Çözüldü✓ Monitör Mü, Ekran Kartı mı?

Anlıyorum, dikkatli olmak gerek. Peki tavsiye ettiğiniz IPS modeli var mı?
Olede çok yakın görüntü veren ips dediği şey mini led yoksa yok öyle bir şey zaten mini ledler de oledle aynı para.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Olede çok yakın görüntü veren ips dediği şey mini led yoksa yok öyle bir şey zaten mini ledler de oledle aynı para.
Yapısı gereği hiç bir standart ips olede yakın görüntü veremez arkadan aydinlatmali cunku Ama oled İşe her piksel kendi ışığını yayıyor Standart led monitörler İşe tüm pikselleri aydınlatan sabit ledler var o yüzden siyahlar griye calisiyor

• Beğen
Reaksiyonlar: rker
Oled 9070xt

• Beğen
Evet mini ledlere de baktım spesifik model olarak değil genel özellik olarak. Performans olarak tam OLED gibi değil sanırım ama benim için çok fark edeceğini sanmam. Yanma riski olmaması da cazip, ama piyasasını bilmiyorum. Sizin tavsiye ettiğiniz model var mı?

9070xt 4k oled

• Beğen
İkiside güzel kusurlarını bilmek lazım. Ona göre tercih yap.
12895.webp
12899.webp
12897.webp

İkiside güzel kusurlarını bilmek lazım. Ona göre tercih yap.
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
İkisi hakkında da çok ciddi şikayetler var, sanırım biraz daha araştırıp risklerden tamamen emin olana kadar erteleyeceğim bu OLED işini. @kutluyasayan bence sen de bak özellikle bu asus WMG modelleri hakkındaki şikayetlere. Belki ben alana kadar şu yanma işini hallederler 😂 Özellikle o gigabyte modeline bakacağım (4k olan değil bütçeyi uçuruyor) Teşekkürler hocam.

9070 xt + oled yaparsan monitör darboğazından kurtulursun. Oled AAA oyunlarda bambaşka bir boyut. Ayrıca 4K tavsiye edilirse de 2K tercih et derim 7-8 yıl ekran kartını yükseltmek zorunda kalmazsın

• Beğen
İkisi hakkında da çok ciddi şikayetler var, sanırım biraz daha araştırıp risklerden tamamen emin olana kadar erteleyeceğim bu OLED işini. @kutluyasayan bence sen de bak özellikle bu asus WMG modelleri hakkındaki şikayetlere. Belki ben alana kadar şu yanma işini hallederler 😂 Özellikle o gigabyte modeline bakacağım (4k olan değil bütçeyi uçuruyor) Teşekkürler hocam.
hocam okuduğuma göre sanırım biraz şans işi sıkıntı yaşayan da var yaşamayan da kararsızım açıkçası o kadar para verip sıkıntı yaşamak hoş olmaz

• Beğen
9070 xt + oled yaparsan monitör darboğazından kurtulursun. Oled AAA oyunlarda bambaşka bir boyut. Ayrıca 4K tavsiye edilirse de 2K tercih et derim 7-8 yıl ekran kartını yükseltmek zorunda kalmazsın
7-8 yıl OLED dayanacak mı ki sen 4k yerine 2k tercih et diyorsun dostum? Oled ömrü 5 yıl civarı dikkatli kullanımla 6 yılda olabilir ama 7-8 yıl çok çok zor.

Ayrıca 4k oled ve 2k oled arasında çok fark var ikisinide kullandım uzun saatler boyunca 2400 saat qd oled kullandım. Yüz saati de aşmıştır 4k oled kullanıyorum 2k olede 25-35k verilmez. 2k Oled fiyatının hakkı 20-21k fazlası değil. 4k da metin netliği sorunu da kalkıyor oledde.

Geri