❌İndirim Bitti! Xpg Core Reactor Iı ve 850w 80+ Gold Psu Türktelekom Kampanyası ile 5.929 TL

5k'ysa msi fan profili açısından daha iyi olabilir, link var mıydı ben bulamadım o modeli.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

A tier daha ucuz psu varsa paylaşabilirsiniz hocam.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Alıntıyı görüntüle

O kadar da değil hoca. Vishay, STM ve ON semiconductor markaları tanındık markalar. 2. sınıf denebilir duruma göre. Kapasitör kısmında da yoğun olarak Elite kullanılmış, ki Elite'de 2. sınıf kapasitör olarak değerlendiriliyor. Teapo'da aynı. CapXon sadece iyi değil. Fan kısmı kaliteli.

B- almaya hak edecek bir ünitenin komple kısılmış olması lazım. MSI MAG A850GL veya Cougar GES gibi.
Msi olan 5 e alınır mı hocam

TT koduyla Idefix'te 6 ayın en düşük fiyatı. (5-6 Taksit de mevcut)
Nebi Akgün ve SPL'S Tierlistte A tier olarak belirtilmiş.
VE modeli normal modelin biraz daha kısılmış hali fakat yine de kaliteli gözüküyor. Enermax ve Cratos'a alternatif, gördüğüm kadarıyla fanı daha sessiz.

Link: https://www.akakce.com/power-supply...-ii-ve-850g-bkceu-850-w-fiyati,768236024.html
Alıntıyı görüntüle
uzun zamandir kullaniyorum güzel bir ürün

Geçtiğimiz haftalarda incehesap gaming gecesinde 5k'ya almıştım. Bir sorun yaşatmadı, sesini de duymuyorum.

Ya beyler eskiler bilir yıllarca Corsair CX, CX-M, CV, Thermaltake Smart, EVGA B serisi, G serisi kullandık ki bunların hepsi C, D, E serisi PSU lar çoğu da yıllarca sorunsuz çalıştı. Tek donanımsal ciddi sorun çıkaran corsair in yeşil şerit CX serisiydi onun dışında sorun çıkaran PSU yoktu yıllarca paşa paşa kullandı herkes.

Şimdi bakıyorum yok B+ PSU muş yok B- PSU muş yahu B de olsa B+ da olsa uzun yıllar en ufak sorun çıkarmadan çalışıyor bu cihazlar. Kısılmış da kısılmış diye tutturan arkadaşlar acaba kullanılan bulk kapasitörün, ana switchlerin, apfc kontrolcünün, filtreleme kapasitörlerin ne olduğunu ve kaç yıl sorunsuz götüreceği hakkında bilgisi var mı? hadi bir allahın kulu çıksın ve desin ki şu şu kısılmış ve kısılan bu kapasitör yada kontrolcü kısılmayan modele göre şu seviyede kötü ve ne az 3-5 yıl daha az götürür var mı bunu diyebilen?

Hadi daha basite indirgiyim birinde bulk kapasitör markası elite, diğerinde nippon, buyrun bu ikisinin ömrü hakkında bir bilgi verin? hangisi kaç yıl gider? bunlara cevap veremiyorsanız o kısılmış, yok bu kısılmış muhabbeti yapmayın beyler.

Özetle o beğenmediğiniz 2.sınıf tayvan iç yapı bile herhangi bir PSU yu gözü kapalı 8-10 yıl götürür içini rahat olsun, o kısılmış bu kısılmış diye tiriplere girmenize gerek yok.

Enermax veya Cratos almayı düşünüyordum, fakat yaptığınız yorumlar (özellikle de fan için) beni bu psu'ya yönlendirdi. Fan benim için hassas bir konu kasamdaki fanlar zaten sessiz üstüne enermax'ın fan yorumları ve cratos'un dengesiz fan profili yüzünden hep bi soru işareti vardı, sanırım bu psu'ya yöneleceğim.

vodafone pay bayram kampanyası ile 200 tl nakit iadesi var 2000 tllik alışveriş yapacaklar yararlanabilir

Ya beyler eskiler bilir yıllarca Corsair CX, CX-M, CV, Thermaltake Smart, EVGA B serisi, G serisi kullandık ki bunların hepsi C, D, E serisi PSU lar çoğu da yıllarca sorunsuz çalıştı. Tek donanımsal ciddi sorun çıkaran corsair in yeşil şerit CX serisiydi onun dışında sorun çıkaran PSU yoktu yıllarca paşa paşa kullandı herkes.

Şimdi bakıyorum yok B+ PSU muş yok B- PSU muş yahu B de olsa B+ da olsa uzun yıllar en ufak sorun çıkarmadan çalışıyor bu cihazlar. Kısılmış da kısılmış diye tutturan arkadaşlar acaba kullanılan bulk kapasitörün, ana switchlerin, apfc kontrolcünün, filtreleme kapasitörlerin ne olduğunu ve kaç yıl sorunsuz götüreceği hakkında bilgisi var mı? hadi bir allahın kulu çıksın ve desin ki şu şu kısılmış ve kısılan bu kapasitör yada kontrolcü kısılmayan modele göre şu seviyede kötü ve ne az 3-5 yıl daha az götürür var mı bunu diyebilen?

Hadi daha basite indirgiyim birinde bulk kapasitör markası elite, diğerinde nippon, buyrun bu ikisinin ömrü hakkında bir bilgi verin? hangisi kaç yıl gider? bunlara cevap veremiyorsanız o kısılmış, yok bu kısılmış muhabbeti yapmayın beyler.

Özetle o beğenmediğiniz 2.sınıf tayvan iç yapı bile herhangi bir PSU yu gözü kapalı 8-10 yıl götürür içini rahat olsun, o kısılmış bu kısılmış diye tiriplere girmenize gerek yok.
O tarz bir şeyi kimse net söyleyemez fakat madem bunların hepsi önemsiz, aynı seviyegüç kaynakları veya bileşenler; o zaman neye göre değerlendirilecek?

Nippon, Rubycon, Nichicon gibi markalar sektörde kendini yıllardır kanıtlamış üreticiler. Daha geçenlerde yaklaşık 14 yıllık bir adaptörü tanıdığım biri inceledi. İçerisinde Nippon Chemi-Con kullanılmıştı ve ripple testlerinde ünite maksimum 80mV civarını görüyordu. Yaşına göre gayet iyi bir değer ve hâlâ ATX sınırları içerisinde. Yani 14 yıl sonra bile kapasitör hala iş görebiliyor demek bu.

Öte yandan kullandığım yaklaşık 10 yıllık HEC ATX300TR güç kaynağındaki Teapo kapasitörlerin ölmüştü. Kuruduklarından dolayı ciddi ıslık sesi çıkarıyorlardı. Nippon ile değişim yaptıktan sonra ses tamamen kesildi. Ha bir de şişmiş 3 adet kapasitörde vardı. Yani boşu boşuna Nippon, Rubycon, Nichicon ve benzeri markalar kaliteli ünitelerde kullanılmıyor.

Bu arada "e işte 10 yıl dayanmış" falan demeyin ne zaman öldükleri belli değil. Belki 5 veya 6 yıl içinde öldüler.

1780172560864.webp

Patlamış ve sızdırmış olanlar bunlar. Elimde ripple, kapasitans veya ESR değerlerini ölçebileceğim bir şey olmadığından sadece fiziksel hasar görmüşlerin bozuk olduğunu anlayabiliyorum. Aralarında düzgün gözüküp ölmüşlerde vardır. 1 tanesi ve küçükler dışında hepsi Teapo zaten. Bu yüzden 2. sınıf deniyor işte.

Bunu tamir videolarında da görebilirsiniz. Bozulan güç kaynaklarının ciddi bir kısmında Çin veya Tayvan menşeli düşük seviye kapasitörler kullanılmış oluyor. ChengX, CapXon, AISHI ve özellikle AsiaX buna örnek. Hatta AsiaX kullanılan bir ünitenin ömrü konusunda tahmin bile yürütebilirim; belki 1 2 yıl gider, belki onu bile görmez. Nerden mi biliyorum? Çünkü denk geldiğim 5 farklı ünitede hepsi yaklaşık 1 yıl içerisinde patladı.

1780172004066.webp

Şu sarı gördüğünüz şeyler elektrolit; yani kapasitörler bildiğiniz patlamış. Kafama göre söylenen şeyler değil bunlar.

Kapasitör kısmından sonra MOSFET tarafına geleyim. MOSFET kullanımı direkt olarak ünitenin ısısına ve genel verimliliğine etki eden bir unsur. Infineon şu an sektörün zirve üreticilerinden biri ve kaliteli ünitelerde de boşuna kullanılmıyor. Markalar neden sırf isim olsun diye MOSFET’e ekstra maliyet koysun, eğer hiçbir teknik avantajı olmayacaksa?

Tabii uygulama tarafı burada önemli. İyi MOSFET kullanıp sorunlu sonuç veren güç kaynakları yok değil; sonuçta topoloji, sürücü devresi, soğutma ve genel mühendislik de en az bileşen kadar önemli. Ama XPG tarafında böyle değgil. Kullanılan platform belli zaten.

Son düzenleme:
O tarz bir şeyi kimse net söyleyemez fakat madem bunların hepsi önemsiz, aynı seviyegüç kaynakları veya bileşenler; o zaman neye göre değerlendirilecek?

Nippon, Rubycon, Nichicon gibi markalar sektörde kendini yıllardır kanıtlamış üreticiler. Daha geçenlerde yaklaşık 14 yıllık bir adaptörü tanıdığım biri inceledi. İçerisinde Nippon Chemi-Con kullanılmıştı ve ripple testlerinde ünite maksimum 80mV civarını görüyordu. Yaşına göre gayet iyi bir değer ve hâlâ ATX sınırları içerisinde. Yani 14 yıl sonra bile kapasitör hala iş görebiliyor demek bu.

Öte yandan kullandığım yaklaşık 10 yıllık HEC ATX300TR güç kaynağındaki Teapo kapasitörlerin ölmüştü. Kuruduklarından dolayı ciddi ıslık sesi çıkarıyorlardı. Nippon ile değişim yaptıktan sonra ses tamamen kesildi. Ha bir de şişmiş 2 adet kapasitörde vardı. Yani boşu boşuna Nippon, Rubycon, Nichicon ve benzeri markalar kaliteli ünitelerde kullanılmıyor.

Alıntıyı görüntüle

Patlamış ve sızdırmış olanlar bunlar. Elimde ripple, kapasitans veya ESR değerlerini ölçebileceğim bir şey olmadığından sadece fiziksel hasar gözükenlerin bozuk olduğunu anlayabiliyorum. Aralarında düzgün gözüküp ölmüşlerde vardır. Hepsi Teapo zaten. Bu yüzden 2. sınıf deniyor işte.

Bunu tamir videolarında da görebilirsiniz. Bozulan güç kaynaklarının ciddi bir kısmında Çin veya Tayvan menşeli düşük seviye kapasitörler kullanılmış oluyor. ChengX, CapXon, AISHI ve özellikle AsiaX buna örnek. Hatta AsiaX kullanılan bir ünitenin ömrü konusunda tahmin bile yürütebilirim; belki 1 2 yıl gider, belki onu bile görmez. Nerden mi biliyorum? Çünkü denk geldiğim 5 farklı ünitede hepsi yaklaşık 1 yıl içerisinde patladı.

Alıntıyı görüntüle

Şu sarı gördüğünüz şeyler elektrolit; yani kapasitörler bildiğiniz patlamış. Kafama göre söylenen şeyler değil bunlar.

Kapasitör kısmından sonra MOSFET tarafına geleyim. MOSFET kullanımı direkt olarak ünitenin ısısına ve genel verimliliğine etki eden bir unsur. Infineon şu an sektörün zirve üreticilerinden biri ve kaliteli ünitelerde de boşuna kullanılmıyor. Markalar neden sırf isim olsun diye MOSFET’e ekstra maliyet koysun, eğer hiçbir teknik avantajı olmayacaksa?

Tabii uygulama tarafı burada önemli. İyi MOSFET kullanıp sorunlu sonuç veren güç kaynakları yok değil; sonuçta topoloji, sürücü devresi, soğutma ve genel mühendislik de en az bileşen kadar önemli. Ama XPG tarafında böyle değgil. Kullanılan platform belli zaten.
Zaten ilk mesajımda da yazdım 2.sınıf diye küçümsenen ürünler 8-10 yıl götürür diye. Çin yada 3.sınıf kalitesiz iç yapıdan bahsetmiyorum.

Bu kısılmış da kısılmış dedikleri VE 850 nin;

APFC MOSFETs: Fransız-italyan

APFC Boost Diode: Amerikan

Bulk Caps: Tayvan

Main Switchers: Amerikan

APFC Controller: Tayvan

Resonant Controller: Tayvan

Filtre Kapasitörleri: Elite, Capxon, Teapo hepsi Tayvan

Velhasıl ben 1 tane kalitesiz, çin malı iç yapı göremedim. Kaldı ki siz bu işin içinde birisiniz Elite, Champion, Teapo gibi markaların hepsinin üretim kalitesi fazlasıyla üst seviyedir yani şurada 10 yıl içinde bozulacak tek bir bileşen yok.

%100 japon nippon, chemicon, rubycon olsa evet 15 yıl gider, bu bileşenler de ölüsü 10 yıl gider yani 2-3 bilemedin maksimum 4 yıl kullanıp yenilenecek bir ürün için bu kadar iç yapı da iç yapı diye dramaya gerek yok bence.

Kimseye gidin gamepower alın kullanın demiyorum ama top tier modellerin kırpılmış halleri bile fazlasıyla kaliteli bunu bilin yeter.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,215,869
Üyeler
196,836
Son üye
Enes Ünal
Geri