Öneri Ekran Kartı Önerisii

Reaksiyon skoru
1
kolay gelsin benim sistem bileşenlerim şu şekilde
Intel Core i5-12400
6 çekirdek
Anakart
Gigabyte B760 GAMING X DDR4
RAM
40 GB RAM
NVIDIA GeForce GTX 1650
ama oyunlarda ekran kartım zayıf kalıyor bana fiyat performans ucuz bir ekran kartı önerir misiniz? acaba çok fazla bütcem yok beni 2-3 yıl daha götürsün kafi bilgissayardan da çok anlamam farklı bir bilgi isterseniz hemen geri dönüş yaparım şimdiden ilginiz için teşekkür ederim

Bütçe nedir ?

kolay gelsin benim sistem bileşenlerim şu şekilde
Intel Core i5-12400
6 çekirdek
Anakart
Gigabyte B760 GAMING X DDR4
RAM
40 GB RAM
NVIDIA GeForce GTX 1650
ama oyunlarda ekran kartım zayıf kalıyor bana fiyat performans ucuz bir ekran kartı önerir misiniz? acaba çok fazla bütcem yok beni 2-3 yıl daha götürsün kafi bilgissayardan da çok anlamam farklı bir bilgi isterseniz hemen geri dönüş yaparım şimdiden ilginiz için teşekkür ederim
Bütçen önemli bütçe 6-7 ise rx6600xt 2. Elde zorlanabilir 8-9 da ise rtx 3060 veya 3060ti daha da üstüne 10-11 civarı rx6700xt veya rx6800 bakılabilir

baktımda şimdi 25-30 bin arası birde benim 2 fanlı mı almam lazım yoksa 3 fanlımı hangisi daha iyi
Hocam kasanın desteklediği kart boyutuna bakman lazım ona göre iki veya üç fanlı olur. Bu konuda yapay zekadan destek alabilirsiniz kartı modeli ve kasaızı atarak sıp sığmadığını anlayabilirsiniz bazı üç puanlı modeller kasalara sayabiliyor bazıları için de daha büyük kasalar gerekebiliyor

benim kasam bu şekilde sordum chatgpt ye sığar dedi birde size sormak istedim (kasa biraz pislenmiş :D)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hocam kasanın desteklediği kart boyutuna bakman lazım ona göre iki veya üç fanlı olur. Bu konuda yapay zekadan destek alabilirsiniz kartı modeli ve kasaızı atarak sıp sığmadığını anlayabilirsiniz bazı üç puanlı modeller kasalara sayabiliyor bazıları için de daha büyük kasalar gerekebicevap verdim hemen üstte sizi etiketlemeyi unutmuşum

Ekler

• 1779622671046.webp
    1779622671046.webp
    36.4 KB · Hit: 20
Son düzenleme:
benim kasam bu şekilde sordum chatgpt ye sığar dedi birde size sormak istedim (kasa biraz pislenmiş :D)
sığar ayrıca 2 üç fanlı olması genelde bir şey değiştirmiyor soğutması iyi olsun yeter ben bu fiyat bandında rtx önermem zaten ikinci el alacaksın 3060 falan hiç bulaşma 9060xt al rahatına bak

sığar ayrıca 2 üç fanlı olması genelde bir şey değiştirmiyor soğutması iyi olsun yeter ben bu fiyat bandında rtx önermem zaten ikinci el alacaksın 3060 falan hiç bulaşma 9060xt al rahatına bak
amd sıkıntı olmaz değil mi birde baktım internetten 9060xt ddr6 yazıyor çoğunda ama ben ddr4 kullanıyorum sıkıntı olurmu yada neye göre bakmam gerekiyor

15-16 bin arası

15-16 bin arası
bulabilirsen indirimle yada taksitle sıfır 9060xt 16gb al. bulamazsanda garantili 2. el alabilirsin o paralara.

amd sıkıntı olmaz değil mi birde baktım internetten 9060xt ddr6 yazıyor çoğunda ama ben ddr4 kullanıyorum sıkıntı olurmu yada neye göre bakmam gerekiyor
sıkıntı olmaz bahsettiğin şeyler aynı değil ddr4 sistemde kullanabilirsin o kartı. ama karttan sonra anakart ram falan değişip ddr5 geçiceksen bence parça parça yükseltmek yerine kasayı satıp üstüne ekleyerek sıfır ddr5 kasa aldirekt o şekilde daha uyguna gelecektir.

bulabilirsen indirimle yada taksitle sıfır 9060xt 16gb al. bulamazsanda garantili 2. el alabilirsin o paralara.

sıkıntı olmaz bahsettiğin şeyler aynı değil ddr4 sistemde kullanabilirsin o kartı. ama karttan sonra anakart ram falan değişip ddr5 geçiceksen bence parça parça yükseltmek yerine kasayı satıp üstüne ekleyerek sıfır ddr5 kasa aldirekt o şekilde daha uyguna gelecektir.
şuan yeni kasa alacak bütcem yok ekran kartı yüzünden biraz daraldım oyüzden fazla bütçeyi aşmadan taksitle ekrak kartı almak istedim çok anlamadığım için buraya başvurdum :D bakayim 9060xt 16gb şunun indirimli halini bulabilirsem alayim ozaman herkes bunu tavsiye etti

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,216,032
Üyeler
196,874
Son üye
Burak2222
Geri