75k Sistem Yükseltmek.

Reaksiyon skoru
0
Bütçe
75000
Selamlar,

Şu an kullandığım sistem:

• Ekran kartı: GTX 1650
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 5500
  • Anakart: ASUS TUF Gaming B550M-Plus WiFi
  • RAM: 16 GB (2x8 GB)
Yaklaşık 75.000 TL bütçem var ve sistemi nasıl değerlendirmem gerektiği konusunda kararsız kaldım.

Sizce:

1. Mevcut anakart ve işlemciyi koruyup sadece ekran kartı, RAM ve diğer parçaları yükseltmek mi mantıklı?
  2. AM4 platformunda güçlü bir sistem toplamak mı daha mantıklı?
  3. Yoksa bütçeyi kullanıp AM5 platformuna (Ryzen 7000/9000 serisi) tamamen geçmek mi daha doğru olur?
Kullanım amacım ağırlıklı olarak oyun oynamak. 1080p, 1440p ve mümkünse uzun süre götürecek bir sistem istiyorum. Fiyat/performans ve ileriye dönük kullanım benim için önemli.

75.000 TL bütçeyle siz olsanız nasıl bir yol izlerdiniz? Parça önerilerinizi ve gerekçelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Kesinlikle görüşmeliyiz. Özel mesaj atabilirsiniz. Ayrıca mevcut seçenekler ile taş gibi en az 5 yıl götürecek ddr4 te olur ddr5 için de bir tık ortalama bir sistem cıkarılır fakat ileriye dönük olur. Tercihi size bırakırım ama detayları konuşmak isterim

Selamlar,

Şu an kullandığım sistem:

• Ekran kartı: GTX 1650
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 5500
  • RAM: 16 GB (2x8 GB)
Yaklaşık 75.000 TL bütçem var ve sistemi nasıl değerlendirmem gerektiği konusunda kararsız kaldım.

Sizce:

1. Mevcut anakart ve işlemciyi koruyup sadece ekran kartı, RAM ve diğer parçaları yükseltmek mi mantıklı?
  2. AM4 platformunda güçlü bir sistem toplamak mı daha mantıklı?
  3. Yoksa bütçeyi kullanıp AM5 platformuna (Ryzen 7000/9000 serisi) tamamen geçmek mi daha doğru olur?
Kullanım amacım ağırlıklı olarak oyun oynamak. 1080p, 1440p ve mümkünse uzun süre götürecek bir sistem istiyorum. Fiyat/performans ve ileriye dönük kullanım benim için önemli.

75.000 TL bütçeyle siz olsanız nasıl bir yol izlerdiniz? Parça önerilerinizi ve gerekçelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
Mevcut sisteminiz 10 12k eder heralde. Tüm sistemi satıp sıfırdan DDR5 bir sistem toplamınızı tavsiye ederim.

tamamen sıfır ürünler satın alma seneryosu üzerinden gidiyorum
75-80k bütçe varsa eldeki 5-6 senelik sisteme (günümüz şartları için hala üst düzey diyebileceğimiz bir bileşen yoksa)
yatırım yapmak çok ta mantıklı değil
evet yeni nesilde ddr5 çok pahalı olsa da
    bu sistemin ortalama üstü bir anakartı
    ama sırf bundan dolayı da bu sisteme yatırım yapmam

sistemi upgrade edelim desek 5700x3d ikinci eli am5 kanadında 7800x3d ile yarışıyor fiyat olarak
    o zaman da bir anlamı kalmıyor bir de ikinci el fiyatı düşün

en güzeli elinidekini satıp mevcut bütçeye ekleyip kampanyalı yeni nesil hazır sistem yakalamak

Son düzenleme:
75-80k bütçe varsa eldeki 5-6 senelik sisteme (günümüz şartları için hala üst düzey diyebileceğimiz bir bileşen yoksa)

sistemi upgrade edelim desek 5700x3d ikinci eli am5 kanadında 7800x3d ile yarışıyor

en güzeli elinidekini satıp mevcut bütçeye ekleyip kampanyalı yeni nesil hazır sistem yakalamak
5700x3d nereye 7800x3d yle yarışıyo nerede gördün öyle bi bilgiyi
görsel_2026-06-12_225403328.webp

alakaları bile yok birbirleriyle

sistemi upgrade edelim desek 5700x3d ikinci eli am5 kanadında 7800x3d ile yarışıyor

edit: pardon fiyatmış
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

5700x3d nereye 7800x3d yle yarışıyo nerede gördün öyle bi bilgiyi Alıntıyı görüntüle
alakaları bile yok birbirleriyle
fiyat demiş aynı tongaya beni de düşürdün

Peki hocam, tek stick RAM tercih etmek mantıklı mı? Şu an 16 GB tek modül alsam, ileride ikinci modülü eklemek istediğimde fiyatlar çok artar mı?
Kimse bilmiyor hocam ramde ne olacağını bi bakmışsın vatan 5k ya veriyor bi bakmışsın daha da zamlanmış belli olmaz yani.

En mantıklısı elindeki sistemi satıp, Ddr5 sistem toplaman. Ramleri ikinci el almanı tavsiye ederim bu arada

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,218,924
Üyeler
197,579
Son üye
zx21
Geri