Çözüldü✓ Macbook Pro Önerisi M Çip

dlep

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
234
Hocalarım ikinci el M2 Pro M3 Pro M4 ve M5 çipli macbook prolar var hangisi daha mantıklı olur fiyatlar şu şekilde
M2 Pro 45k , M3 Pro 55k , M4 58k , M5 63k
Özel çalışma alanım yok ünide lazım olur diye alıcam hangisi aralarından fiyat performans uzun ömür olarak daha avantajlı olur ben kişisel olarak m3 pro ve m5 e biraz daha yatkınım ama önerilerinizi merak ediyorum

Kullanım senaryon nedir? Cihazların RAM ve SSD bilgisi nedir?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ek olarak M5'e o parayı verecek rahat bir bütçen var mı? Eğer varsa ve kullanım senaryon da müsaade ediyorsa ona göre M4 Pro önereceğim.

Edit: M4 Pro ikinci elde çok çok daha pahalıymış. Lafımı geri aldım.

Son düzenleme:
hocam ipad kullanıyorum normalde onu satıp ünide lazım olur diye mac alıcam net bi seneryo söyleyemiyorum bi tık merak alışverişi diyebilirim
3D, render ıvır zıvır kullanırım diyorsan M3 Pro al. Demiyorsan da alabilirsin ama uzun ömür kısmında eğer piyasadaki %90 pilli cihazları ve 1 yıl az güncelleme desteğini dert ediyorsan M4 al.

M5'e bir anda 63.000₺ vermek için bir sebebinin olduğunu düşünmüyorum, paran cebinde kalsın.

m3 pro alırdım ben
bende m5 le biraz arada kaldım m5 te ai sistemi biraz daha gelişmiş olduğu için

3D, render ıvır zıvır kullanırım diyorsan M3 Pro al. Demiyorsan da alabilirsin ama uzun ömür kısmında eğer piyasadaki %90 pilli cihazları ve 1 yıl az güncelleme desteğini dert ediyorsan M4 al.
m5 hakkında ne dersiniz hocam m3 pro ile fark olarak

lazım olmaz ünide mac falan bölümün gerektirmiyorsa üniye gidince duruma göre al bu şekilde seçmen doğru değil bence.

bende m5 le biraz arada kaldım m5 te ai sistemi biraz daha gelişmiş olduğu için

m5 hakkında ne dersiniz hocam m3 pro ile fark olarak
M5 ile olan aradaki fiyat farkına değecek bir şey yok (M5 1TB değilse).

Siri AI, M3 ve sonraki Mac laptoplarda Apple'ın bahsettiği şekilde DAHA uyumlu çalışıyor. Yani M1'de de bu destek var fakat sadece Apple'in tabiriyle DAHA uyumlu değil.

IMG_5862.webp

Anlamadıysan, iPhone 15 Pro ve sonrasında Apple Intellegence var. 15 Pro sonrasında Siri AI da var ama 17 ve sonraki modellerde daha uyumluymuş ve hızlıymış??? Aynı muhabbet MacBook'ta da var.

lazım olmaz ünide mac falan bölümün gerektirmiyorsa üniye gidince duruma göre al bu şekilde seçmen doğru değil bence.
Arkadaş haklı. Eğer hala üniversiteye geçmediysen ve gideceğin yer belli değilse şimdiden üniversite için MacBook almak baya kumar.

M5 ile olan aradaki fiyat farkına değecek bir şey yok (M5 1TB değilse).

Siri AI, M3 ve sonraki Mac laptoplarda Apple'ın bahsettiği şekilde DAHA uyumlu çalışıyor. Yani M1'de de bu destek var fakat sadece Apple'in tabiriyle DAHA uyumlu değil.

Alıntıyı görüntüle

Anlamadıysan, iPhone 15 Pro ve sonrasında Apple Intellegance var. 15 Pro sonrasında Siri AI da var ama 17 ve sonraki modellerde daha uyumluymuş ve hızlıymış??? Aynı muhabbet MacBook'ta da var.

Arkadaş haklı. Eğer hala üniversiteye geçmediysen ve gideceğin yer belli değilse şimdiden üniversite için MacBook almak baya kumar.
anladım hocam fiyatına değmesi olarak m3 pro daha iyi o zaman bütün modeller 512gb bu arada baktım tekrardan

anladım hocam fiyatına değmesi olarak m3 pro daha iyi o zaman bütün modeller 512gb bu arada baktım tekrardan
F/P bakımından evet M3 Pro daha avantajlı. Gitmeyi düşündüğün üniversite bölümü ne? Olası kullanacağın programlarının hepsinin MacOS'a özel bir optimizasyonu olduğuna emin misin? Üniversiteye geçtiğinde Windows laptop almak zorunda kalmayasın.

Ek olarak dediğim gibi M3 Prolar eskiden çıktığı için ikinci elde kozmetik kusurları, pil eskimeleri ve Apple tarafında daha kısa süre güncelleme alacaklarının bir gerçeği söz konusu. Bunları dert ediyorsan da M5 yapıştır.

F/P bakımından evet M3 Pro daha avantajlı. Gitmeyi düşündüğün üniversite bölümü ne? Olası kullanacağın programlarının hepsinin MacOS'a özel bir optimizasyonu olduğuna emin misin? Üniversiteye geçtiğinde Windows laptop almak zorunda kalmayasın.

Ek olarak dediğim gibi M3 Prolar eskiden çıktığı için ikinci elde kozmetik kusurları, pil eskimeleri ve Apple tarafında daha kısa süre güncelleme alacaklarının bir gerçeği söz konusu. Bunları dert ediyorsan da M5 yapıştır.
saydıklarından sadece güncelleme konusu canımı sıkıyor yeni arayüzleri denemek özellikler hoşuma gidiyor açıkçası m3 pro ya da m5 alırım o zaman üzmez performans olarak sanırım ikiside kozmetik konusunda da temiz örnekler buldum pil sağlığı ise 90 95 arası

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,219,213
Üyeler
197,639
Son üye
Nullg009
Geri