Prizden Anlayan Yardım Edebilir mi?

dva888

80+
Reaksiyon skoru
0
Arkadaşlar burası sallanıyordu sonunda koptu. Bilen varsa yardım edebilir mi?
Ben evin diğer prizlerini kırmızı/mavi - sarı - kırmızı/mavi bağladım fakat burda araya ek siyah kablo koymuşlar ne işe yarıyodur mantığı nedir atmalı mıyım?
Sökerken de kırmızı ve mavi aynı deliğe - sarı tek ortada - sağda da siyah 2 kablo vardı. Sağ kutu ise ışık anahtarı kahverengiyle siyah bağlıydı alt üst soketlere.
Bilen yardım ederse çok sevinirim.

1781634450175.webp

Ben evin diğer prizlerini kırmızı/mavi - sarı - kırmızı/mavi bağladım fakat burda araya ek siyah kablo koymuşlar ne işe yarıyodur mantığı nedir atmalı mıyım?
Sökerken de kırmızı ve mavi aynı deliğe - sarı tek ortada - sağda da siyah 2 kablo vardı. Sağ kutu ise ışık anahtarı kahverengiyle siyah bağlıydı alt üst soketlere.

Alıntıyı görüntüle
merhabalar büyük ihtimal ile iki pirizi paralel bağlantı yapmışlar. bunun sebebi yeni hat çekmek yerine parelel bağlamışlar kahve ile siyah kabloyu çektiğinde yanındaki diğer kablolar oynuyorsa. paralel bağlantıdır büyük ihtimal ile sarı yeşil olan toprak kablosu (tabii ki bu daha önceki usta doğru şekilde yaptı ise)

Alıntıyı görüntüle
Normal tek priz gibi değil orasi. Fotonun sol tarafında priz sağda ise bir ışık anahtarı var sanırım. O siyah kablo sağdakine elektrik vermek için büyük ihtimalle

merhabalar büyük ihtimal ile iki pirizi paralel bağlantı yapmışlar. bunun sebebi yeni hat çekmek yerine parelel bağlamışlar kahve ile siyah kabloyu çektiğinde yanındaki diğer kablolar oynuyorsa. paralel bağlantıdır büyük ihtimal ile sarı yeşil olan toprak kablosu (tabii ki bu daha önceki usta doğru şekilde yaptı ise)
sağ taraf aynanın ışığını açıp kapatan anahtar galiba aynaya prizden elektrik gidiyor dediğiniz gibi. Bu şekilde sorun olur mu paralel bağlantının yoksa sökeyim mi ayna ışığı önemli değil benim için cihazlar bozulmasın daha önemli.

1781634856844.webp
bu şekilde ek yaptıklarını düşünüyorum. tek fotoğraftan arkadaşın dediği gibi ışık gibi bir şey ek yapılmış olabilir

Normal tek priz gibi değil orasi. Fotonun sol tarafında priz sağda ise bir ışık anahtarı var sanırım. O siyah kablo sağdakine elektrik vermek için büyük ihtimalle
evet sağdaki kutuda ışık anahtarı takılıydı solda priz fakat benim anlamadığım kırmızı mavi aynı deliğe ortaya topraklama son deliğe de siyahları takmış evi yapan usta. Işığı iptal edersem paralel bağlantı kötü bir şeyse nasıl bağlayacağım bilmiyorum siyahları komple çıkartmalı mıyım devreden

evet sağdaki kutuda ışık anahtarı takılıydı solda priz fakat benim anlamadığım kırmızı mavi aynı deliğe ortaya topraklama son deliğe de siyahları takmış evi yapan usta. Işığı iptal edersem paralel bağlantı kötü bir şeyse nasıl bağlayacağım bilmiyorum siyahları komple çıkartmalı mıyım devreden
çok yüksek güç tüketen ürünleri aynı anda (çamaşır makinesi şaç kurutma gibi) kullanmıyorsanız paralel bağlantı doğru yapıldığı sürece problem olmaz 3lü priz gibi düşünün.

Sağdaki siyah parça kablomu
evet
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

çok yüksek güç tüketen ürünleri aynı anda (çamaşır makinesi şaç kurutma gibi) kullanmıyorsanız paralel bağlantı doğru yapıldığı sürece problem olmaz 3lü priz gibi düşünün.
elektrikli süpürge şarjı aleti takılı bir de evcil hayvan tuvaleti yani sorun olmaz diye düşünüyorum aynı şekilde sıkıp takayım o zaman paralelde sorun yoksa

Kırmızı olan kablo standartlara göre durekt elektriği veren kablo prizde. Oradan siyahla yandaki ışık lambasını elektrik veriyor. Kahverengi de elektriği lambaya iletir yanlışım varsa duzeltsinler

Sağdaki siyah parça kablomu
Öyle ise sağ taraftaki siyahın biri anahtarın altına kahverengi üste girer.
Öbür taraftaki siyahlar bir prizin bir girişine kırmızı mavi 1 giripişe toprağıda toprağa ama kontrol kalemi varsa hangilerinde bir gerilim var söylesen daha doğru olur

Kırmızı yanılmıyorsam direk lambadan deliyor

Soldaki siyahta elektrik var mı?

Duvardan(borudan) gelende

Alıntıyı görüntüle
Kabloları daha net Çek arkadakiler görünmüyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,219,488
Üyeler
197,699
Son üye
taktaktakirdama
Geri