Öneri Hafif Kullanımda Şarjı Uzun Giden Harici Ekran Kartlı Dizüstü Önerisi

Hocam stand kullandınız mı iki seferde de o etkilemiş olabilir
Onlarla alakası yok fanları max çekmeyince kendini sınırlıyor o yüzden belirli bi seviyenin üstüne çıkamıyor. Oyunlarda pek fark görmedim ama render işlerinde fark ediyor.

Bende watt sınırı koymayı denedim rdr 2 de 30w sınır ile 50w sınır arasında 1 fps fark etti
ama sıcaklık olarak 30 daha iyiydi yani oyunda çok fark etmiyor galiba gerçekten
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

He bir de rdr 2 de ekran kartı tam performans çalışamıyor nedenini bilmiyorum ama 80 90 w civarı kullanılıyor

Bende watt sınırı koymayı denedim rdr 2 de 30w sınır ile 50w sınır arasında 1 fps fark etti
ama sıcaklık olarak 30 daha iyiydi yani oyunda çok fark etmiyor galiba gerçekten

He bir de rdr 2 de ekran kartı tam performans çalışamıyor nedenini bilmiyorum ama 80 90 w civarı kullanılıyor
Bende bf1, cod mw 2019, black myth wukong gibi oyunlarda denedim. Değerleri hp nin kendi programı üzerinden takip ettim. Genel olarak performans modunda otomatik fanlarda 75/80 arası sıcaklık veriyor. Eğer max çekersem 70/75 veriyor sıcaklık konusunda laptop başarılı diyebilirim. Yalnız yazılımı keşke daha basit ve detaylı olsaydı fazla hantal geldi. Asusta G-helper kullanıyordum bunda öyle bir şey bulamadım.

Yazılımı cidden çok kötü bence de o kadar çok gereksiz şey var ki keşke asus gibi g helper tarzı bir yazılım olsaydı dedirtti bana da

Yazılımı cidden çok kötü bence de o kadar çok gereksiz şey var ki keşke asus gibi g helper tarzı bir yazılım olsaydı dedirtti bana da
Şöyle bir şey görmüştüm. Ben yükledim ama işin içinden çıkamadım denemek istersen bi bak. Çözersen bizede söyle 😅

Ekler

• IMG_5758.webp
    IMG_5758.webp
    66.9 KB · Hit: 11
YouTube de de hiç videosu yok keşke detaylıca anlatıldığı bir video olsaydı

Watt sınırı koymayın. Belki gpu'ya darboğaz yapıyordur. O yüzden 80-90 civarı dolaşıyordur.
Onlarla alakası yok fanları max çekmeyince kendini sınırlıyor o yüzden belirli bi seviyenin üstüne çıkamıyor. Oyunlarda pek fark görmedim ama render işlerinde fark ediyor.
Demin igpu moduna aldım. Dediğiniz gibi 20 bin küsür verdi. Ama dün akşam da hibritteyken 19.800 vermişti ama sonradan ne yaptıysam artık 18 bini hibrit ve dgpu modunda göremiyorum.

Çok kafaya takmayın bence render işinde kullanmayacaksanız oyunlarda etkisi fark edilmez büyük ihtimalle

Gpu Kullanım olarak 100 oluyor ama az watt çekiyor

Çok kafaya takmayın bence render işinde kullanmayacaksanız oyunlarda etkisi fark edilmez büyük ihtimalle

Gpu Kullanım olarak 100 oluyor ama az watt çekiyor
1080p ekranı olsa bu 5070 uçardı ama 1440p ekranında kalitesi başka😅

Geri