Ekran Kartı Temizliği

Reaksiyon skoru
88
Asus Dual RTX 2060 OC 6gb ekran kartımın termal ped termal macun vs değiştirip temizlemek istiyorum ama termal ped fiyatları çok pahalı geldi ayrıca 1,1.5,2 mm termal pedlerden birer tane almam lazımmış her yerin ölçüsü farklıymış biraz masraflı gibime geldi üstüne bi de kaliteli bir termal macun alacağımı düşünürsem bayağı masraflı gidip bilgisayarcıda bakım yaptırmak daha mantıklı mı olur kalitesiz mal kullanır diye tedirginim açıkçası

Asus Dual RTX 2060 OC 6gb ekran kartımın termal ped termal macun vs değiştirip temizlemek istiyorum ama termal ped fiyatları çok pahalı geldi ayrıca 1,1.5,2 mm termal pedlerden birer tane almam lazımmış her yerin ölçüsü farklıymış biraz masraflı gibime geldi üstüne bi de kaliteli bir termal macun alacağımı düşünürsem bayağı masraflı gidip bilgisayarcıda bakım yaptırmak daha mantıklı mı olur kalitesiz mal kullanır diye tedirginim açıkçası
bu devirde bilgisayarcılara güven olmaz
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

kardesim simdi bu 6gb vram kötü oyunları oynayamazsın ben bunun 5 ini alıyom 1 yeter sana

o kart için termal pade ne gerek var termal macun sür geç vramler kaç derece olabilir ki yani

o kart için termal pade ne gerek var termal macun sür geç vramler kaç derece olabilir ki yani
4 yıldır bakım vs yapmadım 4 yıldır sürekli aktif olarak kullanıyorum zamanın geldiğini düşünüyorum artık

kardesim simdi bu 6gb vram kötü oyunları oynayamazsın ben bunun 5 ini alıyom 1 yeter sana
dfhıdujgısdjmkosn aynısını düşünüyorum hocam

4 yıldır bakım vs yapmadım 4 yıldır sürekli aktif olarak kullanıyorum zamanın geldiğini düşünüyorum artık

dfhıdujgısdjmkosn aynısını düşünüyorum hocam
valla ben rx 6600 ü 3 yıldır kullanıyorum bakımsız rt açık şekilde oynuyorum hikayeli oyunları . 3 yıldır varya tozunu bile yılda 1 2 kere silerim . maks 70 dereceyi görüyor. forza 6 da re9 da

aynı durum bendede mevcut hocam ekran kartını sadece termal macunlayıp kapatıcam pedlere gerek olduğunu zannetmiyorum

1060 6gb var bende de, sadece termal macunu değiştirsem yeterli olur mu 10 senedir hiç açılmadı kart:)

Bence bu devirde "telefoncu, bilgisayarcı, elektrikçi, bisikletçi" (listeyi isimleriyle siz uzatın kafanızda) adı altındaki kimseye güvenmemeli. Kendi işinizi kendiniz yapın, içine ederseniz "En azından kendim ettim, bir şey öğrendim" dersiniz.

Geçenlerde bir arkadaşım eve usta çağırmış, usta 2-3 ayda yata kalka iş yapmış yaptığı işte hayır yok. Çocuk anlatınca en son bu sözü dedim "Paranla rezil olmuşsun, kendin yapıp içine etsen daha iyiydi."

termal pedler un gibi olmadıysa yada tas gibi katılaşmadıysa hiç değiştirmeyin işini yine yapar onlar

termal pedler un gibi olmadıysa yada tas gibi katılaşmadıysa hiç değiştirmeyin işini yine yapar onlar
1060 6gb var bende de, sadece termal macunu değiştirsem yeterli olur mu 10 senedir hiç açılmadı kart:)
valla ben rx 6600 ü 3 yıldır kullanıyorum bakımsız rt açık şekilde oynuyorum hikayeli oyunları . 3 yıldır varya tozunu bile yılda 1 2 kere silerim . maks 70 dereceyi görüyor. forza 6 da re9 da
Hocam bi kontrol ettim de pedleri tornavida ucuyla ezdim hafifçe parçalandı hemen

Hocam bi kontrol ettim de pedleri tornavida ucuyla ezdim hafifçe parçalandı hemen
ezip parçalamanda sıkıntı yok yapısı o zaten hamur gibi birsey buradan durumunun iyi yada kötü olduğunu anlayamazsın , parmağınLa hafif dokununca un gibi dağılyorsa yada taş gibi sertse ozaman ömrü bitmiştir

termal pad dediğiniz mevzu tam olarak macun gibi değil karta hiç bakım yapılmadıysa üstündeki hala deformasyona uğramamıştır kullanım eskimesi dışında al macununu sür kapat kartı açarken deforme etmedikçe padleri sorun yaşamazsın

termal pad dediğiniz mevzu tam olarak macun gibi değil karta hiç bakım yapılmadıysa üstündeki hala deformasyona uğramamıştır kullanım eskimesi dışında al macununu sür kapat kartı açarken deforme etmedikçe padleri sorun yaşamazsın
Gigabyte Rx580 e bakım yaptım geçen kart hiç açılmamış daha önce ısınıyordu padleri kontrol ettim daha sağlamdı sadece kullanım eskimesi vardı gelen arkadaşa söyledim değiştirmeyebiliriz sorun yaratacak durumda değil istersen değiştiririm ama macun yeter diye sadece macun yeniledik ısılarda düştü stabil seviyelere sorunsuz eğer pad değişirsen evde bu ölçü uymama mevzusu daha önce bende dikkatsizliğim sonucu benim karta kalın pad sipariş geçmişim karta zarar vermeden ev usulü 3-5 aparatla pressledim biraz sorun yaşamadım kartta

6-7 ay önce 3800₺'ye rog strix 1080 ekran kartı aldım.
1mm kalınlık gerekiyordu VRAM'ler için, 1mm olan şu termal padi aldım.
Macun olarak da TF7 aldım.
Oyunda 81 derece sıcaklık, 93 hotspot oluyordu. Fan hızı da %60-65lere çıkıyordu.
Şimdi en ağır oyunda 69 derece, hotspot 81. Fan hızları da 35-40'larda.

En azından sadece VRAM'ler üzerindeki termal pedi yenilesen (farklı kalınlıklarda dedin diye), iyi olacaktır diye düşünüyorum. Ben vermiş olduğum 600-700₺'nin karşılığını aldım şahsen.

Geri