I5-12600kf Overclock

Reaksiyon skoru
0
Sistemim:
i5-12600kf , RTX 4060TI 8gb , (2x8) 16 gb ram 3200mhz , PSU: 650W 80+ Bronze , Anakart: H610M-K D4 , bir de FSP MP7 soğutucum var
Bu sisteme 2. el Z690 D4 bulup
bu videodaki adamın yaptığı overclock işleminin aynısını geçirsem bir sorun çıkar mı sistemde?
Ya da direkt Gigabyte B760m Gaming X alıp geçsem mi? (İşlemci VRM Throttling'e takılmasın diye) Şimdilik sistem yükseltme yapmayı düşünmüyorum o yüzden ddr5e geç demezseniz sevinirim.

Son düzenleme:
Sistemim:
i5-12600kf , RTX 4060TI 8gb , (2x8) 16 gb ram 3200mhz , PSU: 650W 80+ Bronze , Anakart: H610M-K D4 , bir de FSP MP7 soğutucum var
Bu sisteme 2. el Z690 D4 bulup
bu videodaki adamın yaptığı overclock işleminin aynısını geçirsem bir sorun çıkar mı sistemde?
Ya da direkt Gigabyte B760 Gaming X alıp geçsem mi? (İşlemci VRM Throttling'e takılmasın diye) Şimdilik sistem yükseltme yapmayı düşünmüyorum o yüzden ddr5e geç demezseniz sevinirim.
Z serisi anakart olmadan overclock yapamazsın. Bulursan da al en az 5GHz yaparsın işlemciyi VRM konusunda sorun olmaz.

Videoda 5.5GHz yapmış o biraz abartı ama onu diyim. İşlemciyi de anakartı da gereksiz zorlar 5.2GHz civarı o işlemcinin sağlıklı olarak çalıştığı civarlar.

Edit: videoyu izledim de adam da 5.2GHz yapmış aslında, sadece diğer çekirdeklere boş yere yüksek turbo limiti tanımlamış. O çok gereksiz bir şey işlemcinin sıcaklığının aniden dalgalanmasına falan sebep oluyor ben Overclock yapmasam bile kapatıyorum onu, adam sadece başlığa 5.5GHz yazabilmek için öyle yapmış sanırım. Overclock yapacaksan bu videoyu referans alma kısacası.

Son düzenleme:
Piyasasını bilmiyorum ama bence anakartı 2nci elde sat b760 al ddr4 iyi olur sıfırıda bazen kampanyada güzel fiyata düşüyor sıfır olarak max 5.5k ya alınabilir ama overclock z serisi anakart ile oluyor intelde ve bence hiç bulaşma yani işlemcini öyle aman aman bir yere çıkarmayacak, anakart değişirsen şu açıdan iyi olur işlemciye overclock yapmasan bile daha iyi çalışır

Piyasasını bilmiyorum ama bence anakartı 2nci elde sat b760 al ddr4 iyi olur sıfırıda bazen kampanyada güzel fiyata düşüyor sıfır olarak max 5.5k ya alınabilir ama overclock z serisi anakart ile oluyor intelde ve bence hiç bulaşma yani işlemcini öyle aman aman bir yere çıkarmayacak, anakart değişirsen şu açıdan iyi olur işlemciye overclock yapmasan bile daha iyi çalışır
4.5GHz den 5.2GHz ye artış iyi fark ettiriyor.

Zaten Intel şu OC işini neden zorlaştırıyor anlamıyorum, 12400F bile şu videodaki potansiyele sahipken GHz sınırlaması yüzünden R5 5600 ayarında kalıyor.

b760 n11 ve sinerjide 7500 tl fiyatı. İndirim mi bekleyeyim yoksa alayım mı sence?

Son düzenleme:

Zaten Intel şu OC işini neden zorlaştırıyor anlamıyorum, 12400F bile şu videodaki potansiyele sahipken GHz sınırlaması yüzünden R5 5600 ayarında kalıyor.
Videoyu izledim ortalama %15 civarı fps artmış 1ghzde . Aslında hiç overclock işine bulaşmadan 0 anakart alsam daha mantıklı değil mi?

Videoyu izledim ortalama %15 civarı fps artmış 1ghzde . Aslında hiç overclock işine bulaşmadan 0 anakart alsam daha mantıklı değil mi?
Elindeki anakart işlemciyi stok hızda tutmaya yetmiyor mu ki? En fazla VRM lere soğutucu takarsın işini çözer zaten faz sayısı çok az değil anakartın.

Ek olarak %15 az değil, o fark için 7800X3D yerine 9800X3D alıyor insanlar 😅

Elindeki anakart işlemciyi stok hızda tutmaya yetmiyor mu ki? En fazla VRM lere soğutucu takarsın işini çözer zaten faz sayısı çok az değil anakartın.

Ek olarak %15 az değil, o fark için 7800X3D yerine 9800X3D alıyor insanlar 😅
Yani doğru diyosun aslında ama ben şu anlık işlemci stabil çalışsın yeter kafasındayım. Ama tabii ki z690 bulursam alıcam. Şimdilik VRM soğutuculara bir bakayım.

b760 n11 ve sinerjide 7500 tl fiyatı. İndirim mi bekleyeyim yoksa alayım mı sence?
O kadar verilmez bana göre 2nci elden 4-5k ya alırım daha iyi . Overclock iyidir ama elde edilen performans yapılan masrafa değiyor mu ve performans artışı ne kadar olacak oynadığın oyuna yada yazılımlara ne kadar etki edecek bunlar önemli, bu açıdan bakıldığında bence gereksiz senin durumunda oyun amaçlı kullanıyorsan elindeki ekran kartı için h610 ile de kullansan yeterli ama bir mosfet soğutuculu b660 yada b760 ile kullanmakta fayda var tabii elindekini satıp geçebilirsin tamamen sana kalmış . Z serisi anakart içinde bence hiç girme o işe kullandığın sisteme anakart değişmek bile çok elzem değil o nedenle kullanır ileryen zamanlarda komple satıp yeni sistem toplarsın yükseltme amaçlı bana göre en mantıklsı bu .
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Çok sistem topladım sattım geneli hep hevesti bazen ihtiyaç dahilinde sattım artık diyorum ki ihtiyacın kadar yada bir tık üstü bir sistem tamam çok uçmaya gerek yok ha bütçen vardır gider 5080 li sistem toplarsın ama şu an misal r5 5600 9060xt sistem olsa bana 2k da fazla fazla yeter sonu yok bu işlerin be hocam sen de az çok bilirsin . Arkadaşın durumunda bana göre ettiği masrafa göre eline çok bir şey geçmeyecek en kötü bir b760 upgrade sonrasında sistemi komple sat yeni sistem topla şu na 1080p de kullanıyordur diye düşünüyorum o şekilde de uzun süre gider zaten sistemi .

Son düzenleme:
Geri