Windows 10 Hala Kullanılır mı ?

Mr. Ahmet sez

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
258
Dün valorant van9003 tpm 2.0 hatası aldım konuyu yazdım ama 1 kişi yardımcı oldu ve yapamadım haliyle. Windows 11 home kurulu, eski mbryi kullanmıyorum. Gpt şeklinde yüklü. Biostan secureboot açıyorum kaydediyorum ama pc restart çekince yine bios menüsüne atıyor. Bende çareyi tekrardan windows 11 kurmakta buldum çoğu kişi böyle çözüm bulmuş. Sorun şu ki usb 8 gb yazmasına rağmen taktığım zaman 7.20 kullanılabilir gösteriyor, windows orijinal sitesinden indirdiğimde 7.6gb yani boyutu aşıyor. Bende çareyi windows 10 da buldum. Sizce ne yapmalıyım arkadaşlar ? windows 10 güncelleme almıyor diyenler var format atmazsam valorant açılmıyor kısır döngüye girdik.
Başka oyun önerisi önermezseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler

Windows 10 daha iyi tabii ki kullanılır.
Özelden yazın hızlandırılmış gereksiz uygulamalar kaldırılmış ram kullanımı düşük win 10 iso paylaşayım.

Dün valorant van9003 tpm 2.0 hatası aldım konuyu yazdım ama 1 kişi yardımcı oldu ve yapamadım haliyle. Windows 11 home kurulu, eski mbryi kullanmıyorum. Gpt şeklinde yüklü. Biostan secureboot açıyorum kaydediyorum ama pc restart çekince yine bios menüsüne atıyor. Bende çareyi tekrardan windows 11 kurmakta buldum çoğu kişi böyle çözüm bulmuş. Sorun şu ki usb 8 gb yazmasına rağmen taktığım zaman 7.20 kullanılabilir gösteriyor, windows orijinal sitesinden indirdiğimde 7.6gb yani boyutu aşıyor. Bende çareyi windows 10 da buldum. Sizce ne yapmalıyım arkadaşlar ? windows 10 güncelleme almıyor diyenler var format atmazsam valorant açılmıyor kısır döngüye girdik.

Windows 10 hala yıllarca kullanılabilecek bir seviyede , Win11'de hala çok sıkıntılar var çoğu yerde tam optimize değil.

BİOS atmasının nedeni muhtemelen BİOS ayarlarında bir sıkıntı var ona bakman lazım.
İSO dosyasını indirdikten sonra rufus indir ve kurulum USBsi hazırla ama dikkat et usb içindekiler silinir.
Orada görürsün boyutu yeterli mi değilmi diye ,yeter diye aklımda sanki ,format USBsi için doğrusu 16gb

11 kesinlikle amele gibi millet 11 kotu diyor diye 10 kullaniyordum bilgimde yoktu sonra format atarken guncellemeye karar verdim 2+ yildir hicbir sikayetim yok eski arayüzden daha iyi kesinlikle

BİOS güncellemeyi deneyebilirsin , eskidiyse sıkıntı çıkartmış olabilir.
Yapay zeka şöyle diyor

Denemen gereken sıra

BIOS’a gir:

1. CSM kapat

Boot bölümünde:

CSM / Compatibility Support Module: Disabled

F10 ile kaydet, yeniden başlat. PC yine BIOS’a atarsa panik yapma, devam et.

2. Secure Boot key yükle

BIOS’ta:

Security > Secure Boot
Secure Boot Mode: Custom
Install Default Secure Boot Keys: Yes

Sonra:

Secure Boot: Enabled

F10 ile kaydet.

3. Boot sırasını kontrol et

En kritik yer burası.

Boot menüsünde ilk sırada şu yazmalı:

Windows Boot Manager / SSD adı

Sadece SSD’nin düz adı yazıyorsa, örnek:

Kingston SSD
Samsung SSD
WD SSD

bu bazen UEFI boot yerine yanlış boot denemesi yapabiliyor.

Yani Boot Option #1 = Windows Boot Manager olacak.

4. TPM / fTPM açık mı bak

AMD sistemse genelde şurada olur:

Advanced > CPU Configuration > AMD fTPM: Enabled

veya:

Security > Trusted Computing > Security Device Support: Enabled

Intel sistemse adı genelde:

Intel PTT: Enabled
Eğer Secure Boot açınca hâlâ direkt BIOS’a atıyorsa

Bu durumda üç ihtimal var:

1. Windows Boot Manager bozulmuş olabilir.
Format şart değil. Windows kurulum USB’siyle açıp “Başlangıç Onarma / Startup Repair” denenebilir.

2. BIOS’ta Secure Boot key yoktur veya yanlış yüklenmiştir.
O yüzden özellikle Install Default Secure Boot Keys adımını yapman lazım.

3. BIOS sürümü eski / buglı olabilir.
ASRock B450 anakartlarda bazen Secure Boot / fTPM tarafı BIOS sürümüne göre sıkıntılı olabiliyor. Anakart modelinin tam sayfasından BIOS güncellemesi son çare olarak düşünülebilir. Ama BIOS update işini acele yapma; doğru model ve doğru dosya şart.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

11 kesinlikle amele gibi millet 11 kotu diyor diye 10 kullaniyordum bilgimde yoktu sonra format atarken guncellemeye karar verdim 2+ yildir hicbir sikayetim yok eski arayüzden daha iyi kesinlikle
Bu klasiktir zaten :D
10 Çıkınca 10 Kullanma çöp knk 8 iyi veya 7 iyi
Şimdi Win11 çıktı win10 kullan knk win11 çöp :D

Bazı yerlerde cidden sıkıntı çıkartıyordu ama çözülmüştür muhtemelen

Windows 10 daha iyi tabii ki kullanılır.
Özelden yazın hızlandırılmış gereksiz uygulamalar kaldırılmış ram kullanımı düşük win 10 iso paylaşayım.
Bu tarz seriler genellikle baya eski oluyor düz windows sitesinden indiremez miyim ?

Kanka win10 üzmez on numara çalışıyor oyun yönünden her oyunda optimize böyle sıkıntılar çıkarmıyor en azından. Ben valorant oynamıyorum ama istediğim zaman yükleyip açabilirim. Arkadaşımda da Windows 11 vardı ve o da valorant oynamak için pc aldı ve bir hata aldı ne yaptıysa çözemedi. Şu an win 10 a geçirdim onun cihazı ve sıkıntısız oynuyor.

Evet son olarak valorant ı siliyorum deneyebileceğim alternafitler kalmadı, dışarıda usb almaya çıktım 16 gb yi 600 e satıyorlar fırsatçılar. Windows 10 a da geçmek istemiyorum böyle kaldık demekki valorant oynamamı istemiyor :)

Kanka win10 üzmez on numara çalışıyor oyun yönünden her oyunda optimize böyle sıkıntılar çıkarmıyor en azından. Ben valorant oynamıyorum ama istediğim zaman yükleyip açabilirim. Arkadaşımda da Windows 11 vardı ve o da valorant oynamak için pc aldı ve bir hata aldı ne yaptıysa çözemedi. Şu an win 10 a geçirdim onun cihazı ve sıkıntısız oynuyor.
Ama tabi sıkıntı yaşamazsan win11 çok daha iyi daha kullanışlı bence arayüz de daha güzel.

Bu tarz seriler genellikle baya eski oluyor düz windows sitesinden indiremez miyim ?
Eski mi 🤣🤣 2026 3. Ay üretim.
W11 de 2026 4. Ay

Daha ne kadar yeni olabilir win 10 desteği bile kesilmişken 😅

Evet son olarak valorant ı siliyorum deneyebileceğim alternafitler kalmadı, dışarıda usb almaya çıktım 16 gb yi 600 e satıyorlar fırsatçılar. Windows 10 a da geçmek istemiyorum böyle kaldık demekki valorant oynamamı istemiyor :)
İso dosyası kaç gb ki win10 un

Geri