Yardım Sivi Sogutma Pompasinin 2700rpm De Çalışması.

erenoslik

80+
Reaksiyon skoru
10
Oem sistemi ilk aldığımda ilk fotograftaki cpu fan 2700, cpu opt 1400 sistem 1200rpmlerde çalışıyordu. Kasada cok ses vardı ve 2700 rpm bana normal gelmedi, düşürmeye calistim. Biostan herhangi bir şekilde ne yaparsam yapalım 2700den asagi düşmedi ve kasanin sesi gercekten yuksekti. Yanlış montajdan suphelenip iade başlattım. Yarın ksrgolamayi planlıyordum, son kez yapay zekaya biraz ugrasiyim dedim. Cpu fan ve cpu optyi değiştirmemiz onerdi. İki pini soktum biri 3pin biri 4pin. Degidtirip tsktim. Simdi de cpu opt 2700rpmde. Yine hizi dusmuyor ama sesi biraz azaldı. Sorum su sizde şu an normal mi yine de iade servise kargolayim mi? Cpu opt 2750de calisiyor ve aşağı inmiyo. Kablolari system1e, sysfana takmami falan onerdi de hem ben yerlerini bulamadim anakartta hem de oyle bi montajlanmiski 2 kablonun hareket etmesi imkansız. Cpu fana takarken bile çekiştirip bukmem gerekti.

Ekler

• 13926.webp
    13926.webp
    172.1 KB · Hit: 46
  • 14013.webp
    14013.webp
    27.2 KB · Hit: 40
  • 14012.webp
    14012.webp
    103 KB · Hit: 40
  • 13877.webp
    13877.webp
    123.3 KB · Hit: 44
benimde boşta 2500 rpmde çalışıyor hocam. fan değil pompa olduğu için normal dediler. ses yapmıyor ama 2500 de

benimde boşta 2500 rpmde çalışıyor hocam. fan değil pompa olduğu için normal dediler. ses yapmıyor ama 2500 de
O pompanın uzun ömürlü olacagını hiç sanmıyorum ben 1000 rpm de çalıştırıyorum gayet yeterli oluyor

Yapay zeka bana da aynısını söyledi, pompayi yanlışlıkla cpufana takmışlar, cpu optye le degistir dedi de. Ben degistirince rpmyi quiete alinca rpmnin degistirebeilecegimi vr sesin tamamen kesilecegini sandim ama hala degismeyince soruyum dedim. Pompanin %100de çalışması veya istesende rpmi düşürmemek normal mi? Ses biraz azaldı ama hala yuksek gibi geliyor bana. Birde bu hizda calidmasi normal mi emin olamadim

öncelikle kabloları ilk takılı haline getir. sonra cpu fan eğrisini elle ayarla, sabit bir değerde olsun %80'e getirebilirsin bios'taki tüm noktaları. cpu opt'yi ayarlamana gerek yok o otomatik yapar ama sesli olursa onu da manuel ayarlaman gerekir. bunu dene tekrar yaz buraya. anakartında doğrudan sıvı soğutma pompa girişi yok o yüzden senin bios üzerinden sabit değere çekmen gerekiyor anlayacağın.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

ilk fotoğraftaki 2700rpm çalışan sıvı soğutma pompası, onun sabit çalışması gerekiyor en sağlıklısı öyle.

Bilmediğiniz şeylerde işlem yapmadan önce sorsanız keşke, pompa fanı sabit devirde %100 çalışmalı.

öncelikle kabloları ilk takılı haline getir. sonra cpu fan eğrisini elle ayarla, sabit bir değerde olsun %80'e getirebilirsin bios'taki tüm noktaları. cpu opt'yi ayarlamana gerek yok o otomatik yapar ama sesli olursa onu da manuel ayarlaman gerekir. bunu dene tekrar yaz buraya. anakartında doğrudan sıvı soğutma pompa girişi yok o yüzden senin bios üzerinden sabit değere çekmen gerekiyor anlayacağın.

ilk fotoğraftaki 2700rpm çalışan sıvı soğutma pompası, onun sabit çalışması gerekiyor en sağlıklısı öyle.
Hocam kablolar ilk takili oldugu zaman. 1.fotograftaki gibi cpu fan 2750lerdeydi ve biostan ne kadar ayarlarsan ayarlayim. Durmuyordu. Suan yine girdim biosa. Bios ayarlari komple calismiyir. Hepsi quiete de, manuel ayarlıyorum yine öyle. Etkilemiyor. Suan kablolari değiştirdim, suan cpu fani biostan ayarlayabiliyorum ama cpu opt ve system1 ne yaparsam yapayım. Manuel, quiete vs degismiyor

Hocam kablolar ilk takili oldugu zaman. 1.fotograftaki gibi cpu fan 2750lerdeydi ve biostan ne kadar ayarlarsan ayarlayim. Durmuyordu. Suan yine girdim biosa. Bios ayarlari komple calismiyir. Hepsi quiete de, manuel ayarlıyorum yine öyle. Etkilemiyor. Suan kablolari değiştirdim, suan cpu fani biostan ayarlayabiliyorum ama cpu opt ve system1 ne yaparsam yapayım. Manuel, quiete vs degismiyor
aşağıdaki seçeneklerden manual'e tıkla oranın fotoğrafını atar mısın?

Bilmediğiniz şeylerde işlem yapmadan önce sorsanız keşke, pompa fanı sabit devirde %100 çalışmalı.
Suan 3 pinli olan ve cpu optye taktigim sogutma pompa fani drgil mi zaten? Yapay zeka bana pompayo cpu fan yerine takmışlar, onu cpu optye tak. Yanibyerini degistir dedi

Suan böyle. Meraktan full asagi aldim, degismiyor. Cpu fani kisminj degistirirsem etki ediyor rpm değişiyor ama cpu opt yani benim 3pinli pompa olduğunu sandığım yer ve system1 hiç degismiyor

Paylaşıma ekledim, fotograflari

Ekler

• 14041.webp
    14041.webp
    197.3 KB · Hit: 10
  • 14042.webp
    14042.webp
    163.3 KB · Hit: 8
Son düzenleme:
Suan 3 pinli olan ve cpu optye taktigim sogutma pompa fani drgil mi zaten? Yapay zeka bana pompayo cpu fan yerine takmışlar, onu cpu optye tak. Yanibyerini degistir dedi

Suan böyle. Meraktan full asagi aldim, degismiyor. Cpu fani kisminj degistirirsem etki ediyor rpm değişiyor ama cpu opt yani benim 3pinli pompa olduğunu sandığım yer ve system1 hiç degismiyor

foto gözükmüyor?

foto gözükmüyor?
Tekrar attim, mb yuzunden atılmamış. 1.foto değişmeyen cpu opt. Ilk basta yani ben değiştirmeden cpu fan öyleydi. 2.foto cpu fan degistirebiliyorum hızını, system1 de degismiyir

Ekler

• 14041.webp
    14041.webp
    197.3 KB · Hit: 8
  • 14042.webp
    14042.webp
    163.3 KB · Hit: 6

kabloları geri takmamışsın, önceki haline geri getir. sonra cpu fan ayarını manuel yap ve tüm sarı noktaları sürükleyerek en yukarıya getir. cpu opt quiet veya aggressive olabilir onu sonra ayarlarsın.

Geri