mm 7 x 6mm Isı Borulu takıldıktan sonraki cinebench testi ve sıcaklık değeri ise 59-60 üstünü görmedi bile.
Stok fan takılı iken boşta 54-62 arası gidip geliyordu, Thermalright Phantom Spirit 120 SE TL-C12B V2 120mm 7 x 6mm Isı Borulu takıldıktan sonra boşta iken minimum 37, maximum 42'yi dereceyi aşmıyor.
Kullandığım termal macun ise yanında gönderilen Tf7
Fazla bilgili olmadığım ve daha önce kule tipi kullanmadığım için soğutucuyu oturturken Süleyman Çakır'ı hayatta tutmaya çalışan cerrah gibi tribe girdim, biraz uğraştırdı. Güzel bir ürün, forumda dolaşırken galiba önceden bir postun altına paylaşmıştın bu ürünü. Dikkatimi çekti ve biraz araştırdım ve aldım. 2 saat önce montajı hallettim. Mükemmel önerin için teşekkürler gokay339.
Skor yine de bayağı düşük.

Herkese Merhabalar,

Mevcut kasam için bir soğutucu ürünü almak istiyorum. Hangi tip soğutucu alacağıma karar veremedim.
Sıvı soğutucu mu almalıyım yoksa kule tipi fan mı almalıyım? Sıvı soğutucu olur ise kaç mm almalıyım? Ayrıca şu ürünü alsan yeterli olur şeklinde fiyat performans ürün önerileri de verebilirseniz çok memnun olurum. Sessiz çalışan bir ürünü daha çok tercih ederim. Fiyat bütçem max 3-4k arası. (Kule tipi fan olursa bu fiyatlara çıkmamak daha iyi olur)

Bilgisayar Parçalarım:
240mm kaliteli sıvı soğutma her zaman kule tipinden mantıklıdır. Kıyası sadece işlemcinin kaç derece olduğuna göre yapmak da yanlış olur işlemci sıcaklığının daha az dalgalanması, daha sessiz çalışması ve en önemlisi kasadaki genel sıcaklığı arttırmaması tersine düşürmesi sıvı soğutma için avantajlı. O kocaman kule tipi soğutmalar işlemciyi soğuturken kasanın içini hamama döndürüyor.

Düşük bütçede kule tipi alınır o ayrı.

Herkese Merhabalar,

Bilgisayar Parçalarım:
Paran bolsa kaliteli marka alabilirim diyorsan islemcimi degistirecem veya overclock yapacam diyorsan havali dursun vs gibi sebeplerin varsa alinabilir. Eger dersen ucuz sivi sogutucu alayim markasiz vs o zaman o sogutucu yarin bi gun patlarsa sisyem cop olur sen de ugrasirsin. Islemcin yuksek sicakliga ulasabilecek islemci degil (overclock haric).kule tipi normal kullanimda isini gorecegini dusunuyorum. Ha olur ya rahatsiz olursun daha sessiz istersin vs o zaman stock sogutucu yerine baska sogutucu olabilir. Benrl ryzen 5 7500f islemcim ile fsp nc3(baska kule tipi oneren olacaktir istersen) sogutucu kullaniyorum suanlik sogurucu degistirmeyi dusunmuyorum. Degistirsem bile ben kule tipi alirim. 7 24 pc acik tam gucte kullanmiyorum.

240mm kaliteli sıvı soğutma her zaman kule tipinden mantıklıdır. Kıyası sadece işlemcinin kaç derece olduğuna göre yapmak da yanlış olur işlemci sıcaklığının daha az dalgalanması, daha sessiz çalışması ve en önemlisi kasadaki genel sıcaklığı arttırmaması tersine düşürmesi sıvı soğutma için avantajlı. O kocaman kule tipi soğutmalar işlemciyi soğuturken kasanın içini hamama döndürüyor.

Katilmiyorum. Iyi bir hava akisi ile sogutma performansi degisebilir. Ayrica butce yoksa sirf sivi sogutma diye bilinmedik garantisi olmayan marka alip patlama riskini vs goze almak ozellikle pc fiyatlarinin cildirdigi donemde mantiksiz bence.ben pc alirken sirf goze hos diye akvaryum kasa tercih etmedim zaten butce kisitli ve indirim zamaniyken on tarafi mesh kasa tercih ettim.

Sıvı soğutmanın kasa genel sıcaklığına etkisi sıfır. Hatta tam tersi ısınmasına etkisi var. Fan sesi mevzusu da iyi bir ürün almıyorsanız boş. O fiyatlardaki giriş seviyesi sıvı soğutmalarda, dandik kasa fanları kullanılıyor.

Sıvı soğutmanın kasa genel sıcaklığına etkisi sıfır. Hatta tam tersi ısınmasına etkisi var. Fan sesi mevzusu da iyi bir ürün almıyorsanız boş. O fiyatlardaki giriş seviyesi sıvı soğutmalarda, dandik kasa fanları kullanılıyor.
Kötü sıvı soğutmanın mantığı yok onu biliyorum ama 4K iyi bir sıvı soğutma için az bir bütçe değil.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,217,997
Üyeler
197,338
Son üye
dahhak
Geri