Yeni Toplanan Bilgisayar Sorunu

Mhmmdylmz

80+
Reaksiyon skoru
1
herkese selamlar... arkadaşlar ben bir sistem topladım win11 pro yuda kurdum driveler yüklendi güncellemeler yapıldı bios tan anakart güncellemesi yapıldı (bios tan fazla irdelemeye girilmedi anlamadığım için) lakin oyunu açıyorum (oyun farketmiyor hepsi) ekran kendiliginden kapanıyor açılıyor arda arda tekrarlıyor taki ben o oyunu pencere moduna alana kadar pencere modunda sorun yok ama tam ekran yapınca ekran kesintileri anlık gel-gitler başlıyor ekran kartının güncellemeleri yapıldı uygulaması indirildi ama yinede çözülemedi böyle sistemlerden anlayan arkadaşlar varsa TW,apeks yada anydesk ten bağlanıp yardımcı olabilirmi şimdiden yardımcı olan arkadaşa herkesin önünde teşşkkür ediyorum.

SİSTEM BİLGİSİ
ANAKART: ROG CROSSHAIR X870E HERO
İŞLEMCİ : AMD RYZEN9 9950X3D
EKRAN KARTI : Sapphire RX9070 XT Nitro+ Amd 16GB 256BIT GDDR6
M2 SSD : Lexar 1090 Pro 2TB M2 SSD 14.000/13.000 Yazma Okuma Gen5
RAM : Corsair 2*16 GB Ram Toplam 32GB DDR5 6000Mhz Beyaz
İŞLEMCİ SOĞUTUCUSU : ASUS ROG RYUO IV SLC 360 ARGB, HAREKETLİ KAVİSLİ 6.7 İNÇ AMOLED EKRANI

KASA : Hyte Y70 Lcd

MAALESEF BÖYLE BİR SİSTEMDEN BEN ŞUAN 35/50 ARASI FPS ALIYORUM

Ekler

• WhatsApp Image 2026-06-07 at 21.54.02.webp
    WhatsApp Image 2026-06-07 at 21.54.02.webp
    901.2 KB · Hit: 41
  • Ekran görüntüsü 2026-06-07 220656.webp
    Ekran görüntüsü 2026-06-07 220656.webp
    154.1 KB · Hit: 38
  • Ekran görüntüsü 2026-06-07 220752.webp
    Ekran görüntüsü 2026-06-07 220752.webp
    60.3 KB · Hit: 38
Hocam özür dileyerek sormuş olayım, monitör bağlantı kablosunu anakarta takmış olma ihtimaliniz nedir?

Hocam özür dileyerek sormuş olayım, monitör bağlantı kablosunu anakarta takmış olma ihtimaliniz nedir?
estağfurullah hocam tabii ki de sora bilirsiniz ama yok direk ekran kartın hdmı soketine taktım kablo sorunludur diye farklı kablolar da denedim monitörde dp portu yok diye deneyemedim. görsellerde mevcuttur sürücüyü yüklerken bir uyarı veriyor lakin tama a bastıktan sonra yüklemeye devam ediyor uygulaması açılıyor düzenlemeler yapılabiliyor ama dedgim gibi oyunlarda gel-gitler ve düşük fps ler oluşmaya devam ediyor.

Kirmizi cizgiler sikintili dp kablosuyla alakali olabilir. Hdmi varsa deneyin.

Emulatorde fps sabitlemissiniz, kart ceyrek kullanim bile yapmiyor.

Kirmizi cizgiler sikintili dp kablosuyla alakali olabilir. Hdmi varsa deneyin.

Emulatorde fps sabitlemissiniz, kart ceyrek kullanim bile yapmiyor.
hocam cevap için teşekkürler monitördeki dp portu kırıldı diye hdmı kullanıyorum bir önceki pc de sorun yoktu şimdi bu eskinin 10 kat üstü sistemde bu gibi sorunlar yaşıyorum.

herkese selamlar... arkadaşlar ben bir sistem topladım win11 pro yuda kurdum driveler yüklendi güncellemeler yapıldı bios tan anakart güncellemesi yapıldı (bios tan fazla irdelemeye girilmedi anlamadığım için) lakin oyunu açıyorum (oyun farketmiyor hepsi) ekran kendiliginden kapanıyor açılıyor arda arda tekrarlıyor taki ben o oyunu pencere moduna alana kadar pencere modunda sorun yok ama tam ekran yapınca ekran kesintileri anlık gel-gitler başlıyor ekran kartının güncellemeleri yapıldı uygulaması indirildi ama yinede çözülemedi böyle sistemlerden anlayan arkadaşlar varsa TW,apeks yada anydesk ten bağlanıp yardımcı olabilirmi şimdiden yardımcı olan arkadaşa herkesin önünde teşşkkür ediyorum.

SİSTEM BİLGİSİ
ANAKART: ROG CROSSHAIR X870E HERO
İŞLEMCİ : AMD RYZEN9 9950X3D
EKRAN KARTI : Sapphire RX9070 XT Nitro+ Amd 16GB 256BIT GDDR6
M2 SSD : Lexar 1090 Pro 2TB M2 SSD 14.000/13.000 Yazma Okuma Gen5
RAM : Corsair 2*16 GB Ram Toplam 32GB DDR5 6000Mhz Beyaz
İŞLEMCİ SOĞUTUCUSU : ASUS ROG RYUO IV SLC 360 ARGB, HAREKETLİ KAVİSLİ 6.7 İNÇ AMOLED EKRANI

KASA : Hyte Y70 Lcd

MAALESEF BÖYLE BİR SİSTEMDEN BEN ŞUAN 35/50 ARASI FPS ALIYORUM
Sanki windows eski bir amd sürücüsü kuruyor.
Pop up hatası ondan olur genelde. Bu videodaki ayarları tek tek yap. Sonra ddu ile eski surucuyu sil ve temiz bir 26.6.1 amd driver i kur. Sorun cozulecektir umarim

Teşekkür ederim Ahmet bey eve geçince deneyeceğim ama buna benzer işlemler yapmıştım yani sürücüleri temizleyip tekrardan yüklemiştim ama birde videoyu izlerken deneyeyim teşekkürler

Teşekkür ederim Ahmet bey eve geçince deneyeceğim ama buna benzer işlemler yapmıştım yani sürücüleri temizleyip tekrardan yüklemiştim ama birde videoyu izlerken deneyeyim teşekkürler
Windows update driver kapatmayı yapmazsan, kendisi eski driverleri yüklüyor.
1. Önce videodaki 3 yöntemi de yap.
2. Sonra ddu ile driver i sil.
3. Pc restart yaptiktan sonra yeni driver i kur.

Deneme yapmak için videodaki yöntemi yapma. Ddu ile sildikten sonra pc restart atacak. Sonra yeni driver i kur. Bilgisayarım-Yönet-Aygıt Yöneticisi-Görüntü Bağdaştırıcıları - 9070 XT yi sağ tıklayıp Özellikler ve Sürücü tarihi ve Sürücü Sürümüne bak.
Sonra ayarlardan windows uptade ten Güncelleştirmeleri Denetle yap. Windows otomatik olarak Amd Graphics Driver kuracak. Tekrar Sürücü tarihi ve Sürücü sürümüne bak. Değiştiğini göreceksin.
En fazla 10-15 dk kaybedersin. Dediğim şekilde yaparsan Windows Update den Güncelleştimeleri Denetle dediğinde Güncel cevabı alacaksın.
Bu arada anakartının sitesinde driver ları bu işlemlerden sonra tekrar kur.

Umarım sorunun bundan kaynaklıdır. Değilse bile en azından Windows kafasına göre driver kurmayacak

Windows update driver kapatmayı yapmazsan, kendisi eski driverleri yüklüyor.
1. Önce videodaki 3 yöntemi de yap.
2. Sonra ddu ile driver i sil.
3. Pc restart yaptiktan sonra yeni driver i kur.

Deneme yapmak için videodaki yöntemi yapma. Ddu ile sildikten sonra pc restart atacak. Sonra yeni driver i kur. Bilgisayarım-Yönet-Aygıt Yöneticisi-Görüntü Bağdaştırıcıları - 9070 XT yi sağ tıklayıp Özellikler ve Sürücü tarihi ve Sürücü Sürümüne bak.
Sonra ayarlardan windows uptade ten Güncelleştirmeleri Denetle yap. Windows otomatik olarak Amd Graphics Driver kuracak. Tekrar Sürücü tarihi ve Sürücü sürümüne bak. Değiştiğini göreceksin.
En fazla 10-15 dk kaybedersin. Dediğim şekilde yaparsan Windows Update den Güncelleştimeleri Denetle dediğinde Güncel cevabı alacaksın.
Bu arada anakartının sitesinde driver ları bu işlemlerden sonra tekrar kur.

Umarım sorunun bundan kaynaklıdır. Değilse bile en azından Windows kafasına göre driver kurmayacak
çok teşekkür ederim bunları deneyecegim işler biraz yoğun sakinleşince inşallah çok emek verdin çok teşekkür ederim

çok teşekkür ederim bunları deneyecegim işler biraz yoğun sakinleşince inşallah çok emek verdin çok teşekkür ederim
Umarım çözersin. çözemezsen başka çözüm yolları bakarız

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,217,067
Üyeler
197,125
Son üye
BakiMert
Geri