Çözüldü✓ Xmp Açıkken Boot Etmiyor

mertfyd

80+
Reaksiyon skoru
18
Merhaba arkadaşlar bugün yeni bi ram aldım gskiil 3600mhz 8+8 Cl18 ram aldım aynısının 16+16 olanını 3600mhz de sorunsuz bir şekilde kullanabiliyorken bunları 3533 mhz de kullanabiliriyorum ama 3600mhz ye alınca boot etmiyor ekran kartı fanı dönmüyor yani ekran gelmiyor. sistem özellikler: R5 5500 gigabyte a520mk v2. Çip kalitesinden olabilirmi hani 16+16 olan hynix 8+8 olan ise samsung diye oalbilirmi bilmiyorum çözümünü bilen varsa yardım edebilirse sevinirim teşekkürler

3533 de sorunsuz çalışıyor mu sistem
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bios güncel mi onu kontrol et

Evet sorunsuz çalışıyor bios güncel
o zaman 3533 ile 3600 arasında fark yoktur anakart ve işlemci en fazla 3533 de stabil olabilmiş öyle devam et

bir kaybın olmaz yani

Benzer sorun bende xpc marka ram ve Rog anakart ile yaşadım. Anakartın ram destek listesi olması lazım o listede elinizdeki ram lerin kodlarını aratın. Anakart desteklemiyor olabilir. Ben anakart değiştim ve sorun kalmadı. Ama aynı anakartta başka marka ram taktım ve xpm çalıştı. Yani anakartın destek listesinde yoksa ramleriniz çalışmaz. Önce onu kontrol edin.

muhtemelen ramin çiplerinden alakalı

Ayarları manuel gir.
farketmiyor

Benzer sorun bende xpc marka ram ve Rog anakart ile yaşadım. Anakartın ram destek listesi olması lazım o listede elinizdeki ram lerin kodlarını aratın. Anakart desteklemiyor olabilir. Ben anakart değiştim ve sorun kalmadı. Ama aynı anakartta başka marka ram taktım ve xpm çalıştı. Yani anakartın destek listesinde yoksa ramleriniz çalışmaz. Önce onu kontrol edin.
hocam ramler çalışıyor sorunu anlamadınız heralde

farketmiyor

hocam ramler çalışıyor sorunu anlamadınız heralde
Şöyle söyleyeyim ben sorunu anladım benim de ram'ler çalışıyordu sadece XP özelliğini açtığımda görüntü gelmiyordu xpm siz çalışıyordu tekrar.

Voltajı 1.40v ve 3600mhz manuel olarak yapınca sorunsuz bişekilde çalıştı.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,217,543
Üyeler
197,222
Son üye
tbugraturkmen
Geri