48k Gaming Laptop Önerisi

rech

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
630
Üniversite öğrencisi için oyun odaklı alınacak. Bütçe maksimum 48 bin daha fazla çıkmaz. Alınabilecek en iyi ürün nedir 48'den ucuza denk gelirse de iyi olur

12gb ram az değil mi?
Az, ileride 12 GB ekleme yapmanız gerekecek bunu ekleyebilirsiniz.

Hocam aynı laptop değildir, baktığınız büyük ihtimal Essential modeli bu düz modelinin ekran kartı 100W.
Diğer laptoplara göre farkı nedir?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hocam aynı laptop değildir, baktığınız büyük ihtimal Essential modeli bu düz modelinin ekran kartı 100W.
100watt olanın akakçe linki var mıdır? Ve ona uyacak ram hangisi?

Son düzenleme:
Yukarıda atmıştım linkini tekrar atayım.

Ne demek istediniz anlamadım hocam?
Yani bu bütçedeki dğer laptoplara göre avantajları nedir? Uzun süre götürür mü? Kasa ve soğutma kalitesi nasıl? Laptoptan çok anlamıyorum da üzmez değil mi? En yakın rakibi hangi model?

Hocam ram'in değil laptopun akakçe linki var mıdır? Satıcının 1 değerlendirmesi var da ondan soruyorum. Güvenilir mi?

Yani bu bütçedeki dğer laptoplara göre avantajları nedir? Uzun süre götürür mü? Kasa ve soğutma kalitesi nasıl? Laptoptan çok anlamıyorum da üzmez değil mi? En yakın rakibi hangi model?
Bu bütçedeki çoğu laptopta ekran kartı gücü yaklaşık 65W seviyesinde oluyor ve işlemcisi iyi değil. Özellikle RTX 5060 ve RTX 5070 gibi ekran kartlarında 100W'ın altı performansı ciddi şekilde azalttığı için genellikle en az 100W öneriliyor. Kasa ve soğutma tarafı ise giriş seviye ortalama bir oyuncu laptopundan bekleneceği seviyede; fiyat/performans açısından gayet makul. İşlemcisi HX serisi olduğu için yük altında her koşulda ısınacaktır, ancak bu konuda sizi üzeceğini sanmıyorum.
En yakın rakibi ise şu model:
Bu attığım modelin soğutması iyi, orta seviye ve işlemcisi de i5 13450HX'den güçlü ve çok ısınan bir işlemci değil.

• Beğen
Reaksiyonlar: rech
Bu bütçedeki çoğu laptopta ekran kartı gücü yaklaşık 65W seviyesinde oluyor ve işlemcisi iyi değil. Özellikle RTX 5060 ve RTX 5070 gibi ekran kartlarında 100W'ın altı performansı ciddi şekilde azalttığı için genellikle en az 100W öneriliyor. Kasa ve soğutma tarafı ise giriş seviye ortalama bir oyuncu laptopundan bekleneceği seviyede; fiyat/performans açısından gayet makul. İşlemcisi HX serisi olduğu için yük altında her koşulda ısınacaktır, ancak bu konuda sizi üzeceğini sanmıyorum.
En yakın rakibi ise şu model:
Bu attığım modelin soğutması iyi, orta seviye ve işlemcisi de i5 13450HX'den güçlü ve çok ısınan bir işlemci değil.
Loq'un işlemcisi 5060 için yeterli dsğil mi? Loqun ekran kalitesi iyi mi?

Tuf modeli için bütçe çıkmaz malesef.

Loq'un işlemcisi 5060 için yeterli dsğil mi? Loqun ekran kalitesi iyi mi?

Tuf modeli için bütçe çıkmaz malesef.
LOQ'un işlemcisi 5060 için yeterli sorun çıkarmaz. Ekranı da iyi %100 sRGB değeri var bütçesindeki çoğu laptopta %62.5 kullanılıyor. Akakçe linkini bulamadım bu linktekini almak daha mantıklı Teknorya satıcısı güvenilirdi diye hatırlıyorum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,216,163
Üyeler
196,904
Son üye
0Atilla9
Geri