merhaba başlıkta belirttiğim gibi bir motor arayışındayım. tavsiyeler için biraz kendimden bahsetmek istiyorum. 27 yaşındayım, 180 cm 85 kiloyum. 8 yıldır araba tecrübem var şehir içi-şehir dışı, trafiği okumada iyi olduğumu düşünüyorum, bunları cc tavsiyesi için belirtmek istedim. bunun haricinde yaklaşık 3 yıldır da e-scooter sürüyorum, motorun yerini tutmayacaktır ama trafikte 2 teker tecrübem de var diyebilirim bu açıdan. birkaç kez de vitessiz motor sürmüşlüğüm var ama genel olarak motor tecrübem yok desem yeridir. yıllardır motor videoları izlerim zafer akçay vb yani hiçbir şey bilmiyorum diyemem. ilk tecrübem olacağı için naked bir motor arayışındayım. sıfır mı alsam 2. el mi alsam kararsızım çünkü 2. ellerde taksit vb imkanı oluyor yarısını peşin ödeyip geri kalanı 12 taksit yaptırabiliyoruz. alıp biraz kullanıp satacağımı sanmıyorum uzun süre kullanırım gibi geliyor, bunun haricinde acaba sıfır 250cc almak yerine 2. el daha yüksek cc alsam mı diye de kararsızım çünkü fiyat olarak aynı seviyede olabiliyorlar. şuan şırnak/cizrede öğretmenlik yapıyorum buradaki servis ağını vb bilmiyorum. memleket sakarya o civarlardan da alıp otobüsle getirebilirim. genellikle şehir içi kullanacağım çok nadir 2-3 saatlik mesafeler vb gideceğim. kısacası kafam çok karışık, tecrübeli arkadaşların bana yol göstermesini istiyorum. hoşuma giden modeller svartpilen 250, dominar 250, cb250r. bütcem 250.000 civarı ama çok daha mantıklı seçenekler varsa 300k falan da yapabilirim. umarım kendimi ifade edebilmişimdir şimdiden teşekkürler.