R7 9800xd3 RTX 5080 Toplama Sistem Yardım

gokhann

80+
Reaksiyon skoru
2
Merhaba r7 9800x3 rtx 5080 içeren bir sistem kuruyorum. İşlemci Anakart Ram SSD alındı. Geri kalan bileşenler için tavsiye ve yorumlarını almak istiyorum.

Aldığım ve almayı düşündüğüm parçaları görselde paylaştım. Seçtiğim ve bana önerilen parçalar bu şekilde. Değiştirmemi önerdiğiniz parça varsa bilgilendirir misiniz? Karar vermediğim parçalar konusunda da yardım ederseniz sevinirim. Bütçe için parçaların fiyatlarını paylaştım parça başına 2-4 bin civarında güncelleme yapabilirim. rtx 5080 için model tercihi hala yapamadım.

Ekler

• pc.webp
    pc.webp
    23.2 KB · Hit: 58
Merhaba r7 9800x3 rtx 5080 içeren bir sistem kuruyorum. İşlemci Anakart Ram SSD alındı. Geri kalan bileşenler için tavsiye ve yorumlarını almak istiyorum.

Aldığım ve almayı düşündüğüm parçaları görselde paylaştım. Seçtiğim ve bana önerilen parçalar bu şekilde. Değiştirmemi önerdiğiniz parça varsa bilgilendirir misiniz? Karar vermediğim parçalar konusunda da yardım ederseniz sevinirim. Bütçe için parçaların fiyatlarını paylaştım parça başına 2-4 bin civarında güncelleme yapabilirim. rtx 5080 için model tercihi hala yapamadım.
kasa pahalı, beğendiysen bir şey diyemem
psu olarak bu 2 model daha iyi
işlemcii soğutucu olarak noctua çok pahalı anlamsız şekilde, royal knight da o kadar iyi bir soğutucu değil alternatifleri var
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

5080 olarak da gaming gecesine geliyor her hafta colorful ve asus tuf onlara bakabilirsin

Gördüğüm kadarıyla full taksitli sistem diziyorsunuz. O nedenle tek tek hangi ürün taksitle avantajlı oluyor ona bakmam mümkün değil. Ancak birkaç öneride bulabilirim. Ssd tercihi pek iyi değil iade etme şansınız varsa onu iade edin. Samsung 980/990 pro veya kontrolcüsü Phison e18 olan herhangi bir Ssd tercih edin.5070 ti ve 5080 performansı birine yakın. Çoğu zaman 5080 parasının hakkını vermiyor o nedenle forumdaki indirimleri takip ederek kafanıza hangisi yatıyorsa onu alabilirsiniz. Kasa tercihini size bırakıyorum. PSU konusunda NZXT'nin Gold core ve ATX 3.0 pcie 5.0 modelleri iyi değil. Rmx serisi çok iyi ama bence biraz pahalı. 8 bin civarına bu sisteme indirimden alternatif bir PSU alınabilir. Soğutma konusunda oyun için herhangi bir çift kule hava soğutma ( fsp mp7 veya thermalright bakılabilir) veya forumdan takip edeceğiniz indirimli herhangi bir 360mm sıvı soğutma işinizi görecektir. Noctua'dan kesinlikle uzak durun. Üzerinde Noctua etiketi olan bir ürün ederinin 2/3 katına satılmakta.
Önerilerim paralelinde forumdaki indirimleri takip ederseniz veya ürün özelinde foruma danışırsanız yardımcı olunacaktır.

kasa pahalı, beğendiysen bir şey diyemem
psu olarak bu 2 model daha iyi
işlemcii soğutucu olarak noctua çok pahalı anlamsız şekilde, royal knight da o kadar iyi bir soğutucu değil alternatifleri var

5080 olarak da gaming gecesine geliyor her hafta colorful ve asus tuf onlara bakabilirsin
Kasa önerin var mı peki. Sistem masa altında kalacak görsel olarak bşr beklentşm yok iyi hava alsın soğusun yeterlidir

Masa altına koyma bence çok toz tutar
Hocam yerim yok maalesef masa altında duracal kullanmadığım zaman üstünü örtüyorum şu anki pcnin 4 yıldır tozlanma oranı çok az o yüzden bu şekilde görselden çok iyi hava alıp soğuyan bir öneri istiyorum

noctuaya ne kadar gerek var bilemedim
Farklı bir hava soğutucu öneriniz var mı

Hocam yerim yok maalesef masa altında duracal kullanmadığım zaman üstünü örtüyorum şu anki pcnin 4 yıldır tozlanma oranı çok az o yüzden bu şekilde görselden çok iyi hava alıp soğuyan bir öneri istiyorum

Farklı bir hava soğutucu öneriniz var mı
kasanın rengi önemli mi? siyah beyaz?

Hiç önemli değil
senin işi herhangi bir kasa görür çok para verme bence :D

Psu için msi mag düşünülebilir.Kasa olarak Antec Modellerine de göz gezdirebilirsiniz.Masa altı kalacaksa sistem mesh yapıda tercih daha iyi olacaktır hava sirkülasyonu için.

MSI MAG A1000GL PCIE5 II 1000W 80Plus Gold ATX 3.1 Full Modüler Güç Kaynağı - 7.832,79 TL
https://www.pttavm.com/msi-mag-a100...atx-3-1-full-moduler-guc-kaynagi-p-1481964482
kalite olarak nzxt ve lian li daha iyi attıklarım

Geri