Çözüldü✓ 9700x Oyunlarda 90-95 Derece

Gençler arkadaşa yardımcı olma çabanız takdir ettim ama yorum yaparken biraz düşünerek sadece ezberden konuşmayın.
Adam montaj dan kaynaklı sorun olmadığını, aynısını abisinin pc sinde de kullandığını, kendi bilgisayarında da bir kaç kere sök tak yaptığını yazmış zaten hala montaj demeniz yardımcı olmuyor.
Sorunun tek sebebi var kasa. Başka bir sorunu yok, kasayı değiştirecek sorunu çözülecek.
Aynı kasanın siyahı var bende, görsel olarak güzel olsa da hava akışı açısından oldukça kötü, eski bir kasa. 9700X`de sonuçta güçlü bir işlemci o kasada ısınması kadar normal bir şey yok. Geçici olarak Pbo dan limit koyabilirsin.

daha büyük bir kasa için yerim yok , ekran kartı 62-63 işlemci 67-72 civarı şu an , işlemci 80 üstüne çıkmadığı sürece sorun yok benim için
O zaman fanları değiştirmeni öneririm belki hava akışını sağlayan fanların çok kötü.

@Ou-Sama Ooo güzel tüm cahiller toplandıysa okumanız olmadığı için video bırakıyorum buraya. Görsellerle anlatmış adamlar sizler için büyük hizmet :D:D

aaa oyunların neredeyse hepsinde işlemci 90-95 derecelerde takılıyor , youtubeden testlere bakıyorum millet sürekli 60-65 derecede testleri çekmiş,105w açıktı 93-94 derece geziyordu kapattım 87-88 derece takılıyor , fan ayarları da etki etmiyor %80'e alsam da sıcaklık hiç değişmiyor,termal macun yeni montajda da bir problem yok neyde sorun olabilir

soğutucu : thermalright phantom spirit se 120 argb
aaa oyunların neredeyse hepsinde işlemci 90-95 derecelerde takılıyor , youtubeden testlere bakıyorum millet sürekli 60-65 derecede testleri çekmiş,105w açıktı 93-94 derece geziyordu kapattım 87-88 derece takılıyor , fan ayarları da etki etmiyor %80'e alsam da sıcaklık hiç değişmiyor,termal macun yeni montajda da bir problem yok neyde sorun olabilir

soğutucu : thermalright phantom spirit se 120 argb
Bendede aynı işlemciyle kule tipi var furmarki indirip CPU burner yapıp core temp uygulaması ile çıkan değerleri paylaşırsan karsilastirabiliriz

Ön tarafa şundan 2 tane alıp takmanı öneririm. Geri kalanıda ihtiyacına göre değiştirirsin. Ama 2 tane ciddi rahatlama sağlar. (sesli çalışabilir)
Bütçe varsa belki premium kaliteli fanlar mantıklı olabilir.

Kasanın içi böyle , abime 7800x3dye aynı soğutucunun montajını yaptım beraber oynuyoruz o 75 dereceyi geçmiyor ben 90 derece
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

boşta sorun yok 50 derece soğutucuda mı sorun var acaba , arka fanın rgbsi de yanmıyor ilk günden beri
Knk bu kule tipine ne olmuş niye arası o kadar acik

kasanın yan camını çıkardıktan sonra baya fark etti , muhtemelen sıcak hava içeride boğuluyordu zaten kasanın diğer yanı duvar, sabah 65 derece ekran kartı 93 derece işlemci ile oynadığım arc raidersi şu an 56 derece ekran kartı , 64 derece işlemciyle oynuyorum eyvallah hepinize

kasanın yan camını çıkardıktan sonra baya fark etti , muhtemelen sıcak hava içeride boğuluyordu zaten kasanın diğer yanı duvar, sabah 65 derece ekran kartı 93 derece işlemci ile oynadığım arc raidersi şu an 56 derece ekran kartı , 64 derece işlemciyle oynuyorum eyvallah hepinize
ilk mesajdan olayı çözmüştüm boşuna 6 sayfa uzadı konu :kekw:

Bendede aynı işlemciyle kule tipi var furmarki indirip CPU burner yapıp core temp uygulaması ile çıkan değerleri paylaşırsan karsilastirabiliriz
sabah r23 testi yaptım 22575 puan multi core

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,216,550
Üyeler
196,989
Son üye
Emir359
Geri