Öneri Hafif Kullanımda Şarjı Uzun Giden Harici Ekran Kartlı Dizüstü Önerisi

Bulamazsan şansımı Omen ile deneyeceğim zaten de hani şarjı uzun giden dizüstü kullanan birilerini bulabilir miyim diye bir konu açayım dedim. Omen'in şu versiyonu da güzel :
Güzel hocam da o fiyata 5070Ti satılıyor cidden çok yüksek.

Bulamazsan şansımı Omen ile deneyeceğim zaten de hani şarjı uzun giden dizüstü kullanan birilerini bulabilir miyim diye bir konu açayım dedim. Omen'in şu versiyonu da güzel :
5070 için 86k verilmez :)

Güzel hocam da o fiyata 5070Ti'lar fiyatı cidden çok yüksek.
Hocam 16gb ram 10 bin desek, +1 tb ssd'ye de 6-7 bin desek en ucuz 5070ti ile arasında(Sizin attığınız Acer sanırım) 16-17 bin fark oluyor. Ama işte 5070 için @HDogus da dediği gibi 86 bin vermek düşündürücü🙂. Hani metal kasa veya 83-90 w/h pili olsa belki.

Hiç testini bulamadım U7 255H işlemcinin ama 28w TDP ve yüksek verimliliği sayesinde bence en az 4-5 saat gidecektir. Ben olsam attığım Acer'ı alıp geçerdim.

Valla hocam ben 2 hafta önce 75'e Thunderobot RS16 aldım pili içiyor resmen hibrit, güç tasarrufu, 60 hz kullandığım halde günlük kullanımda max 2 saat 10dkyı gördüm ama memnunum şimdilik bir sıkıntı yaşamadım :D.
Hocam laptoptan memnun musunuz? AMD'nin 9000 serisi HX işlemcilerinde CCD kapatma var. Hatta 8000 serisinde de CCD kapatma var. Ama her laptopta var mı bu özellik bilmiyorum. Laptopunuzun biosunu kontrol edin. Bu sayede pil ömrünü arttırabilirsiniz.

En iyisi 72 ye hp omeni almak dostum. Bende onu almayı düşünüyorum. Bir kaç gün daha indirim bekleyeceğim gelmezse alacağım artık. Tek kötü yanı tek slot 24gb ram olması.

Hocam laptoptan memnun musunuz? AMD'nin 9000 serisi HX işlemcilerinde CCD kapatma var. Hatta 8000 serisinde de CCD kapatma var. Ama her laptopta var mı bu özellik bilmiyorum. Laptopunuzun biosunu kontrol edin. Bu sayede pil ömrünü arttırabilirsiniz.
Memnunum hocam şimdilik yazılımsal bir sorun görmedim Thunderobot'un sitesinde gerekli tüm driverlar var. CCD özelliğini bilmiyordum meşgul olmadığım zaman bakarım.
En iyisi 72 ye hp omeni almak dostum. Bende onu almayı düşünüyorum. Bir kaç gün daha indirim bekleyeceğim gelmezse alacağım artık. Tek kötü yanı tek slot 24gb ram olması.
1 aydır takip ediyorum hocam hiç indirime girmedi indirime girmesi zor gibi. Tek slot olması bence biraz daha iyi ekstra 24 daha ekler 48 GB kullanır.

Memnunum hocam şimdilik yazılımsal bir sorun görmedim Thunderobot'un sitesinde gerekli tüm driverlar var. CCD özelliğini bilmiyordum meşgul olmadığım zaman bakarım.

1 aydır takip ediyorum hocam hiç indirime girmedi indirime girmesi zor gibi. Tek slot olması bence biraz daha iyi ekstra 24 daha ekler 48 GB kullanır.
Benimde inancım yok. Şuan ekstra bir kaç kampanya ile bana 70.000₺ ye geliyor ama neden daha ucuz olmasın🤣 Hatta yanında verilen oyunu satabilirsek dahada ikramlı olur.

Bios ayarlarına biraz göz atın. İşlemcinin bazı çekirdeklerini kapatıp pil ömrünü artırıyor. Tongfang laptoplarda bu özelliğin olması lazım.

Bios ayarlarına biraz göz atın. İşlemcinin bazı çekirdeklerini kapatıp pil ömrünü artırıyor. Tongfang laptoplarda bu özelliğin olması lazım.
Sanırım bundan bahsediyorsunuz hocam cidden güzel özellikmiş.
Benimde inancım yok. Şuan ekstra bir kaç kampanya ile bana 70.000₺ ye geliyor ama neden daha ucuz olmasın🤣 Hatta yanında verilen oyunu satabilirsek dahada ikramlı olur.
007 First Light oyununu oynamayacaksanız bağış kabul ederim hocam :D.

Ekler

• 1779817262334.webp
    1779817262334.webp
    215.7 KB · Hit: 13
Laptop iş için de kullanılacak( Kardeşim endüstri mühendisi. Qgis ve arena programlarını kullanacak ). İnternet, ofis işlerinde en az 6-7 saat batarya ömrü olmasını istiyoruz. Harici ekran kartı önemli dedi. Rtx 5060-5070 li bir şey bakıyorum. Bütçe değişik🙂. 70-80 bin arası bütçe ideal. Daha fazlası zorlar ama siz bildiğiniz güzel bir dizüstü bilgisayar varsa 100 bine kadar önerebilirsiniz🙂.
İstediğim özellikler:
- Hafif kullanımda şarjı min 6-7 saat gitsin
- Ekranı %100 srgb olsun(çözünürlük çok önemli değil.)
-16" boyutunda olsun ve 2,5kg'dan fazla olmasın
-Ram 24-32 Gb olsun. 16 gb olmasını istemedi ve sonradan arttırmaya da sıcak bakmadı.
RTX 5070 bir laptopa 85 bin lira vermenizi istemem. İsteklerinize en uygun ve mantıklı laptopun 72 bine satılan HP Omen olduğunu düşünüyorum.

Ya bu satış sitelerindeki yorumcuları döveceğim ama haaa. Şimdi biri yeni yorum yazmış. "1-2 saate bitiyor" demiş. Muhtemelen dünyadan bir haber küçük yaşta biri açıp oyun oynamıştır ama işte insan kıllanıyor🙂.

Ya bu satış sitelerindeki yorumcuları döveceğim ama haaa. Şimdi biri yeni yorum yazmış. "1-2 saate bitiyor" demiş. Muhtemelen dünyadan bir haber küçük yaşta biri açıp oyun oynamıştır ama işte insan kıllanıyor🙂.
Oyun oynarsan tabi 1 saatte biter. Film ve ofis işleri için 3/4 saat rahat gider diye düşünüyorum hocam. Bunların 17.3 inc olan modelinde R7 350 işlemci var o bu konularda baya iyi ama ekranı 144hz ve 300 nit o yönden biraz kaybediyor.

Oyun oynarsan tabi 1 saatte biter. Film ve ofis işleri için 3/4 saat rahat gider diye düşünüyorum hocam. Bunların 17.3 inc olan modelinde R7 350 işlemci var o bu konularda baya iyi ama ekranı 144hz ve 300 nit o yönden biraz kaybediyor.
Ben 5-6 saati görür diye düşünüyordum ama bir incelemesini bulabilsek veya siz alsanız inceleseniz güzel olacak😈.
17.3" olan benim açımdan 17.3" olduğu için kaybediyor🙂. Benim için ekran srgb %100 olduktan ve kontrastı çok düşük olmadıktan sonra çok bir önemi yok ama ihtiyaçlar farklı tabi.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,216,111
Üyeler
196,897
Son üye
Alles
Geri