Hocam selam. Asus ROG 2080 Ti gerçekten zamanının efsanesidir, o kaslı ve heybetli duruşuna, tasarımına kimse laf edemez ama 11.000 TL bütçe ile şu an o topa kesinlikle girilmez.
Kart neredeyse 7-8 yıllık bir teknoloji. Ne kadar temiz kullanılmış olursa olsun artık termal pedleri kurumuş, macunu işlevini yitirmiş hatta fan ömürleri dolmak üzere olabilir. Ayrıca eski nesil olduğu için inanılmaz güç tüketir ve çok ısınır. Sırf kasanın içinde iri kıyım güzel duracak diye bu kadar eski, garantisi çoktan bitmiş ve ne şartlarda kullanıldığını tam olarak bilemeyeceğin bir karta o parayı bağlamak gerçekten büyük risk.
Oynadığın oyunlara bakıyorum, CS2, R6 ve FC26 gibi tamamen rekabetçi oyunlar. Kendim de aktif olarak CS2 oynayan biri olarak söylüyorum, senin bu oyunlarda devasa 11gb VRAM'e veya sadece görüntüsü kaslı bir karta değil, güncel mimarili ve düşük gecikmeli seri bir karta ihtiyacın var.
11 bin lira bütçeyle ikinci el piyasasında tertemiz, belki garantisi bile devam eden kutulu RTX 3070, 3070 Ti veya AMD tarafında RX 6700 XT gibi çok daha güncel, serin çalışan ve performanslı kartlar bulabilirsin. Hatta piyasayı biraz kovalarsan DLSS 3 gibi yeni nesil teknolojilere sahip temiz bir RTX 4060 bile düşürebilirsin.
Kısacası sırf ROG serisi ve kalıplı duruyor diye o yaştaki bir karta o bütçe ayrılmaz hocam. İkinci elde daha güncel, daha az güç tüketen ve kafanı ağrıtmayacak sorunsuz kartlara yönelmen senin için çok daha mantıklı bir yatırım olur.