AMD Ekran Kartı Karıncalaşma ve Siyah Ekran

fRoxy0

80+
Reaksiyon skoru
97
YouTube'da kanalda videolar kısmına girince karıncalaşma ve siyah ekran çok çok nadir olarak da oyunlarda yapıyor 4,5 ay civarı diyebilirim ancak bu YouTube olayını sürekli yapıyor ekran kartı VRAM testi yaptım OCCT ile sorun çıkmadı RAM'ler normalde 3200 OC ile 3600 1.40v ile kullanıyorum.

RAM XPG D35G 3200Mhz
SSD SAMSUNS 980 PRO 2TB
GPU MSİ GAMİNG X 6700XT
ANAKART ASUS PRİME B450MK-2
CPU R5 5600 4.65Ghz PBO -20 Curve Optimizer

YouTube'da kanalda videolar kısmına girince karıncalaşma ve siyah ekran çok çok nadir olarak da oyunlarda yapıyor 4,5 ay civarı diyebilirim ancak bu YouTube olayını sürekli yapıyor ekran kartı VRAM testi yaptım OCCT ile sorun çıkmadı RAM'ler normalde 3200 OC ile 3600 1.40v ile kullanıyorum.

RAM XPG D35G 3200Mhz
SSD SAMSUNS 980 PRO 2TB
GPU MSİ GAMİNG X 6700XT
ANAKART ASUS PRİME B450MK-2
CPU R5 5600 4.65Ghz PBO -20 Curve Optimizer
Eski AMD kartlar AV1 codeclerine tam destek sağlamıyor. Tarayıcı donanım hızlandırmasını kapatırsan büyük ihtimalle sorun çözülür. YT bir ara AV1 ve VP8 arası tercih yaptırıyordu. Artık varsa AV1 zorluyor, cihaza göre de oto ayarlıyor olabilir. Eğer 1080P üstü izlemiyorsanız h264ify'de denenebilir. Ama en ideali donanım hızlandırmayı kapatmak.

AMD 90K serisinde bile bu codec işini tam anlamıyla çözebilmiş değil. Video izleme gene iş yapıyor da yayın tarafında halen sıkıntıları var.

Amd de donanın ivmesi mi o tarz bir ayar tarayıcılarda problem çıkarıyor diye hatırlıyorum.O ayar açık mı?

Psu dandik kanka. Amd çok kraldır hiç hata vermez (nvidia'dan bile iyi), sen kullanmasını bilmiyorsun
psu bitik ya
Amd de donanın ivmesi mi o tarz bir ayar tarayıcılarda problem çıkarıyor diye hatırlıyorum.O ayar açık mı?
kapalı hocam
Eski AMD kartlar AV1 codeclerine tam destek sağlamıyor. Tarayıcı donanım hızlandırmasını kapatırsan büyük ihtimalle sorun çözülür. YT bir ara AV1 ve VP8 arası tercih yaptırıyordu. Artık varsa AV1 zorluyor, cihaza göre de oto ayarlıyor olabilir. Eğer 1080P üstü izlemiyorsanız h264ify'de denenebilir. Ama en ideali donanım hızlandırmayı kapatmak.

AMD 90K serisinde bile bu codec işini tam anlamıyla çözebilmiş değil. Video izleme gene iş yapıyor da yayın tarafında halen sıkıntıları var.
donanım hızlandırma kapalı hocam bilgi için teşekkürler ayrıca demin pc res attı kendine muhtemelen ramler 3600mhz i yemiyor teşekkürler herkese.

bu kafayla harcanırsın sen burda
Çözümü basit, birgün AMD'de hata aldığında gelip kimin harcandığını görürsün :D
Ben senin gibi çok delikanlı harcadım burada deli gibi AMD savunurken çare bulamayıp "Sorunsuzluk istiyorsan nvidia ama işte paran yoksa amd" laflarıyla kendine kaçış arayan.

rx590 rx6600 rx6900xt aldım hepsinde csde lolde masaüstünde bir şeyler yaşadım 1.5 yıldır inno3d ichill x4 3070ti kullanıyorum 0 sorun. sorunların çözümünü araştırmaktan gına gelmişti. İster cahil diyin ister bilgisiz diyin 3 karta şans verdim hepsi pişman etti.

Çözümü basit, birgün AMD'de hata aldığında gelip kimin harcandığını görürsün :D
Ben senin gibi çok delikanlı harcadım burada deli gibi AMD savunurken çare bulamayıp "Sorunsuzluk istiyorsan nvidia ama işte paran yoksa amd" laflarıyla kendine kaçış arayan.
Allah allah harcasana beni de.

psu bitik ya

kapalı hocam

donanım hızlandırma kapalı hocam bilgi için teşekkürler ayrıca demin pc res attı kendine muhtemelen ramler 3600mhz i yemiyor teşekkürler herkese.
Sorun çözüldü mü hocam ?

BIOS’tan RAM’i 3200 MHz XMP’ye çek.
PBO ve Curve Optimizer’ı tamamen kapat.
CPU’yu stock bırak.
GPU ayarlarını default yap.
1-2 gün YouTube kanal/videolar sayfasını normal kullan.

Eğer böyle düzelirse sorun büyük ihtimalle:

RAM 3600/FCLK 1800 kararsızlığı veya -20 Curve Optimizer.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ek olarak Windows’ta Olay Görüntüleyicisi → Windows Günlükleri → Sistem kısmına bak. PC reset attığı saatlerde herhangi bir hata var mı bak

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,215,954
Üyeler
196,862
Son üye
mercedesmandalina
Geri